free counters

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2007

Η Αλήθεια

Σήμερα 9/7/2008 κλείνει το δεύτερο έτος από την ημέρα που πωτοκυκλοφόρησε το παρόν κείμενο στην έντυπη μορφή του. Γράφηκε και τυπώθηκε σε 16 ημέρες συνολικά τις οποίες βρισκόμουν σε συνεχή εργασιακή πίεση. Στο διαδύκτιο κυκλοφορεί μόλις 11 μήνες περίπου. Από σήμερα χαρακτηρίζεται ως Κείμενο των Αγγέλων και χθες τυπώθηκε το πρώτο αντίτυπο με την internetική του μορφή αλλά εμφανώς βελτιωμένο απλά γιατί ο εδώ κειμενογράφος και ο χρόνος μου δεν επιτρέπουν να βελτιστοποιήσω και άλλο την εμφάνιση του κειμένου.
-
Το παρόν κείμενο αποτελεί κείμενο που επιτρέπεται σε όσους επιθυμούν να το διδάξουν. Επιτρέπεται να ερμηνεύσουν τα σημεία του μόνο οι Ιερείς της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Οι υπόλοιποι υπάρχει κίνδυνος να παρερμηνεύσουν διάφορα σημεία του κυρίως από άγνοια της πλήρους διδασκαλίας της Αλήθειας. Στο μέλλον μπορεί να προστεθεί επιπλέον γνώση και εδώ στα αρχικά του σημεία θα δίνεται ορισμός νέας έκδοσης.
-
Σήμερα 1/5/08 αποφάσισα να συμπληρώσω ένα κεφάλαιο για τους διωγμούς των Χριστιανών. Επειδή αφορά Ιερείς θα προστεθεί στα σχετικά κεφάλαια που αφορούν λανθασμένες εκτιμήσεις Ιερέων σχετικά με διάφορα θέματα.
-
Σήμερα 7/4/08 αποφάσισα να προσθέσω ένα στοιχείο που αφορά τον χρόνο ζωής και πως προσμετράται από τον Θεό. Υπάρχει στο κεφάλαιο της Ιεραρχίας της αιωνίου ζωής.
.-
Σήμερα 15/3/08 αποφάσισα να προσθέσω όσα αφορούν το Θεϊκό Σχέδιο για την Σωτηρία των ανθρώπων καθώς και λίγα σχόλια που αφορούν την Εξομολόγηση.
-
Σήμερα 6/11/07 αποφάσισα να συμπληρώσω κάποιες πληροφορίες στο κεφάλαιο που αφορά την εκτός του πλανήτη Γη ζωή και πως προέκυψαν ορισμένες θεωρίες που αφορούν τα σχετικά.
-
Σήμερα 1/11/07 αποφάσισα να δημοσιεύσω τα ονόματα των 12 Πρωτοπρεσβυτέρων και των 24 Πρεσβυτέρων Αγγέλων. Στα πρώτα κεφάλαια υπάρχει η Ιεραρχία της Αιωνίου ζωής. Εκεί τα ονόματα των αγγέλων παρατίθενται με τυχαία σειρά. Οι ίδιοι δεν θέλουν να καταχωρηθούν τα ονόματά τους με σειρά αρχαιότητας, γιατί απλά είναι σεμνοί και ταπεινοί. Η αρχαιότητα έχει σημασία, αλλά συχνά οι ίδιοι αντικαθιστούν στις υπηρεσίες τους απλούς Αγγέλους, μη Θεωρώντας πως η δύναμη και εξουσία που κατέχουν πρέπει να τους θέτει υπεράνω. Ανάλογες μορφές ταπείνωσης παρουσιάζονται από όλους τους Αγγέλους.
-
Σήμερα 30/10/07 αποφάσισα να προσθέσω λίγες σειρούλες ακόμη για την ταπείνωση και την ολοκλήρωση της ψυχής. (προστέθηκαν προς το τέλος του κειμένου μετά το κεφάλαιο που αναφέρεται στην ταπείνωση).
-
Σήμερα 26/9/08 αποφάσισα να προσθέσω λίγες σειρούλες για το θέμα της πολιτικοποίησης της Ορθοδοξίας.
-
Η δεξιά ανήκει στην Ορθοδοξία. Η αριστερά ανήκει στην Ορθοδοξία. Ο χώρος του κέντρου ανήκει στην Ορθοδοξία. Η Ορθοδοξία δεν ανήκει πουθενά και είναι απαράδεκτο το γεγονός της οικειοποίησης της πίστης σύμφωνα με τις πολιτικές πεποιθήσεις κάθε πολιτικού χώρου. Η πίστη απευθύνεται στον Θεό και ο θεός δεν ξεχωρίζει τους πιστούς σε δεξιούς ή αριστερούς.
Το παρόν είναι κείμενο ανεξαρτήτου θρησκείας. Ο θεός δεν ξεχωρίζει τα παιδιά Του σε άσπρα μαύρα κίτρινα. Δεν ξεχωρίζει τα παιδιά Του ανάλογα με την πίστη τους στον Αλλάχ, Βούδα, ... ή τελικά την πίστη τους στον Κύριο Ιησού Χριστό. Ξεχωρίζει ελάχιστα τους ανθρώπους σε πιστούς και άθεους. Οι άθεοι, αν είναι ΑΠΟΛΥΤΗ η αθεΐα τους τότε θέτουν τον εαυτό τους μακριά Του και Εκείνος ως ΠΑΝΔΙΚΑΙΟΣ ΚΡΙΤΗΣ τους κρίνει όταν έρχεται η κατάλληλη ώρα ανάλογα με την αγνότητα της ψυχής και τον βαθμό Μετανοίας. Τους δέχεται πίσω ως άσωτους υιούς. Περισσότερες λεπτομέρειες υπάρχουν στο κείμενο που ακολουθεί.
Η σημερινή 21/9/2007 είναι η τελευταία έκδοση από την οποία έχουν αφαιρεθεί μόνο αναφορές σε ονόματα και θα προστεθούν στον κατάλληλο χρόνο.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ

ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
ΙΟΥΛΙΟΣ 2006



Μόνο με την καρδιά μπορεί να δει κανείς σωστά.
Το ουσιαστικό είναι αόρατο στο μάτι.
Σαιντ Εξυπερύ





Φίλε αναγνώστη
Το βιβλίο που κρατάς είναι Ιερό Κείμενο. Έχει υπαγορευτεί σε εμένα από τους Άγιους Πάντες. Αναφέρομαι σε όλους τους Αγίους που συμμετείχαν στην διαδικασία αυτή. Αυτούς που μπορούσαν, αλλά και αυτούς που δεν μπορούσαν, όπως π.χ. ο Άγιος Σπυρίδων ο οποίος, είναι αυτή τη στιγμή κάπου στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Ελληνικότατη Κύπρο. Είναι εκεί Φύλακας Άγγελος ενός μελλοντικού Αγίου, αν και θα ήθελε να μου υπαγορεύσει και εκείνος δυο-τρεις γραμμούλες. Υπάρχουν προφητείες, την αλήθεια των οποίων μπορείτε να βρείτε Γέροντες Μοναχούς στο Άγιο όρος, για να τις επαληθεύσουν. Οι Ιερείς μας, που κατά τα άλλα είναι ΑΞΙΟΙ, πολλές φορές δεν είναι σε θέση να ενημερωθούν για όλα τα θέματα. Ποτέ να μην ξεχνάτε, ότι είναι άνθρωποι σαν εμάς και έχουν και αυτοί τα Αμαρτήματά τους, αλλά κυρίως έχουν και αυτοί τα ελαττώματά τους. Είναι επίσης άνθρωποι οικογενειάρχες και πολλές φορές δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο, για να ασχοληθούν με την επιπλέον ενημέρωσή τους.
Στην Ελλάδα έχουμε την πολυτέλεια, οπουδήποτε και να βρισκόμαστε, τριγύρω μας υπάρχουν πολλά Μοναστήρια, όπου διαμένουν ψυχές οι οποίες θα Αγιάσουν. Εκεί έχουν περισσότερο χρόνο να αναγνώσουν τα Ιερά κείμενα, τα οποία για να τα μελετήσει κανείς χρειάζονται χρόνια. Μπορείτε λοιπόν να αναζητήσετε την Αλήθεια.
Οι θεολόγοι γνωρίζουν ότι ο Θεός πολλές φορές έδειξε κάποιο σημάδι Του και πάντα στον πιο άσχετο. Αυτό δεν αληθεύει επακριβώς γιατί όλοι οι Άγιοι έχουν την τιμή και συνομιλούν με τον Κύριο από την θνητή τους ζωή ακόμη. Όσο πιο πολύ ευαρεστούν τον Πατέρα όλων, τόσο νωρίτερα συνομιλούν. Αλλά είναι τόσο σεμνοί και ταπεινοί, που ποτέ σχεδόν δεν το αναφέρουν και ας είναι το σημαντικότερο γεγονός στην ζωή τους. Επίσης τα αναρίθμητα θαύματα καταμαρτυρούν την ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ για τον άνθρωπο.
Στην περίπτωσή μου, η θέλησή μου να ακούγετε η Αλήθεια στον κόσμο, ανάμεσα στην τόση μεγάλη διαστρέβλωσή της, για να έχει την δυνατότητα ο αληθινός αναζητητής της να την βρει, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο γεγονός να είμαι εγώ το πρόσωπο που θα την διανείμει στον κόσμο. Επίσης είναι πολύ μεγάλη η πεποίθησή μου πως αν είχε πέσει στα χέρια μου το κείμενο αυτό ή άλλο παρόμοιό του, τότε νωρίτερα θα είχα επιστρέψει στην ορθή Πίστη στο πρόσωπο της ΑΓΑΠΗΣ που είναι ο Θεός. Δεν είναι λίγες οι φορές, που πληγώθηκε ή πίστη μου, από διάφορες ανακρίβειες που λέγονταν ακόμα και από Ιερείς, τις οποίες θεωρούσα ανυπόστατες.
Ο Κύριος θέλησε να ξεκινήσει το κείμενο από πολύ χαμηλά και να διανεμηθεί στον κόσμο όπως ακριβώς οι αιρέσεις. Έτσι διανεμήθηκε πρώτα σε απλούς Λαϊκούς και αργότερα σε λίγους Ιερείς. Στάλθηκε διαμέσω του Ιερέα της ενορίας μου στον Μητροπολίτη της περιφέρειας μου, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν υπέπεσε στην αντίληψη του, λόγω του φόρτου εργασίας που έχει η πονεμένη Μητρόπολή μας. Δεν είναι η μόνη πονεμένη Μητρόπολη, μια που η συμπεριφορά πολλών Ιεραρχών, μας θλίβει όλους εμάς που ανήκουμε στον ευαίσθητο χώρο των Πιστών και όχι μόνο.
Θα σας ευχόμουν καλή ανάγνωση, αλλά δεν αρκεί μια απλή ανάγνωση. Χρειάζεται μελέτη, αλλά κυρίως ανοιχτό νου.

Καλή μελέτη λοιπόν



ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Διδασκόμενος την Αλήθεια, διαπίστωσα πόσο πολλά και μεγάλα ψεύδη κυκλοφορούν προφορικά, αλλά και γραπτά. Μέσα από την διδασκαλία των Αγίων, μου δόθηκαν απαντήσεις σε όλα τα αναπάντητα ερωτηματικά που είχα. Οι απαντήσεις που βρήκα ψάχνοντας την Αλήθεια δεν με ικανοποιούσαν. Πολλές φορές υπήρχε κάποιο κενό σ’ αυτές. Αναζήτησα σε όλες τις θρησκείες την Αλήθεια. Κατά την διαδικασία αυτή, αν και δεν ασχολήθηκα πολύ με τις άλλες θρησκείες διαπίστωσα, ότι σε όλες υπήρχε ένα κοινό. Αυτό ήταν η διδασκαλία της αγάπης. Γνωρίζοντας ότι ο Κύριος Ιησούς Χριστός δίδαξε μόνο αγάπη, πίστεψα, ότι ο Θεός είναι Ένας και είναι ο ίδιος για όλους τους λαούς. Πίστευα ότι αλλάζει μόνο το όνομα. Δεν γνώριζα ή μάλλον είχα ξεχάσει όλα όσα είχα διδαχθεί (δεν έδινα και πολύ σημασία στο σχολείο), ότι ο Κύριος είχε διαδώσει την Αλήθεια και ότι ο Θεός δεν είπε ποτέ και σε κανένα το όνομά Του.
Η αναζήτηση λοιπόν της αληθινής αγάπης, με έφερε κοντά στον Κύριο και ο Κύριος φρόντισε να μου δοθεί όλη η Αλήθεια. Αυτό είναι για μένα το ΓΕΓΟΝΟΣ της ζωής μου. Η επαφή με την Αλήθεια, άλλαξε ολοκληρωτικά τον τρόπο που αντιμετώπιζα την ζωή. Η ζωή μου απέκτησε νόημα και επανήλθε η ελπίδα στην ψυχή μου.
Πριν κλείσω, θα ήθελα να αναφέρω ένα μόνο στίχο από την Καινή Διαθήκη ή ακόμα καλύτερα τον Λόγο του Θεού, το πληρέστερο κείμενο και το μοναδικό πλέον αγαπημένο μου Βιβλίο.

«Ενδυσάμενοι θώρακα πίστεως και αγάπης
και περικεφαλαίαν ελπίδα σωτηρίας»
(Α΄ Θεσσαλ. ε΄ 8)

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Αγίους. Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα, γιατί είμαι σίγουρος θα ξεχάσω πολλούς από αυτούς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Παναγιά μας ,την Υπεραγία Μαρία όπως της αρέσει να την προσφωνούν, που μεσολάβησε στον Υιόν της υπέρ εμού.
Δεν υπάρχουν λέξεις για να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, στον Κύριο Ιησού Χριστό και περισσότερο ΣΤΟΝ ΕΝΑ, ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ, ΣΤΗΝ ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΗ ΠΗΓΗ ΑΓΑΠΗΣ, ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΟΛΩΝ, ΣΤΟΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΘΕΟ.

ΕΙΣΑΓΩΓΗΠριν ξεκινήσει ο αναγνώστης την μελέτη του κειμένου (χρειάζεται προσεκτική μελέτη), θα ήθελα να τονίσω ότι, η απ’ αρχής απόρριψη της Αλήθειας, θα έχει ως αποτέλεσμα απλά την απώλεια του χρόνου του. Έχετε λοιπόν υπόψη σας ότι στο κείμενο που ακολουθεί δεν υπάρχει ούτε ένα ψέμα. Δεν είναι δυνατόν κάποιος να ομιλεί για την Αλήθεια και ο ίδιος να ψεύδεται. Αν συνέβαινε αυτό θα διαστρεβλώνονταν τα Ιερά κείμενα που έχουν γραφεί από χέρια Αγίων.
Ξεκινώντας λοιπόν την ανάγνωση, σας συμβουλεύω να έχετε ανοιχτό νου, για να κατανοήσετε πόσο μεγάλη είναι η αγάπη του Θεού προς το τελειότερο από τα δημιουργήματά Του. Επειδή πολλοί αμφισβητούν την αγάπη του Παντοδύναμου προς τον άνθρωπο, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο Πατέρας Όλων, οποιοδήποτε πλάσμα έπλασε το άφησε ΕΛΕΥΘΕΡΟ. Η ελευθερία, είναι το πολυτιμότερο αγαθό και δεν είναι δυνατόν να μην προέρχεται από την Τελειότερη Μορφή ζωής που υπάρχει. Η επέμβασή Του στη ζωή μας, γίνεται με την άδεια που δίνει στους Αγγέλους του, να προσφέρουν την Αγάπη Του στον άνθρωπο. Αυτό γίνεται στον ελάχιστο δυνατό βαθμό. Έχει πάντα τον τρόπο του και επεμβαίνει μόνο μετά από πολύ ισχυρές δεήσεις μας, που πηγάζουν από την ψυχή μας. Φροντίζει οι επεμβάσεις Του να διακατέχονται από πνεύμα δικαιοσύνης και ΑΓΑΠΗΣ και όπου δεν επεμβαίνει, ορίζει Μισθό της αιωνίου ζωής, ως ανταπόδοση όλων των αδικιών που υφίσταται από την πτώση του ο άνθρωπος.
Για κάθε απορία σας, είναι χαρά μου να σας δώσω οποιαδήποτε διευκρίνιση, αν και νομίζω ότι καθ’ όλα αρμόδιοι είναι οι Ιερείς μας (ακόμα και ο πιο Αμαρτωλός) ή καλύτερα οι Άγιοι Γέροντες του Αγίου Όρους.
Κλείνοντας την εισαγωγή, θα ήθελα να τονίσω ότι, το κείμενο είναι γραμμένο με την βοήθεια των Αγίων. Άλλωστε, δεν ξέρω να χειρίζομαι τόσο καλά την Ελληνική γλώσσα, ώστε να καθίσταμαι ικανός να ολοκληρώσω την συγγραφή ενός κειμένου αυτής της μορφής.

ΙΕΡΑΡΧΙΑΙεραρχία μέχρι τον βαθμό των Αγγέλων (Τώρα και πάντα)
ΠΑΤΗΡ
ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ
ΥΙΟΣ

Προσοχή!!!
Το πνεύμα το Άγιο σε καμιά περίπτωση δεν είναι πρόσωπο.

Ο Πατήρ και ο Υιός, περικλείονται από το Άγιο Πνεύμα και αποτελούν την Αγία Τριάδα. Το πνεύμα το Άγιο, είναι πνεύμα αγνότητος, σωφροσύνης και αγάπης.

Υπεραγία Μαρία (Θεοτόκος)

Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ

Ηγούνται των Χερουβείμ (Αρχιστράτηγος Γαβριήλ), και των Σεραφείμ (Αρχιστράτηγος Μιχαήλ). Τα χερουβείμ και τα Σεραφείμ αποτελούνται από 6 Πρωτοπρεσβύτερους και 12 Πρεσβύτερους Αγγέλους.

Πρωτοπρεσβύτεροι Άγγελοι (12 συνολικά)
Τα ονόματα τους είναι με τυχαία σειρά:
Άγιος Σηθ , Άγιος Ιωσήφ, Άγιος Λωτ, Άγιος Σολομών, Άγιος Αδάμ,
Άγιος Ιωσήλ, Άγιος Ηλί, Άγιος Γαδ, Άγιος Εσρά, Άγιος Δαυίδ,
Άγιος Ραφαήλ, Άγιος Ιούδας.Πρεσβύτεροι Άγγελοι (24 συνολικά)
Τα ονόματά τους είναι με τυχαία σειρά:
Άγιος Ιερεμίας, Άγιος Ιεζεκιήλ, Άγιος Ελιακείμ, Άγιος Ναασών, Άγιος Σαλμών,
Άγιος Ιεσαί, Άγιος Εσρώμ, Άγιος Ιακώβ, Άγιος Σαούλ, Άγιος Ελλώχ,
Άγιος Δανιήλ, Άγιος Σαμουήλ, Άγιος Συμεών, Άγιος Τεό, Άγιος Μελχισεδέχ,
Άγιος Ισμαήλ, Άγιος Ισαάκ, Άγιος Ησαύ, Άγιος Σημ, Άγιος Μώη,
Άγιος Βενιαμίν, Άγιος Μωυσής, Άγιος Αβραάμ, Άγιος Ιωνάς.

Οι Αρχάγγελοι, οι πρωτοπρεσβύτεροι και οι πρεσβύτεροι Άγγελοι πλάστηκαν 10 εκατομμύρια χρόνια πριν και με τις δυνάμεις που τους δόθηκαν ολοκλήρωσαν την δημιουργία.

Στρατιές Αγίων Αγγέλων
Προήλθαν ή αλλιώς γεννήθηκαν ανάμεσά μας. Σήμερα γίνονται Άγιοι πολλοί Ιερείς ή Μοναχοί όλων των Θρησκειών.
Οι Άγιοι Άγγελοι του Θεού, είναι άπειροι στον αριθμό και γίνονται με την θέληση Του Άγιοι. Δεν περιμένουν αναγνώριση από την εκκλησία, αφού έχουν περάσει ήδη στην αιώνιο ζωή. Η ζωή τους με το ανθρώπινο σαρκίο, ήταν Αγία και έλαβαν την επιβράβευση του Πατέρα όλων, δίδοντας τους το Υπέρτατο Αξίωμα που είναι Άγιος, δηλαδή Άγγελος του Ενός και Μοναδικού Θεού.
Οι πραγματικά Αγνοί Ιερείς ή Μοναχοί που πρόκειται να γίνουν Άγιοι, λογοδοτούν ενώπιον του Κυρίου σε αυτή τη ζωή, για τα ελάχιστα Αμαρτήματά τους μικρά ή μεγάλα, αλλά και για τα ανομήματά τους, αν κρίνει ο Μοναδικός Κριτής ότι πρέπει να συμβεί αυτό.
Όταν ένας Άγιος φεύγει από την δική μας ζωή, τις τελευταίες μέρες τις ζωής του το πρόσωπο του αρχίζει να φωτίζεται. Την ώρα που βγαίνει η ψυχή του, βλέπει τους 38 πρωτόπλαστους Αγγέλους, που τον παραλαμβάνουν και τον οδηγούν ενώπιον της Αγίας Τριάδος, όπου θα λάβει το Υπέρτατο Αξίωμα και τον μέγιστο μισθό της αιωνίου ζωής. Αυτό είναι το πέρασμα στην αιώνιο ζωή. Λαμβάνει επίσης το νέο του σώμα, το οποίο αποτελείται από ύλη διαφορετική από αυτήν που γνωρίζουμε. Το ίδιο σώμα, θα λάβουν όλες οι ψυχές αρχικά, μέχρι την ολοκλήρωση της Νέας Δημιουργίας, πολύ αργότερα μετά από την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στη Γη.
Οι πιο γνωστοί αλλόθρησκοι Άγιοι είναι:

Άγιος Κομφούκιος:
Υπήρξε άριστος διδάσκαλος της Αγάπης και γι’ αυτό τιμήθηκε με το Υπέρτατο Αξίωμα.
Άγιος Φου-Χι, Άγιος Βούδας και Άγιος Μωάμεθ:
Οι διαστρεβλώσεις των διδασκαλιών των (όπως και πολλών άλλων Αγίων της Παλαιάς αλλά και της Καινής Διαθήκης ), οδήγησαν στην δημιουργία όλων των σημερινών θρησκειών και αιρέσεων.

Ιεραρχία των κληρικών και Μοναχών – Μοναχουσών
(Ισχύει στην αιώνιο ζωή και τέλεια κοινωνία, η οποία θα υπάρξει μετά τη Δευτέρα Παρουσία )

Οι Μοναχοί και οι Ιερείς όλων των θρησκειών που δεν γίνονται Άγιοι, ανεξάρτητα από την θέση που κατέχουν σε αυτή τη ζωή, υποβαθμίζονται ή αναβαθμίζονται, σύμφωνα με τη κρίση της Αγίας Τριάδος, στα παρακάτω Αξιώματα:
Σημείωση: Η θέση που κατέχουν σε αυτή τη ζωή, δεν έχει καμία σχέση με τη θέση που θα λάβουν στην Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Οικουμενικοί Πατριάρχες

Πατριάρχες

Δέσποτες

Αρχιμανδρίτες

Ιερείς

Διάκονοι

Εάν δεν αξίζουν κανένα από τα παραπάνω Αξιώματα, υποβιβάζονται στα Αξιώματα ή στις Τάξεις των Λαϊκών. Πολύ – πολύ σπάνια κάποιοι Ιερείς η Μοναχοί, ακόμα και της Ορθοδόξου Εκκλησίας, δεν σώζονται. Κριτήριο της θέσης οποιουδήποτε Κληρικού ή Λαϊκού, αποτελεί πάντα η αγνότητα της ψυχής και ο βαθμός Μετανοίας.
Οι Μοναχές, αλλά και οι Ιέρειες, που κακώς χειροτονούνται σε κάποιες αιρέσεις, λαμβάνουν πανδίκαια τη θέση που αξίζουν στην άλλη ζωή, πάντα στο πλάι ενός ανδρός στην ανάλογη θέση. Η επιλογή των προσώπων που θα βρεθούν, ο ένας στο πλάι του άλλου, γίνεται από την Αγία Τριάδα, η οποία πάντα γνωρίζει ποιες ψυχές είναι η μια πλασμένη για την άλλη.
Όσοι λάβουν τα παραπάνω Αξιώματα, λογοδοτούν στον Κύριο κατά το πέρασμά τους στην αιώνια ζωή. Αυτό λαμβάνει χώρα, λίγο χρόνο μετά που θα εγκαταλείψουν το ανθρώπινο σαρκίο. Αφού λογοδοτήσουν, λαμβάνουν όλους τους Μισθούς τους, ευλογούν όλους τους ζωντανούς καθώς και όσες ψυχές έχουν κοιμηθεί και οδηγούνται στην κατάσταση ύπνου, αφού φωτισθούν για τα καθήκοντά τους στην πρώτη φάση, αμέσως μετά την Δευτέρα Παρουσία. Τότε, όσοι φεύγουν μόνοι από την ζωή, γνωρίζουν την ψυχή που θα αποτελεί το ζευγάρι τους στην Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Ιεραρχία των Λαϊκών(Ισχύει επίσης στην αιώνιο ζωή και τέλεια κοινωνία, η οποία θα υπάρξει μετά τη Δευτέρα Παρουσία )
1ο Αξίωμα
Το λαμβάνουν, παιδιά μέχρι 10 ετών ή παιδιά εκτρώσεων ή αποβολών, μετά τον 1ο μήνα κυήσεως (αποτελεί τον χρόνο ορισμού της γέννησης αφού τότε γεννιέται η ψυχή) , καθώς και όλοι όσοι φεύγουν αγνοί στο σώμα από αυτή τη ζωή. Η Αγνότητα στο σώμα λοιπόν, είναι τόσο σημαντική για τον Ένα και Μοναδικό Θεό, που από μόνη της χωρίς να υπάρχει Μετάνοια ή Αγνότητα ψυχής, εξυψώνει τον Άνθρωπο στο κορυφαίο Αξίωμα των Λαϊκών, αρκεί βέβαια να διατηρηθεί μέχρι το τέλος της ζωής του.

2ο Αξίωμα
Το λαμβάνουν ψυχές, σύμφωνα με την κρίση της Αγίας Τριάδος, οι οποίες έχουν έρθει σε σαρκική επαφή (απώλεια αγνότητας) ανεξάρτητα από το φύλο. Αυτό συμβαίνει μέσω ενός Αγνού Γάμου, οποίος είναι και ο επιθυμητός χωρίς προγαμιαία σαρκική επαφή, είτε μέσω ενός Γάμου που προήλθε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Γάμος στα μάτια του Θεού, ορίζεται ο οποιοσδήποτε Γάμος σε οποιαδήποτε θρησκεία, είτε είναι θρησκευτικός είτε πολιτικός. Ο Αγνός Γάμος, εξασφαλίζει το 100% του μισθού της Αγνότητας και προϋποθέτει φυσικά την διατήρηση της Αγνότητας, μέχρι την ολοκλήρωση της τελετής του Γάμου. Επιθυμητή βέβαια είναι από την Αγία Τριάδα, η τέλεση του μυστηρίου του Γάμου της Ορθοδόξου εκκλησίας, η οποία βαδίζει σχεδόν εξολοκλήρου στην Αλήθεια. Εάν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ενός Αγνού Γάμου, τότε το κάθε πρόσωπο ξεχωριστά, λαμβάνει το 70% ή το 50% ή και λιγότερο, ανάλογα εάν έχει επέλθει και πότε, η απιστία. Οι ψυχές, που δεν κατάφεραν για οποιοδήποτε λόγο να νυμφευτούν, και λαμβάνουν το Αξίωμα αυτό, κατατάσσονται και αυτές σε αυτή την κατηγορία, εάν έχουν βέβαια έρθει σε σαρκική επαφή.
Όσοι φεύγουν από αυτή τη ζωή μόνοι, χωρίς βέβαια να έχουν έρθει σε Γάμου κοινωνία, ζευγαρώνουν όπως οι κληρικοί. Όσοι έχουν διαζευχθεί, ορίζει ο Θεός ανάλογα με την περίσταση. Οι ψυχές που είναι αγαπημένες σε αυτή τη ζωή είναι μαζί και στην άλλη. Αν υπάρχει χωρισμός λόγω θανάτου και ακολουθήσει δεύτερος γάμος, τότε στην πλειοψηφία των περιπτώσεων(όχι όλες), οι αρχικοί σύζυγοι είναι και πάλι μαζί. Η λύση που δίνεται από τον Θεό, είναι πάντα η καλύτερη και Δικαιότερη όλων.
Το Αξίωμα αυτό λοιπόν το λαμβάνουν, όπως έχει οριστεί από την Αγία Τριάδα, σύμφωνα με τα παραπάνω οι Αγνές ψυχές, καθώς και ψυχές που αν και δεν είναι τόσο Αγνές, έχουν όμως πολύ μεγάλη Μετάνοια.
Η Αγνότητα της Ψυχής, καθώς και ο βαθμός Μετανοίας, ορίζουν την θέση όλων των ψυχών στην αιώνιο ζωή και στην τέλεια κοινωνία, η οποία θα προέλθει μετά την Δευτέρα παρουσία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στη Γη.
Όσοι Λαϊκοί λάβουν ένα από τα δύο Αξιώματα, παρουσιάζονται ενώπιον της Αγίας Τριάδος και λαμβάνουν όλους τους Μισθούς τους. Εκεί ενημερώνονται για τα πρώτα καθήκοντά τους και αφού δουν τους οικείους τους κοιμούνται. Όσοι δεν είναι ζευγαρωμένοι(Κληρικοί ή Λαϊκοί), γνωρίζουν ακόμη την ψυχή που θα αποτελεί το ζευγάρι τους στην Αιώνιο ζωή. Στα Αξιώματα των Λαϊκών κανείς δεν γυρίζει πίσω για κανένα λόγο. Έτσι για κάθε ζεύγος που θα προκύψει, αυτός που φεύγει πρώτος γνωρίζει το ταίρι του μέσα από τα μάτια των Αγίων.
Ακολουθούν σύμφωνα με τα παραπάνω :

3η Τάξη Λαϊκών

4η Τάξη Λαϊκών

5η Τάξη Λαϊκών

6η Τάξη Λαϊκών

7η Τάξη Λαϊκών

Όλα τα Αξιώματα των κληρικών, καθώς και τα δύο των Λαϊκών που ακολουθούν, είναι Άγια. Στην Νέα Τάξη Πραγμάτων, οι Οικουμενικοί Πατριάρχες, οι Πατριάρχες και οι Δέσποτες, θα είναι ανώτερα όντα με μεγάλες δυνάμεις, κατώτερα των Αγγέλων. Παρομοίως, οι Αρχιμανδρίτες, οι Ιερείς και οι Διάκονοι ακολουθούν με δυνάμεις ελαφρώς λιγότερες. Τα δύο Αξιώματα των Λαϊκών, ακολουθούν παρομοίως, πλάσματα ανώτερα με δυνάμεις, κατά πολύ μεγαλύτερες των υπολοίπων Λαϊκών. Όσο χαμηλότερη είναι η θέση των Λαϊκών, τόσο κατώτερα πλάσματα θα είναι και κατά συνέπεια, τόσο δυσκολότερα θα είναι γι’ αυτούς στις τάξεις που ακολουθούν.
Η γυναίκα είναι το συμπλήρωμα του ανδρός και είναι κατώτερη του ιεραρχικά, λαμβάνει όμως τα πάντα ισότιμα με τον άνδρα. Στην περίπτωση που έχει νυμφευθεί ακολουθεί το σύζυγο σε όποια θέση και αν βρεθεί, εκτός αν δεν σωθεί ο ένας από τους δυο. Σε κάθε άλλη περίπτωση λαμβάνει την θέση που αξίζει πραγματικά. Εδώ αναφέρεται η φράση «η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα». Ο άνδρας πραγματικά ανεβάζει ή υποβιβάζει τη σύζυγό του στην άλλη ζωή.
Οι ψυχές οι οποίες λαμβάνουν κάποιο από τα Αξιώματα και δεν υποπίπτουν σε κάποια Τάξη, παραδίδονται στην Αγία Τριάδα, καθαρές από τον Μισθό της Αμαρτίας. Τότε λαμβάνουν το Αξίωμα και το νέο σώμα, καθώς και όλους τους Μισθούς ΑΓΑΠΗΣ που δικαιούνται. Οι υπόλοιποι λαμβάνουν τους Μισθούς τους σε κατάσταση ύπνου. Όσοι λαμβάνουν Αξίωμα βλέπουν όλους τους οικείους τους πριν κοιμηθούν.
Όσες ψυχές υποπίπτουν στις Τάξεις, κοιμούνται με τον Μισθό της Αμαρτίας και καθαρίζονται από τον ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΔΙΚΑΙΟ ΘΕΟ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της μεγάλης ΧΑΡΗΣ που δίδεται είναι η περίπτωση του Χίτλερ. Έλαβε θέση στην 7η Τάξη και χρειάστηκε 72 ώρες συνολικά, για να καθαριστεί από τον Μισθό της Αμαρτίας από τον Παντοδύναμο.
Οι τελευταίοι Ιεραρχικά, θα είναι οι δαίμονες και οι δύο Άγγελοι, που έχουν Μετανοήσει ή θα Μετανοήσουν, στην υπηρεσία των δαιμονίων που έμειναν στο πλευρό του Ενός και Μοναδικού Θεού.
Τα δαιμόνια που δεν έχουν αποστατήσει, δεν έχουν Αξίωμα, ούτε ανήκουν σε κάποια Τάξη. Παραμένουν ΕΛΕΥΘΕΡΑ και υπηρετούν πάντα με την ΘΕΛΗΣΗ τους τον Ένα και Μοναδικό Θεό.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ
Όσοι δεν αξίζουν σωτηρία
Οι ψυχές που δεν αξίζουν σωτηρία, οι ελάχιστες πραγματικά υπερβολικά ΑΘΛΙΕΣ ψυχές, εγκαταλείπονται από τον Φύλακα Άγγελό τους και υπό την επήρεια του μισθού της Αμαρτίας καίγονται οι αισθήσεις από τα οξέα του σύμπαντος και παραλαμβάνονται αυτές, από τα δαιμόνια. Οι αισθήσεις αυτές, είναι οι αισθήσεις της ψυχής και δεν έχουν καμία σχέση με τις αισθήσεις του σώματος. Μέχρι να έρθει η ώρα της Δευτέρας παρουσίας, οι ψυχές αυτές θα περιπαίζονται από τα δαιμόνια, τα οποία έχουν δυνάμεις ισχυρές, αλλά είναι πραγματικά πολύ αδύναμα μπροστά στους απείρως δυνατότερους Αγγέλους.
Ανάμεσα στις ελάχιστες ψυχές που πραγματικά δεν αξίζουν σωτηρία, είναι πολλές ψυχές που είδαν και δεν πίστεψαν, τα χρόνια που ο Κύριος ήταν στη Γη, τα χρόνια των Αποστόλων ή και αργότερα, ακόμη και σήμερα. Σήμερα για παράδειγμα στην Γη ζουν ανάμεσά μας συνολικά τρεις μόνο ψυχές που δεν θα σωθούν. Η μια ζει στην Ελλάδα και οι άλλες δύο στην Κίνα. Η μια από αυτές μάλιστα έχει γεννηθεί το έτος 2006 και είναι εγγονός της άλλης ψυχής. Ο φύλακας Άγγελος ενημερώνεται και κάνει οτιδήποτε επιτρεπτό για να σώσει την προστατευόμενη ψυχή. Πρόκειται για όνειρα που δίνει, με στόχο να οδηγήσει τον άνθρωπο στην ελάχιστη Μετάνοια που χρειάζεται για να σωθεί κανείς. Κάποια στιγμή λαμβάνει την εντολή να εγκαταλείψει την ψυχή αμέσως, αλλά ποτέ κανείς Άγγελος δεν εγκατέλειψε πριν την ύστατη ώρα για αυτήν τη ζωή. Την ώρα που μαθαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψει, κάνει δέηση να επιτραπεί η προστασία για την θνητή ζωή και σε κάθε περίπτωση το αίτημα γίνεται αποδεκτό.
Άλλη περίπτωση ψυχών που δεν σώζονται (πρόκειται πάντα για ψυχές που δεν έχουν ίχνος Μετάνοιας), είναι οι δημιουργοί αιρέσεων με στόχο οποιοδήποτε όφελος, οι οποίοι διαστρέβλωσαν την Αλήθεια που αναγράφεται στα Ιερά Κείμενα.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Κύριος θα συγχωρούσε ή θα συγχωρέσει οποιοδήποτε αμάρτημα, αρκεί να υπήρχε ή να υπάρξει, έστω και το ελάχιστο ίχνος Μετάνοιας. Αυτό ισχύει ακόμα και για τα δαιμόνια, αλλά και για τον Εωσφόρο, ο οποίος είναι αδελφός μας. Ο μικρότερος των Αρχαγγέλων, αποτελεί την μεγαλύτερη θλίψη του ΠΑΝΔΙΚΑΙΟΥ ΘΕΟΥ.
Όλοι όσοι δεν αξίζουν σωτηρία, καθώς και οι ψυχές που αυτοκτονούν, θα κοιμούνται αιωνίως μετά την Δευτέρα Παρουσία.

Τα δαιμόνια
Τα δαιμόνια που έχουν Μετανοήσει ή θα Μετανοήσουν, θα σωθούν και θα είναι κατώτερα όντα. Όταν θα επέλθει η Νέα Τάξη Πραγμάτων, τα δαιμόνια αυτά θα υπηρετούν τον Άνθρωπο, υπό τις διαταγές των δαιμονίων που υπηρετούν ήδη την Αγία Τριάδα.
Υπήρχαν και υπάρχουν λοιπόν δαιμόνια που βρίσκονται στο πλευρό του Κυρίου, τα οποία δεν αποστατήσαν ποτέ. Αυτά είναι και θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΑ όπως είναι και οι Άγγελοι. Οι Άγγελοι και τα δαιμόνια υπηρετούν τον Πατέρα Όλων με την ΘΕΛΗΣΗ τους.
Υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες δαιμονίων σε σχέση με την μορφή τους. Αυτές είναι: τα Εξαπτέρυγα, τα Πολυόμματα, τα Μετάρσια και τα πτερωτά. Όλα τα δαιμόνια έχουν ζωικές μορφές, οι περισσότερες άγνωστες σε μας. Οι πιο γνωστές μορφές σε μας, είναι μορφές που αναφέρονται στην μυθολογία των λαών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μορφή του δαιμονίου Δίας, που είναι Μετάρσιο και έχει την μορφή κενταύρου.

Οι δαιμονισμοί στην Παλαιά αλλά και στην Καινή ΔιαθήκηΣτην Παλαιά διαθήκη οι δαίμονες ή αλλιώς τα δαιμόνια, ήταν ελεύθερα και εκμεταλλευόμενα την πτώση του ανθρώπου, νόμιζαν ότι μπορούν να περιπαίζουν ελεύθερα τις ψυχές των ανθρώπων. Η Αγάπη όμως του Θεού, δεν ήταν δυνατό να επιτρέψει κάτι τέτοιο. Απαγόρεψε τους δαίμονες να πειράζουν τους ανθρώπους, αλλά αυτοί συνέχιζαν (πρόκειται για την εκμετάλλευση του υψίστου αγαθού της ελευθερίας). Λόγω της απιστίας και μόνο, επέτρεπε τα πρώτα χρόνια να ελέγχουν πλήρως τα θύματά τους οι δαίμονες. Για τα θύματα όρισε την σωτηρία με Μισθούς αγάπης διπλούς. Αυτό συνέβαινε μέχρι την ημέρα που όρισε να έρθει ανάμεσα στους ανθρώπους ο Υιός Του. Μετά την Σταύρωση ορίστηκε ο Φύλακας Άγγελος για κάθε ψυχή, ο οποίος δεν επιτρέπει κανένα δαιμονισμό.
Στην Καινή Διαθήκη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Έχουν αναφερθεί άπειρες περιπτώσεις δαιμονισμών. Τι συμβαίνει τελικά όμως; Ο φύλακας Άγγελος προστατεύει ή όχι; Η αλήθεια είναι ότι προστατεύει πάντα.
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για περιπτώσεις ψυχικών ασθενειών, οι οποίες επιτράπηκε να θεραπευθούν από Αγγέλους. Οδηγούνταν λοιπόν και οδηγούνται ακόμα ψυχές σε Γέροντες, που πρόκειται να γίνουν Άγιοι για να επιτελεστεί εκεί το Θαύμα. Ο Άγιος που ορίζεται πάντα για να επιτελέσει το Θαύμα, είναι ο Άγιος στον οποίο είναι αφιερωμένη η εκκλησία όπου λειτουργεί ο μελλοντικός Άγιος. Σπανιότερα γίνονται Θαύματα σε εκκλησίες όπου λειτουργούν Αγνοί Ιερείς οι οποίοι έχουν πολύ δυνατές προσευχές με δάκρυα, όπου και διαβάζονται οι ευχές, οι πολύ δυνατές πραγματικά ευχές, που λίγοι γνωρίζουν την Αξία τους.
Το παραπάνω γεγονός το γνωρίζουν στην Ορθοδοξία και σε κάθε περίπτωση Γέροντα, δίνονται οι ίδιες Ευχές αν και παρουσιάζονται οι ασθενείς σαν δαιμονισμένοι από τους Αγίους που θα τελέσουν το Θαύμα. Έτσι δοκιμάζονται οι Γέροντες, που συνήθως φοβούνται ότι οι ασθενείς έχασαν τον φύλακα Άγγελο, κάτι που δεν συμβαίνει ποτέ. Δεν επιτρέπεται να δαιμονιστεί καμία ψυχή.
Διαστρέβλωση της παραπάνω Αλήθειας, αποτελεί η ερμηνεία των Θαυμάτων του Κυρίου κατά την οποία λέγεται, ότι οι διωγμοί των δαιμονίων από τον Κύριο, αποτελούσαν περιπτώσεις επιληψίας. Οι επιληπτικοί κάποια στιγμή συνέρχονται.

Περί ΑυτοκτονιώνΌσοι αυτοκτονούν δεν θα ξυπνήσουν (όχι σε πρώτη φάση). Μετά από θερμές Παρακλήσεις του Κυρίου και των Αγγέλων, αποφασίστηκε να δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία σε κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις.
Οι ψυχές που αυτοκτονούν, κοιμούνται και θα κοιμούνται, μέχρι κάποια στιγμή πολύ αργότερα, όταν θα έχει επέλθει η Νέα Τάξη Πραγμάτων, οπότε και θα ξυπνήσουν. Όλες αυτές οι ψυχές βρίσκονται χώρια, σε άλλη τοποθεσία και σε κατάσταση ύπνου. Σε πρώτη φάση θα ξυπνήσουν κάποια στιγμή πολύ αργότερα, θα ερωτηθούν όλοι (για λόγους δικαιοσύνης) και θα συμφωνήσουν όλοι, ότι πρέπει να δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία, σε κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις αυτοκτονιών. Οι περιπτώσεις αυτές είναι ελάχιστες, και αφορούν αυτόχειρες που τελείωσαν τη ζωή τους, κυρίως για λόγους Τιμής και Μετανοίας. Ο Ένας και Μοναδικός Θεός, ξέρει ποιοι είναι αυτοί που δικαιούνται την δεύτερη αυτή ευκαιρία.
Στην Παλαιά Διαθήκη, πολλές ψυχές άκουσαν τα δαιμόνια (πολλές φορές έδιναν ισχυρή θέληση προς αυτή τη κατεύθυνση), και μετά από πολύ πίεση οδηγούσαν τα θύματά τους σε αυτοκτονία. Τα παραπάνω θύματα αποτελούν άλλη μια κατηγορία ψυχών που θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία.
Εφόσον δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία, στις ειδικές αυτές κατηγορίες αυτοχειριών τίθεται αμέσως θέμα δικαιοσύνης. Θα ήταν άδικο, γιατί πολλές ψυχές ακόμα δεν γνώριζαν την αυστηρότητα στο Θέμα αυτό του Πατέρα Όλων, να μην δοθεί μια ευκαιρία και στους υπόλοιπους.
Ο Πανδίκαιος Θεός όμως, εφέτος το ανθρώπινο έτος 2006, αποφάσισε και ανακοίνωσε (με το στόμα του Κυρίου), πρώτα σε ένα Λαϊκό που έχει άμεση σχέση με τους αυτόχειρες την απόφασή Του.
Όρισε ότι μετά το τέλος της δημιουργίας, κατά πολύ αργότερα δηλαδή από τους υπόλοιπους, θα ξυπνήσουν ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι αυτόχειρες. Είναι θέμα απλά αποκατάστασης της δικαιοσύνης. Ποιος λοιπόν μπορεί να αμφισβητήσει τον ΕΝΑ, ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ, ΤΟΝ ΠΑΝΔΙΚΑΙΟ ΘΕΟ.

Φύλακας ΆγγελοςΜε τη Σταύρωση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, εξασφαλίστηκε η σωτηρία του ανθρώπου και ορίστηκε για κάθε ψυχή που υπήρχε εκείνη τη στιγμή, καθώς και για όσες υπήρξαν και θα υπάρξουν, ο Φύλακας Άγγελος ο οποίος προστατεύει τον άνθρωπο από κάθε δαιμονική επιρροή καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του. Ο φύλακας Άγγελος προσεύχεται συνεχώς για τη σωτηρία της ψυχής που αναλαμβάνει και καλά θα είναι εμείς να μην τον στεναχωρούμε.
Το όνομα το οποίο φέρει ο κάθε ένας από μας, ορίζει κατά κάποιο τρόπο και τον Φύλακα Άγγελό μας. Ο Φύλακας Άγγελος λοιπόν, φέρει το ίδιο όνομα με την ψυχή που προστατεύει. Για τους άνδρες το όνομα του Αγίου, είναι ένα από τα τρία που διαθέτει, αν είναι Ιερέας που έφθασε μέχρι το βαθμό του Δεσπότη πριν να γίνει Άγιος. Για τις γυναίκες, το όνομα είναι ένα από τα δύο που διαθέτουν. Συνήθως το όνομα που χρησιμοποιείται, είναι το τελευταίο που έλαβαν από όποιο φύλο και αν προήλθαν.
Οι άνδρες που γίνονται Άγιοι, αν είναι Μοναχοί ή αν δεν φθάσουν στο αξίωμα του Δεσπότη, ή οι μοναχοί άλλων θρησκειών ή αιρέσεων, ή οι Μάρτυρες που έχασαν τη ζωή τους για την Πίστη τους τα χρόνια των διωγμών και όχι μόνο, ή αν δεν διαθέτουν τα τρία ονόματα που δικαιούνται, τότε τους δίνονται το ή τα ονόματα από τον Ένα και Μοναδικό Θεό. Για τις γυναίκες δίδεται αντίστοιχα το δεύτερο που δικαιούνται, εάν βέβαια δεν το διαθέτουν από την ζωή τους με το ανθρώπινο σαρκίο. Υπάρχουν Άγιοι που φέρουν περισσότερα από δύο αν προέρχονται από το γυναικείο φύλο ή περισσότερα από τρία αν προέρχονται από το ανδρικό. Σε κάθε περίπτωση τα ονόματα που φέρουν στην θνητή τους ζωή ισχύουν όλα και στην αιώνια.
Όλες οι ψυχές, όπως αναφέρεται στην Καινή διαθήκη, λαμβάνουν όταν «ανέρχονται εις τους ουρανούς» ένα νέο όνομα, στην γλώσσα του Θεού που είναι η αρχαία Αραμαϊκή, πρόδρομος της σημερινής Εβραϊκής. Η αρχαία Αραμαϊκή ήταν η γλώσσα των Πρωτόπλαστων και όλων των ανθρώπων, μέχρι την κατάρρευση του πύργου της Βαβέλ. Το όνομα αυτό θα κρατείται μυστικό ανάμεσα στην Αγία Τριάδα και σε κάθε ψυχή που θα σωθεί.

Αντίχριστος – Εωσφόρος
Μετά από πολλά χρόνια (είναι νωρίς ακόμα), θα γεννηθεί ο Αντίχριστος, ο οποίος με την επιρροή του Αρχαγγέλου Εωσφόρου που έχει αποστατήσει, θα προκαλέσει το τέλος του κόσμου. Μαζί του είναι μόνο ένας Άγγελος της Παλαιάς Διαθήκης, ο οποίος τον άκουσε και τον ακολούθησε. Ο Άγιος αυτός, ζει εκεί «Εν Μετανοία» και θα επιστρέψει σε εκατό χρόνια του ανθρώπου. Υπήρξε κι άλλος ένας, ο οποίος Μετανόησε και θα υποπέσει στην κατώτερη Τάξη ανθρώπων στην Αιώνια Ζωή.
Το όνομα του Εωσφόρου προήλθε από τα σύνθετα έως και φέρων. Ο φέρων δηλαδή το τέλος του κόσμου. Όταν πλάστηκε, ο Πατέρας Όλων είπε: «έπλασα ένα τέρας», προβλέποντας (είναι ο μόνος που μπορεί να δει το μέλλον, και να καθορίσει αυτό) τι ακριβώς θα πράξει. Τον αγκάλιασε όμως με αγάπη και στοργή. Όταν έρθει η Ώρα της Κρίσης θα κοιμηθεί τον Αιώνιο Ύπνο, λαμβάνοντας και πάλι την αρχική του μορφή (είναι γνωστό ότι έχει μεταμορφωθεί σε φίδι).
Ο Αντίχριστος θα είναι πραγματικά Εβραίος στην καταγωγή, θα φέρει τον κωδικό 666 (θα είναι ο μόνος που θα δεχθεί τον κωδικό αυτό), και θα κυριαρχήσει στον κόσμο ολόκληρο. Δεν θα είναι σε καμιά περίπτωση αρχηγός της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως έχει ήδη λεχθεί. Ο κωδικός 666 θα είναι ο αριθμός που θα φέρει το ειδικό τσιπ που θα εμφυτευτεί στο χέρι του Αντίχριστου. Ανάλογα, μετά από αρκετά χρόνια θα εμφυτεύεται ειδικό τσιπ σε όλους τους ανθρώπους πάνω στη Γη και θα ελέγχεται αυτό από παγκόσμια βάση δεδομένων. Για τον Αντίχριστο θα επαληθευτούν όλες οι Προφητείες που υπάρχουν στις γραφές.
Σχετικά με τον χρονικό προσδιορισμό του ερχομού του Αντίχριστου, υπάρχουν πολλές Προφητείες. Η πιο γνωστή στο ευρύ κοινό, είναι η προφητεία του Αγίου Νοστράδαμου, ο οποίος έχει προσδιορίσει ακριβώς τον χρόνο του ερχομού του. Είναι πολύ δύσκολο να ερμηνευτεί σωστά κάθε Προφητεία, γιατί είναι δοσμένη με τέτοιο τρόπο που πρέπει να αποκρυπτογραφηθεί. Συνήθως μεταγενέστερα, οι μελετητές της προφητείας καταλαβαίνουν τι εννοούσε. Την δεκαετία του 90, υπήρξε ταινία με θέμα τις σχετικές προφητείες, η οποία είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα σχετικά με το μέλλον και σε σχέση με το παρελθόν είχε ελάχιστα λάθη. Περισσότερα δεν γνωρίζω.

Περί πρωτόπλαστων
Πριν από 10 εκατομμύρια χρόνια, ξεκίνησε η δημιουργία. Πριν από 300.000 χρόνια πλάστηκαν και εγκαταστάθηκαν οι πρωτόπλαστοι στην περιοχή της σημερινής Μεσοποταμίας, όπου για 65 ημέρες μόνο έζησαν με σώμα αθάνατο. Το σώμα που είχαν οι πρωτόπλαστοι με το σημερινό, διαφέρει μόνο ως προς γεγονός ότι σήμερα στο σώμα επέρχεται φθορά η οποία οδηγεί στον θάνατο. Την 65η ημέρα λοιπόν ξεγελάστηκε η Εύα και έφαγε τον απαγορευμένο καρπό της γνώσης, ο οποίος ήταν πραγματικά μήλο. Της δόθηκε υπερβολικά έντονη επιθυμία να φάει το μήλο, από τον πανίσχυρο μέχρι τότε Αρχάγγελο Εωσφόρο. Τότε αυτός, έχασε τις απείρως μεγάλες δυνάμεις και μεταμορφώθηκε σε φίδι και ο άνθρωπος έγινε πλέον θνητός. Οι δυνάμεις που του απέμειναν, ήταν ίσες με τις δυνάμεις του δαιμονίου Δίας, του ισχυρότερου από τα δαιμόνια.

Περί ΔαρβίνουΗ πολύ σωστή θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου, ισχύει για τα ζώα μόνο. Σε ότι αφορά τον άνθρωπο, αυτός είναι ανώτερη μορφή ζωής, αφού εκτός από τη σάρκα φέρει και τη ψυχή, η οποία είναι η πνοή του Θεού και κατά συνέπεια είναι αθάνατη.
Σε ότι αφορά τα ζώα, τα είδη ζώων που υπάρχουν πάνω στη Γη σήμερα, προέρχονται από τα είδη που επιλέχθηκαν από τον Πατέρα όλων για να σωθούν από τον κατακλυσμό, ο οποίος έλαβε χώρα πριν από 40.000 χρόνια περίπου, με την είσοδο τους στην κιβωτό του Νώε. Οι Άγγελοι ήταν αυτοί που οδήγησαν τα επιλεγμένα είδη στην κιβωτό. Η εξέλιξη που ακολούθησε, σύμφωνα πάντα με την θεωρία του Δαρβίνου, δημιούργησε τα σημερινά είδη ζώων. Υπάρχουν κάποια είδη θαλάσσιων ειδών που η εξέλιξή τους δεν διακόπηκε από τον κατακλυσμό.

Περί εκτρώσεων
Η γέννηση της ψυχής λαμβάνει χώρα με την συμπλήρωση του 1ου μήνα κυήσεως. Γι’ αυτό το λόγο η έκτρωση είναι φόνος. Η έκτρωση λοιπόν είναι αφαίρεση ζωής και οι ψυχές αυτές, πρέπει να συγχωρήσουν τον η τους γονείς, που είναι υπεύθυνοι για τη ζωή που έχασαν (συγχωρούν πάντα). Οι γονείς ή ο γονέας που είναι υπεύθυνος για τον χαμό του παιδιού τους, λαμβάνουν τον μισθό της Αμαρτίας του φόνου, καθώς και κάθε μισθό που δίδεται για την απώλεια ενός τέκνου. Οι ψυχές αυτές των εκτρώσεων, λαμβάνουν κάθε μισθό που έχει οριστεί για την περίπτωσή τους και το 1ο Αξίωμα των Λαϊκών όπως έχει προαναφερθεί.

Πως δημιουργήθηκαν οι σημερινές θρησκείες και οι αιρέσειςΗ Αλήθεια διδάσκονταν από την εποχή του Νώε στους ανθρώπους. Τα δαιμόνια που είχαν αποστατήσει, παρουσιάζονταν ως θεοί με τα ονόματα τους και εκμεταλλευόμενοι τις δυνάμεις τους και την άγνοια πολλές φορές των απογόνων του Νώε (συνέβαινε και πριν τον Νώε), τους ξεγελούσαν και άλλες φορές τους ανάγκαζαν να τους λατρεύουν.
Μετά την καταστροφή του πύργου της Βαβέλ (το 10.000 π.χ. περίπου), δόθηκαν οι χρωματικές διαφορές και οι διαφορετικές ομιλίες (γλώσσες) στους ανθρώπους. Έτσι οι ερυθροί έφθασαν στην Αμερικάνικη ήπειρο και διασκορπίστηκαν εκεί, οι μαύροι ομοίως στην Αφρική, οι κίτρινοι στην Ασία και οι λευκοί στην Ευρώπη. Έκτοτε οι γλώσσες και οι χρωματισμοί εξελίσσονται συνεχώς. Όλοι εξακολουθούμε να είμαστε παιδιά του Ενός και Μοναδικού Θεού και αδέλφια μεταξύ μας, γι’ αυτό το λόγο δεν εγκρίνεται καμιά μορφή ρατσισμού.
Η λατρεία των δαιμονίων στην Παλαιά Διαθήκη και η απόσταση μεταξύ των λαών, ήταν η αιτία των διαφορετικών θρησκειών. Επίσης τα δαιμόνια που παρουσιάζονταν σε ένα λαό κατά ομάδες, δεν παρουσιάζονταν σε άλλους λαούς. Κατά την διάρκεια των αιώνων, μέσα στις διάφορες θρησκείες παρέμεινε μέρος της Αλήθειας. Αν κάποιος αναζητήσει ομοιότητες των θρησκειών με την Ορθοδοξία θα το διαπιστώσει εύκολα αυτό. Πριν γεννηθεί ο Κύριος (Παλαιά Διαθήκη), υπήρξε πληθώρα Αγίων ανάμεσα σε όλους τους λαούς, οι οποίοι δίδαξαν την Αλήθεια, την οποία μάθαιναν απ’ ευθείας από τον Ένα και Μοναδικό Θεό.
Στην Καινή Διαθήκη (μετά την σταύρωση του Κυρίου), υπήρξαν οι Απόστολοι που δίδαξαν την Αλήθεια στα έθνη, καθώς και οι Ευαγγελιστές που έγραψαν τα 4 Ευαγγέλια, τα οποία μαζί με τις Επιστολές των Αποστόλων αποτελούν την Καινή Διαθήκη. Δυστυχώς έχει χαθεί πληθώρα Επιστολών των Αποστόλων. Η Καθολική Εκκλησία στην Αγία Γραφή, έχει περιλάβει επιστολές που δεν έχει η Ορθόδοξη εκκλησία και αντίστροφα. Η διαστρέβλωση και η κακή ερμηνεία των Ιερών Κειμένων, οδήγησε στην δημιουργία πολλών αιρέσεων. Σήμερα και στο μέλλον, δημιουργούνται και θα δημιουργηθούν πολλές αιρέσεις , με στόχο την οικονομική εκμετάλλευση και μόνο της πίστης, αφού φροντίζουν και αγγίζουν τις ψυχές των ανυποψίαστων πιστών, εκεί ακριβώς που έχουν ανάγκη.
Σήμερα επίσης με πρόσχημα τις διάφορες καταστροφές, καθώς και το γεγονός ότι ο Ένας και Μοναδικός και ΠΑΝΔΙΚΑΙΟΣ Θεός επεμβαίνει σπάνια και μετά από μεγάλες προσευχές, επικαλούμενοι ότι ένας Θεός δεν φθάνει (αν είναι δυνατόν), έχουμε την αναβίωση του 12θεου.
Το 12θεο
Το 12θεο είναι εξ’ ολοκλήρου δημιούργημα δαιμονίων. Τα ονόματα των θεών του Ολύμπου και πολλών άλλων προσώπων, ακόμα και τεράτων (Λερναία Ύδρα) της Ελληνικής μυθολογίας, είναι ονόματα δαιμονίων με κορυφαίο τον Δία. Ο αρχηγός όλων των δαιμονίων ήταν ο Δίας. Αυτός ήταν που ξεγέλασε τον υπερβολικά ζηλόφθονο (αυτό εκμεταλλεύτηκε), Αρχιστράτηγο μέχρι τότε Εωσφόρο. Το χειρότερο αλλά και σκληρότερο, το αίτιο απείρων θανάτων ανθρώπων, ήταν το δαιμόνιο που αυτοανέλαβε από μόνος του τις πύλες του άλλου κόσμου, ο Άδης. Ο άλλος κόσμος στην πραγματικότητα και όχι όπως αναφέρεται στα αρχαία κείμενα, είναι ο χώρος αναπαύσεως των ψυχών, τις πύλες του οποίου είχε πριν την έλευση του Κυρίου ο, ίδιος ο Θεός. Σήμερα όπως είχε υποσχεθεί ο Κύριος, τις πύλες αυτές έχει ο Άγιος Πέτρος. Αυτός είναι που οδηγεί τις ψυχές στην θέση που έχει ορίσει ο Πατέρας, δίπλα πάντα στα συγγενικά πρόσωπα και στις αγαπημένες τους ψυχές. Ο χώρος αυτός είναι ο τόπος αναπαύσεως των ψυχών μέχρι να ξυπνήσουν στην αιώνια ζωή.
Μερικές θρησκείες που προέκυψαν από διαστρεβλώσεις διδασκαλίας Αγίων
Ένα από τα Αρχαία Ελληνικά Φύλλα που δεν πίστεψαν στο 12θεο, ήταν οι Πελασγοί. Ο πιο γνωστός από τους Πελασγούς είναι ο Ερμής ο Τρισμέγιστος, ο οποίος αναφέρεται κακώς ως ιδρυτής της θρησκείας του Μονοθεϊσμού. Υπήρξε άριστος διδάσκαλος της Αλήθειας, αφού συνομιλούσε με τον Ένα και Μοναδικό Θεό και έζησε το 8.000 π.χ. περίπου. Ο Άγιος Ερμής ο Τρισμέγιστος λοιπόν (έλαβε το Υπέρτατο Αξίωμα και είναι Άγγελος), σε κάποιο ταξίδι του έχασε τη σύζυγο, η οποία έλαβε επίσης πανάξια το Υπέρτατο Αξίωμα, την Αγία Ανδρονίκη και τα δύο μικρά του τέκνα (8 και 10 ετών) σε κάποιο ναυάγιο. Ο ίδιος αργότερα, συνελήφθη σκλάβος και οδηγήθηκε στην Αίγυπτο, όπου και δίδαξε την Αλήθεια στους Ιερείς των αρχαίων Αιγυπτίων. Η Αλήθεια αυτή, διαστρεβλώθηκε από δαιμόνια και τότε γεννήθηκαν οι θεοί των Αιγυπτίων, με παρόμοιο με το 12θεο τρόπο. Η διδασκαλία του Αγίου Ερμή του Τρισμέγιστου, ήταν αυτή που διδάχθηκε στον Άγιο Μωϋσή το 3.000 π.χ. από Αιγυπτίους Ιερείς, πολλοί από τους οποίους έγιναν επίσης Άγιοι.
Παρομοίως διαστρεβλώθηκε η διδασκαλία του Αγίου Βούδα, ο οποίος επίσης υπήρξε άριστος διδάσκαλος της Αλήθειας και γεννήθηκαν οι Ινδικές θεότητες.
Στην Καινή διαθήκη τα πράγματα ήταν και είναι λίγο διαφορετικά. Η επιρροή των δαιμονίων δεν υπάρχει πια. Οι διαστρεβλώσεις τώρα προέρχονται από τον ίδιο τον άνθρωπο με σκοπό πάντα ιδιωτικό όφελος. Η χειρότερη περίπτωση διαστρέβλωσης είναι αυτή που γίνεται για τον έλεγχο των μαζών. Η πιο μεγάλη διαστρέβλωση αυτής της μορφής ήταν η περίπτωση του Αγίου Μωάμεθ ο οποίος υπήρξε καθ’ όλα Ορθόδοξος στην Πίστη. Συνομιλούσε με τον Κύριο Ιησού Χριστό και υπήρξε διδάσκαλος της Αλήθειας. Οι διαστρεβλώσεις της διδασκαλίας του Αγίου Μωάμεθ, έγιναν με τέτοιο τρόπο ώστε να φανατίζεται ο πιστός και να κάνει ότι του λένε. Έτσι οι πρώτοι Μωαμεθανοί πολεμιστές, πήγαιναν στον πόλεμο αψηφώντας τον Θάνατο, αφού τους λέγονταν και πίστευαν ότι θα έτσι θα βρεθούν στον παράδεισο. Το κοράνι έχει πολλά στοιχεία Αλήθειας, αλλά και βέβαια ο Ένας και Μοναδικός Θεός δεν εγκρίνει σε καμία περίπτωση την αφαίρεση ζωής. Η εξέλιξη των διαστρεβλώσεων οδήγησε στην δημιουργία των σημερινών Μουσουλμανικών και Ισλαμιστικών αιρέσεων. Σήμερα έχουμε τις επιθέσεις αυτοκτονίας των Ισλαμιστικών οργανώσεων. Οι πιστοί αυτοκτονούν στο όνομα του Αλλάχ (Θεού),γνωρίζοντας ότι θα έτσι θα βρεθούν στον παράδεισο, κάτι που είναι απόλυτα ανακριβές, αφού ως γνωστόν όσοι αυτοκτονούν δεν σώζονται. Όλοι όσοι αυτοκτονούν παραπλανούμενοι με αυτό τον τρόπο, θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία πολύ αργότερα, αφού αποτελούν άλλη μια ειδική κατηγορία αυτοκτονούντων στο όνομα Του αυτή τη φορά.

Οι Άγιοι και η αγάπη τους προς τον άνθρωπο
Στο Αξίωμα του Αγίου, φθάνει κάποια Αγνή ψυχή αφιερώνοντας όλη τη ζωή του (της) στον Θεό. Η αμαρτωλότητα κάποιου δεν είναι απαγορευτική για το Αξίωμα αυτό, αφού η υπερβολική Μετάνοια οδηγεί στην Υπέρτατη Τιμή που δίδεται στον άνθρωπο. Πολλοί Άγιοι της Καινής αλλά και της Παλαιάς Διαθήκης, είχαν αφαιρέσει ζωή ή ζωές αλλά είχαν πολλές ώρες προσευχής, με πολλά - πολλά δάκρυα προς τον Πατέρα όλων για συγχώρεση.
Υπήρξαν Άγιοι στα βάθη των αιώνων, που αμφισβητήθηκαν και αμφισβητούνται από πολλούς. Οι Άγιοι έλαβαν αυτό που άξιζαν και τώρα δίνουν συνέχεια την ευλογία τους, καθώς και της απαραίτητες απαλλακτικές ευχές, σε όσους αμφισβητούν την Υπέρτατη Τιμή και το αξίωμα στο οποίο έχουν βρεθεί. Το ίδιο ισχύει για την Υπεραγία Θεοτόκο και κυρίως για τον Κύριο Ιησού Χριστό. Θέλουν την αγάπη μας, αλλά θέλουν πάνω απ’ όλους η αγάπη μας να δίδεται στην Παναγιά μας και στον Κύριο Ιησού Χριστό, μα πάνω απ’ όλους στην Μοναδική και αστείρευτη ΠΗΓΗ ΑΓΑΠΗΣ, στον Ένα και Μοναδικό Θεό.
Η αγάπη των Αγίων είναι απέραντη προς τον άνθρωπο. Το κορυφαίο σημείο αγάπης, είναι όταν λαμβάνουν την άδεια να εγκαταλείψουν μια ψυχή που δεν θα σωθεί. Ποτέ κανείς Φύλακας Άγγελος δεν έχει εγκαταλείψει ψυχή, η οποία δεν σώζεται. Ζητάει την άδεια, την οποία πάντα λαμβάνει, δίνει όνειρα κατάλληλα στο επιτρεπτό όριο πάντα, με σκοπό να οδηγήσει τον προστατευόμενο άνθρωπο σε Μετάνοια. Όταν αυτή η ψυχή φεύγει από τη ζωή, τότε σπαράζει η καρδιά του και επιτρέπει με πολλά δάκρυα στα δαιμόνια να την παραλάβουν. Την ίδια ώρα δακρύζει και ο Πατέρας Όλων (επιθυμία Του είναι να μην χαθεί ούτε μια ψυχή). Αφού συμβεί αυτό, τότε του δίδετε όσος χρόνος χρειάζεται για να συνέλθει, μέχρι να επιστρέψει στην υπηρεσία του ανθρώπου.
Στην Ιστορία των Αγγέλων, μόνο δύο Άγιοι υποπέσανε του αξιώματος τους από υπερβολική αγάπη και μόνο. Αν και απαγορεύεται απέτρεψαν και οι δύο αυτοκτονίες. Ο ένας την απέτρεψε προσωρινά και ο άλλος μίλησε με τον αυτόχειρα και απέτρεψε την αυτοκτονία μόνιμα. Και οι δύο υποβιβάστηκαν στο Αξίωμα του οικουμενικού Πατριάρχη.
Στοιχεία για όλους τους γνωστούς Αγίους, μπορείτε να βρείτε στα σχετικά Συναξάρια, όπου αναγράφονται όλες οι λεπτομέρειες της ζωής τους, καθώς και μερικά από τα Θαύματα που έχουν γίνει από αυτούς.
Μερικοί Άγιοι που αμφισβητούνται:
Αγία Μαρία η Μαγδαληνή
Πρόκειται για την πιο απλή περίπτωση Αγίας που έλαβε το Υπέρτατο Αξίωμα λόγω Μετανοίας.
Υπήρξε πραγματικά πόρνη, η οποία εξασκούσε το επάγγελμα χωρίς τη θέλησή της. Οι γονείς της την πούλησαν με πολλά δάκρυα για να θρέψουν τα υπόλοιπα επτά αδέρφια της. Ο άθλιος που την πήρε για σύζυγο, την πούλησε και ο πατέρας της όταν το έμαθε αναζήτησε τον άνθρωπο αυτό για να τον σκοτώσει. Ευτυχώς δεν κατέστη δυνατό να τον βρει. Η ίδια προϊόν μαστροπείας πλέον, είχε πολλές ώρες προσευχής όχι για την ίδια, αλλά για να συγχωρεθεί ο σύζυγός της καθώς και ο μαστροπός της. Τυχαία ο μαστροπός της είδε ένα θαύμα του Κυρίου και από Μετάνοια και μόνο, άφησε ελεύθερες όλες τις πόρνες που εκμεταλλευόταν.
Η Aγία αναζήτησε τον Κύριο για να τον ευχαριστήσει και όταν τον βρήκε, ο Κύριος την αγκάλιασε με πολύ αγάπη, αφού γνώριζε τις προσευχές και την Μετάνοιά της. Τότε Δίδαξε και όρισε τα σχετικά με την εξομολόγηση.
Άγιος Κωνσταντίνος
Ο Άγιος Κωνσταντίνος, υπήρξε ως γνωστόν ο Αυτοκράτορας που σταμάτησε τους διωγμούς των χριστιανών. Υπήρξε πανδίκαιος ως Αυτοκράτορας, επιθυμία αυτού και διαταγή σε κάθε περίσταση ήταν, οι διαφορές να λύνονται ειρηνικά. Έτσι κατάφερε και αγαπήθηκε από τους Ρωμαίους, καθώς και απ’ όλους τους υπόδουλους λαούς. Φέρνοντας την ειρήνη στους λαούς, κατάφερε και ένωσε το διαλυμένο τότε Ρωμαϊκό κράτος. Για την προσφορά του στους Χριστιανούς αλλά και σε όλους τους λαούς, τιμήθηκε με το Υπέρτατο Αξίωμα, πέρασε δηλαδή απ’ ευθείας στην αιώνιο ζωή και είναι πλέον Άγγελος Κυρίου.
Άγιος Γρηγόριος ο Ε΄
Υπήρξε υπερβολικά ειρηνιστής, αλλά έκανε το λάθος να αφορίσει την επανάσταση. Ο αφορισμός οποιουδήποτε προσώπου είναι Αμαρτία, αφού ο Κύριος θέλει όλοι και ειδικά οι Ιερωμένοι να συγχωρούν τους πάντες. Κατάλαβε το σφάλμα του έγκαιρα και είχε τόσο υπερβολικά μεγάλη Μετάνοια, που αφιέρωνε ώρες ατελείωτες σε προσευχή με πολλά - πολλά δάκρυα στον Κύριο για να τον συγχωρήσει. Τιμήθηκε για την Αγνότητα ψυχής που διέθετε και για την Μετάνοια που είχε και έγινε Άγιος.
Άγιος Γεώργιος και Άγιος Δημήτριος
Αμφισβητούνται επειδή υπήρξαν πολεμιστές. Ότι και να γραφεί για τους δύο αυτούς πολύ μεγάλους Αγίους θα είναι λίγο. Τα Θαύματα που επιτράπηκε να γίνουν με τις δυνάμεις που τους δόθηκαν από τον Ένα και Μοναδικό Θεό καταμαρτυρούν την αξία τους.
Άγιος ΜωϋσήςΗ μεγάλη μορφή αυτή Αγίου, έλαβε τις Πέτρινες Πλάκες πάνω στις οποίες αναγράφηκαν οι 10 Εντολές. Ο λόγος για τον οποίο δόθηκαν οι 10 εντολές ήταν ότι, ο Μωσαϊκός Νόμος υπήρξε υπερβολικά σκληρός. Δεν ήταν δυνατό να εγκριθεί ένας τέτοιος νόμος, όταν επιθυμία του Ενός και Μοναδικού Θεού, είναι όλοι να συγχωρούνται και μετά από μεγάλη Μετάνοια, να σταματούν από μόνοι τους να Αμαρτάνουν. Ο Άγιος είχε πολύ προσευχή και πολύ μεγάλη Μετάνοια. Ποτέ δεν σκότωσε στο όνομα του Θεού, όπως άδικα κατηγορείται. Υπήρξαν περιπτώσεις (άπειρες στον αριθμό),που έγινε αυτό από την οργή του Θεού και υπήρξαν, διπλοί Μισθοί των ψυχών που έφυγαν για παραδειγματισμό. Το ίδιο θα συμβεί (διπλοί μισθοί), και με τις ψυχές που θα φύγουν ακαριαία με το τέλος του κόσμου.
Άγιος Βησσαρίων Ιεράς Μονής ΑγάθωνοςΜετά τον Άγιο Νεκτάριο, άλλος ένας Άγιος αμφισβητείται. Πρόκειται για έναν Άγιο, που η αφήγηση και μόνο της ζωής του από ανθρώπους που τον γνώρισαν, καταδεικνύει την Αγιότητά του. Έζησε ακολουθώντας τα βήματα δύο μεγάλων Αγίων. Του Αγίου Νεκταρίου και του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Σχετικά με την αφθαρτοποίηση του σώματος του, υπάρχουν ακόμα εκατομμύρια σώματα Αγίων, άφθαρτα σε όλη τη Γη. Επειδή θεωρήθηκε ότι το σκήνωμα του Αγίου είναι μουμιοποιημένο, ο Κύριος αποφάσισε, αν και ο Άγιος προσευχήθηκε να λειώσει, να το μετατρέψει πραγματικά σε μούμια, κάτι για το οποίο ο Άγιος Βησσαρίων ερωτήθηκε από τον Κύριο και συμφώνησε. Κατά τον διάλογο που είχε με τον Κύριο, Του είπε ότι είναι ικανοποιημένος και μόνο από την υπέρτατη Τιμή που έλαβε και ότι δεν ενδιαφέρεται για την αναγνώρισή του από τους ανθρώπους.
Σήμερα ο Άγιος Βησσαρίων, βρίσκεται κάπου στην Αρκαδία, Φύλακας Άγγελος ενός νέου που φέρει το όνομα του Αγίου.
Δύο πολύ μεγάλες μορφές Αγίων αγγέλων
Άγιος Μωάμεθ

Ο μεγάλος αυτός Άγιος, αφού έλαβε την Υπέρτατη Τιμή, γνωρίζοντας που θα οδηγηθεί η ανθρωπότητα, με τις διαστρεβλώσεις της Αλήθειας την οποία ο ίδιος δίδαξε, καθώς και των αιρέσεων που θα ακολουθούσαν, ζήτησε την άδεια και έμεινε ελεύθερος. Από το 729 μ.Χ. και μετά, παρέμεινε σε κατάσταση προσευχής στην Μέκκα, εξαιτίας τις θλίψης στην οποία περιήλθε, όπου έδινε την Ευλογία του μόνο σε όσες ψυχές πήγαιναν εκεί για να προσευχηθούν. Το έτος 2006 αποφάσισε να σταματήσει να προσεύχεται 24 ώρες το 24ωρο και να επανέλθει στις υπηρεσίες του Ενός και Μοναδικού Θεού, 3 χρόνια νωρίτερα απ’ ότι είχε αρχικά αποφασίσει ο ίδιος. Ζήτησε την άδεια και όρισε, ο χρόνος προσευχής του στην Μέκκα να είναι, 3 ώρες το 24ωρο πλέον. Ο λόγος που παρέμεινε όλο αυτό το διάστημα στη Μέκκα, ήταν η μη γέννηση Αγίων σε όλες τις Μωαμεθανικές και Μουσουλμανικές αιρέσεις όπου λατρεύεται, εξαιτίας της άθλιας κατάστασης που περιήλθε η διδασκαλία του. Δεν δίδαξε ποτέ ότι είναι ο μοναδικός προφήτης, αντίθετα δίδαξε ολόκληρη την Αλήθεια όπως την δίδαξε ο Κύριος και έλεγε σε όλους ότι συνομιλούσε με τον Υιό του Θεού και Σωτήρα των ψυχών μας.
Τρία χρόνια αργότερα(2009), ένας Μουσουλμάνος Ιμάμης (Ιερέας), θα ανακοινωθεί ότι περιήλθε σε κατάσταση Αγιότητας και ότι έχει ευαρεστήσει τον Πατέρα Όλων. Ο Ιμάμης αυτός μιμείται ήδη τους Ιερείς της Ορθοδοξίας μας και λειτουργεί στην Αλεξανδρούπολη. Η περίπτωση αυτή θα είναι η μοναδική στην Ιστορία, Αγιοποίηση κάποιου πιστού από τις Μουσουλμανικές και Μωαμεθανικές αιρέσεις.
Αγία Γλυκερία
Πρόκειται για Άγιο Άγγελο του Θεού (οι Άγιοι στη νέα τους ζωή δεν έχουν φύλο), που σοκαρισμένη από ένα γεγονός, παρέμεινε για 317 χρόνια (μέχρι το 2005), στο χώρο αναπαύσεως ψυχών, όπου και μένουν όλοι οι Άγγελοι όταν αναλαμβάνουν ψυχές, που αυτοκτονούν ή δεν σώζονται τελικά, μέχρι να συνέλθουν.
Η τελευταία ψυχή που ανέλαβε η Αγία Γλυκερία, είχε την ατυχία να βιασθεί από Τούρκο, στα Άβδηρα της Ξάνθης όπου ζούσε μέχρι το 1688. Ο βιασμός αυτός είχε συνέπεια να μείνει έγκυος η κυρία Γλυκερία, την οποία προστάτευε η Αγία (Φύλακας Άγγελος). Μην αντέχοντας την γενική κατακραυγή του κόσμου, μίσησε το ίδιο της το σπλάχνο. Αυτοκτόνησε σκοτώνοντας το ίδιο της το παιδί λέγοντας «εγώ Τούρκο δεν μεγαλώνω». Λέγοντας τα παραπάνω λόγια η τριών μηνών έγκυος Γλυκερία, έμπηξε το μαχαίρι στη κοιλιακή της χώρα και σκότωσε το ίδιο της το σπλάχνο. Η ίδια ψυχορραγούσε για αρκετές ώρες ακόμα.
Το παιδί, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, οδηγήθηκε ενώπιον της Αγίας Τριάδος, για να αναλάβει το 1ο Αξίωμα των Λαϊκών. Εκεί έπρεπε να μάθει την αλήθεια σχετικά με την μητέρα του, την οποία έπρεπε να συγχωρέσει. Την μητέρα του την συγχώρεσε χωρίς δεύτερη σκέψη. Αλλά πικράθηκε πολύ από το γεγονός του ρατσισμού και θέλησε να κοιμηθεί αιωνίως δίπλα στην μητέρα του, την οποία είδε σε κατάσταση ύπνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι γνώριζε όλη την Αλήθεια σχετικά με τους αυτοκτονούντες. Αυτό που ζητούσε βέβαια δεν ήταν δυνατό να συμβεί του είπε ο Θεός. Αν δεν θέλει να ζήσει, θα πρέπει να οδηγηθεί στον τριγμό των οδόντων, μια κατάσταση πολύ οδυνηρή, όπου θα είναι αιώνια μόνος. Υπήρξε εμμονή στην αρχική του απόφαση, γεγονός που σοκάρει και θα σοκάρει την Αγία Γλυκερία, μέχρι την ώρα που θα μεταπεισθεί τελικά. Του ανακοινώθηκε τελικά, ότι θα κοιμηθεί εκεί που όρισε ο Θεός και θα περιμένει την ώρα που κάποιος, κατώτερος του Ιεραρχικά θα τον μεταπείσει.
Παρόμοια, υπάρχουν πολλές μορφές πονεμένων Αγίων, άπειρες στο αριθμό. Ο Πανδίκαιος Θεός και οι Άγιοι Του, δεν θέλουν να χαθεί ούτε μια ζωή. Η θλίψη Του είναι πολύ μεγάλη, γιατί θα αναγκαστεί να επέμβει άλλη μια φορά, οπότε και θα κοιμηθούν αιώνια, όλες οι ψυχές που δεν ΘΕΛΗΣΑΝ να σωθούν.

Το παλιό και το νέο ημερολόγιο
Το σημερινό ημερολόγιο, είναι αποτέλεσμα της διόρθωσης της οποίας, έχει υποστεί το Ιουλιανό ημερολόγιο, από τον Άγιο Γρηγόριο.
Όταν κάποτε, αποφασίστηκε η αλλαγή του ημερολογίου από το Ιουλιανό στο Γρηγοριανό, υπήρξε αναστάτωση στο Άγιο Όρος, με το θέμα των λειτουργιών, οι οποίες είναι αφιερωμένες σε Αγίους. Έπρεπε αυτές να παραλειφθούν ή έπρεπε να γίνουν αυτές συμπυκνωμένες; Μήπως οι Άγιοι θα έμεναν παραπονεμένοι αν δεν γίνονταν όλες οι Θ. Λειτουργίες; ή πάλι μήπως δεν έπρεπε να γίνει η αλλαγή του ημερολογίου; ήταν μερικά από τα ερωτήματα τα οποία γεννήθηκαν από την αλλαγή αυτή.
Ερωτηθείς σχετικά ο Κύριος από τους Μοναχούς του Αγίου Όρους, απάντησε ότι ο χρόνος είναι δημιούργημα του ανθρώπου, οι Άγιοι δεν θα έχουν κανένα παράπονο και για το θέμα της σύμπτυξης, τους άφησε να αποφασίσουν μόνοι τους.
Σε σύνοδο των Ηγούμενων όλων των Μοναστηριών του Όρους, αποφασίστηκε να μην γίνει αλλαγή του ημερολογίου.

Περί εικόνων
Οι εικόνες, πολύ κακώς θεωρούνται είδωλα. Δεν προσκυνά κανείς το ξύλο, αλλά τον Άγιο που αντιπροσωπεύει η μορφή που απεικονίζεται στο ξύλο, στο πανί, στον τοίχο ή όπου αλλού υπάρχει Αγιογραφία. Η οποιαδήποτε εικόνα, είναι απαραίτητη πολλές φορές για την προσευχή. Με τον ασπασμό των εικόνων, δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να μεταδοθεί κάποια ασθένεια (ούτε με την Θεία Μετάληψη), παρά μόνο σκόνες ή άλλες ακαθαρσίες. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι, οι ειδικές ευχές που δίδονται από Αγγέλους ,δεν επιτρέπουν κανένα μικροοργανισμό να προσκολληθεί ή να αγγίξει το υλικό, πάνω στο οποίο έχουν Αγιογραφηθεί οι μορφές των Αγίων.
Είναι πολλές οι εικόνες Αγίων, που ονομάζονται με δύο ή περισσότερα ονόματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εικόνες της Παναγιάς μας, που είναι άπειρες στον αριθμό. Σε κάθε περίπτωση το όνομα είναι της εικόνας της Παναγιάς μας που Ιερογραφήθηκε στο Ναό που φέρει το ίδιο όνομα.
Η πιο αγαπημένη εικόνα της Υπεραγίας Μαρίας είναι η «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑ», μια εικόνα που η ίδια Παναγιά μας τη βγάζει το πρωί στην πόρτα του Ναού και η ίδια το βράδυ τη βάζει μέσα και πάλι.
Στο παρελθόν, υπήρξαν πολλά γεγονότα απάτης σε Ναούς, με χαρακτηριστικό παράδειγμα της εικόνας του Αγίου Φανουρίου, στον ομώνυμο Ναό στην Αθήνα. Εκεί υπήρξε η γνωστή απάτη με την βυσσινάδα. Μετά από δέηση του Αγίου, επιτράπηκε και δόθηκε Μετάνοια στον άνθρωπο που επινόησε την απάτη αυτή. Κατά την διάρκεια της νύχτας, ο Άγιος Φανούριος δημιούργησε ένα δάκρυ, ζωγραφιστό αυτή τη φορά, που δεν υπήρχε βέβαια πριν, κάτι που το γνωρίζουν όσοι εκκλησιάζονται εκεί. Το Θαύμα αυτό ήταν αρκετό για να Μετανοήσει ο υπαίτιος.
Υπήρξαν πολλές εικόνες της Παναγιάς μας, που δάκρυσαν για να δοθεί Μετάνοια σε Πιστούς που είδαν το Θαύμα και θα υπάρξουν και άλλα παρόμοια περιστατικά

Οι Θαυματουργές εικόνες και τα χρήματα που συγκεντρώνονται όταν αυτές τίθενται σε Ιερό προσκύνημα.Πολλές φορές στο παρελθόν, εκτέθηκαν εικόνες για Λαϊκό προσκύνημα. Σε κάθε περίπτωση αυτό εγκρίνεται από τον Κύριο. Τα χρήματα που συγκεντρώνονται σχεδόν εξολοκλήρου δίδονται σε αγαθοεργίες. Αν κάποια στιγμή παρουσιαστεί κάποια περίπτωση συμφεροντολόγου, τότε αυτός δεν επιτρέπεται να αγγίξει ποτέ Θαυματουργή εικόνα. Οι Θαυματουργές εικόνες δεν είναι πολλές σε αριθμό και οι Πιστοί γνωρίζουν ποιες είναι αυτές.
Οι εικόνες προστατεύονται, με τον ίδιο τρόπο που εκδιώχθηκε παλαιότερα ένας κλέφτης, από την σπηλιά του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Ο κλέφτης αυτός λοιπόν, πήγε να κλέψει το Βιβλίο της Αποκαλύψεως από το χέρι του Αγίου, το σκήνωμα του οποίου μένει ακόμα ακέραιο. Όταν άγγιξε το Βιβλίο, ο ίδιος ο Άγιος Ιωάννης έσπρωξε με δύναμη και εκδίωξε τον κλέφτη από τον Ιερό χώρο. Ανάλογα οι αγαπημένες και Θαυματουργές εικόνες, προστατεύονται από τους Αγίους που αυτές απεικονίζουν.

Η δύναμη της προσευχής και ποιος είναι ο ορθός τρόπος με τον οποίο ζητούμε κάτι από τον Κύριο και Θεό μαςΗ προσευχή έχει πολλά ευεργετικά αποτελέσματα για τον άνθρωπο. Πρώτα απ’ όλα επιδρά στην ψυχοσύνθεση του ατόμου και τον βοηθά έτσι να επιτύχει μόνος του ο άνθρωπος, αυτό που ο ίδιος ζητάει. Πολλές φορές ζητάμε κάτι πέρα από τις δυνάμεις μας. Αυτό είναι που θα μας το δώσει ο Θεός, ακόμα και αν το ζητάμε από τους Αγίους του. Ο Πατέρας όλων, θέλει να προσευχόμαστε και να ζητάμε. Όταν συμβαίνει αυτό του δείχνουμε έτσι την Πίστη μας και την αγάπη μας. Υπάρχει ως γνωστόν η Εντολή Του: «Αγάπα τον Θεόν σου όπως τον εαυτόν σου».
Αν η προσευχή συνοδεύεται από δάκρυα ψυχής, κάτι που αποδεικνύει ότι το ζητάμε με πίστη και αγάπη και ότι το θέλουμε πολύ, τότε ο Θεός δίνει αυτό που ζητάμε. Δίνει πάντα, αν κρίνει ότι αυτό που ζητάμε το χρειαζόμαστε πραγματικά. Πάντα το χέρι βοηθείας του Θεού, δίδεται με πνεύμα Δικαιοσύνης και Αγάπης.
Ο οίκος του Θεού είναι ο ναός και εκεί είναι ορθό να προσερχόμαστε και να προσευχόμαστε. Αν όμως για οποιοδήποτε λόγο είμαστε απομακρυσμένοι, τότε μπορούμε να προσευχόμαστε, οπουδήποτε βρισκόμαστε την χρονική στιγμή που έχουμε την ανάγκη Του. Όσοι για οποιοδήποτε λόγο απομακρύνθηκαν από την εκκλησία, σε καμιά περίπτωση δεν είναι μιάσματα (παραβολή του Ασώτου). Ακόμα και οι κατήγοροι καμιά φορά, γίνονται υπερασπιστές του Ονόματος Του (Απόστολος Παύλος).
Σωστός τρόπος προσευχής δεν υπάρχει, για τον απλό λόγο ότι ορθή είναι μόνο η ψυχική κατάσταση στην οποία υποβάλλεται κάποιος όταν προσεύχεται. Υπάρχει όμως η ορθή στάση στην οποία πρέπει να βρισκόμαστε όταν ζητάμε κάτι. Αυτή είναι η στάση προσευχής των Μοναχών και των Μουσουλμάνων. Όταν ζητάμε κάτι, απευθυνόμαστε στην Υπεραγία Μαρία και ζητάμε να μεσολαβήσει στον Υιόν της για να μας δοθεί αυτό. Οι δεήσεις της Θεοτόκου είναι πολύ ισχυρές.

Η Ευλογία των Αγγέλων και των Ιερωμένων, η προσευχή και πως ευεργετούν.
Η κακογλωσσιά και πως αυτή επηρεάζει

Η Ευλογία των Κληρικών και των Αγγέλων είναι απαραίτητη. Δίδεται από όλους τους Ιερείς όλων των θρησκειών, ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιείται το όνομα του Θεού, αλλά το όνομα ακόμα και δαιμόνων. Αυτό γίνεται στις περιπτώσεις των αλλόθρησκων διαμέσω του Αγγέλου που είναι Φύλακας στην ψυχή, αυτού που παριστάνει ότι Ιερουργεί. Οι ψυχές που παρασύρθηκαν δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να στερούνται Ευλογίας. Οι ευχές που δίνουμε όλοι μας όπως π.χ. όταν λέμε χρόνια πολλά, είναι απαραίτητες και δημιουργούν συνθήκες ικανές για να συμβεί αυτό. Αυτό γίνεται όταν οι ευχές δίνονται μέσα από την ψυχή μας και λειτουργεί όπως και κάθε προσευχή. Μόνο ο Ένας και Μοναδικός Θεός ξέρει πως συμβαίνει αυτό. Γι’ αυτό και ο Ίδιος προσεύχεται στον Εαυτό Του, μια που δεν έχει σε τίποτα ανώτερο να προσευχηθεί.
Η κακογλωσσιά παρόμοια επηρεάζει αρνητικά. Όλοι μας λίγο πολύ παρατηρήσαμε ότι, όταν σχολιάζονται αρνητικά κάποιοι συχνά τους βρίσκει κάποιο κακό. Το ίδιο συμβαίνει σε κάποιον όταν τον ζηλεύουν. Τότε συμβαίνει αυτό που κακώς ονομάζεται «μάτι», το οποίο θεραπεύεται από τους Αγίους, όταν εμείς λέμε ή διαβάζουμε οποιαδήποτε προσευχή, ακόμα και από απόσταση. Το μόνο που χρειάζεται, είναι η πίστη αυτού που διαβάζει τις προσευχές ή κάποια ειδική ευχή, την οποία ελάχιστοι γνωρίζουν, κυρίως Ιερείς.
Πως όμως και με ποιο τρόπο δρουν όλα τα παραπάνω ευεργετικά ή αρνητικά;
Η απάντηση είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν με την δράση των Ασωμάτων Δυνάμεων. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί είναι που μπερδεύουν τις Ασώματες δυνάμεις με τους Αγγέλους καθώς και με τα δαιμόνια. Πρόκειται λοιπόν για δυνάμεις του σύμπαντος που ελευθερώθηκαν από τον ίδιο τον Θεό κατά την ώρα της δημιουργίας. Οι ευχές που δίνονται, οι πιο μικρές από τους ανθρώπους, αλλά και οι μεγάλες από τους Αγίους, υποκινούν τις Ασώματες Δυνάμεις για την πραγματοποίησή τους.

Το θυμίαμα
Το θυμίαμα, είναι άλλη μια ανακάλυψη των Κινέζων. Εισήχθηκε στην Ορθοδοξία από Κινέζους Μοναχούς, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τους Αποστόλους, από τα πρώτα χρόνια της διδασκαλίας της Αλήθειας. Κακώς θεωρείται ναρκωτικό, αφού ουδεμία περίπτωση εθισμού υπάρχει. Δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες κατάνυξης και βοηθάει έτσι πολύ στην προσευχή, η αξία της οποίας περιγράφεται στο Ευαγγέλιο.

Η νηστεία
Από πολλούς έχει παρεξηγηθεί η νηστεία. Η μη τήρηση του κανόνα της νηστείας, δεν αποτελεί Αμαρτία αλλά Ανομία. Αν και η Ανομία έχει και αυτή τον Μισθό της, στην προκειμένη περίπτωση δεν λερώνεται η ψυχή κανενός. Αυτό συμβαίνει, γιατί κάθε παιδί με την γέννησή του και με τις πρώτες τροφές, θα χρεώνονταν με Μισθό Αμαρτίας, αν και θα έπρεπε να τραφεί για να ζήσει. Ο Πανδίκαιος Θεός δεν μπορούσε να ανεχθεί κάτι τέτοιο, γι’ αυτό όρισε και ο φύλακας Άγγελος μόλις αναλαμβάνει κατά την γέννηση του παιδιού, δίνει την ειδική ευχή και απαλλάσσονται όλοι της νηστείας.
Εδώ τίθεται το ερώτημα:
Γιατί οι Ιερείς ορίζουν ότι πρέπει να νηστεύουμε; Ο Κύριος δεν νήστευε;
Η νηστεία λοιπόν είναι επιθυμητή, γιατί είναι το μόνο μέσο που έχουμε στον πόλεμο κατά της Αμαρτίας. Αποτελεί και αυτή έναν πνευματικό αγώνα, κατά την διάρκεια του οποίου ο πιστός καθαρίζει την ψυχή, αλλά και το σώμα . Όταν συνοδεύεται από μεγάλη Μετάνοια, ο Κύριος στέλνει με την Θεία Μετάληψη το Πνεύμα το Άγιο, το οποίο κάνει Θαύματα. Έτσι ολοκληρώνεται ο καθαρισμός της ψυχής από τον Μισθό κάθε Αμαρτίας.
Ο Κύριος νήστευε σε όλη την διάρκεια της ζωής του, γιατί συνεχώς του δίδονταν θέληση να υποπέσει σε κάποια Αμαρτία και αυτό αφορούσε ακόμη και τις συνήθειες των Εβραίων Ιερέων, τις οποίες τηρούσε γιατί ήταν πράγματι, ο πρώτος Ιερέας που τήρησε όλους τους κανόνες της Παλαιάς, αλλά και της Καινής Διαθήκης.
Επιπλέον έχει ορισθεί Μισθός αγάπης για την νηστεία, ο οποίος δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος άμεσα, έμμεσα όμως οδηγεί σε μεγαλύτερο Μισθό μέσω π.χ. ενός Αξιώματος, που θα λάβει ο πιστός αν καταφέρει και διατηρήσει Αγνή την ψυχή του ή αν έχει μεγάλη Μετάνοια.
Σχετικά με τις τροφές που τρώγονται κατά την διάρκεια της νηστείας, αυτές έχουν οριστεί από την οικουμενική σύνοδο και όλοι οι Ιερείς γνωρίζουν και ενημερώνουν τους πιστούς. Οποιαδήποτε διαμάχη σχετικά με την νηστεία, αποτελεί Αμαρτία αφού αμφισβητεί την σχετική απόφαση. Όλοι οι πιστοί λοιπόν, πρέπει να ρωτούν τους μόνους αρμόδιους που είναι οι Ιερείς μας και να πράττουν σύμφωνα με τις εντολές τους ή καλύτερα με την εντολή του Πνευματικού, που όλοι πρέπει να έχουμε.

Το θαύμα της Θείας Μετάληψης
Το θαύμα της Θείας Μετάληψης για το οποίο συχνά πυκνά ακούμε, λαμβάνει χώρα αμέσως μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου. Η μετουσίωση του ψωμιού και του κρασιού σε Σώμα και Αίμα Κυρίου, γίνεται από Άγγελο (Φύλακα ή ελεύθερο). Το βλέπουν όλοι οι Ιερείς, αλλά και όσοι Λαϊκοί θέλουν να το δουν, αφού όποιο κρασί και να χρησιμοποιηθεί το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο (τελικό προϊόν με την ίδια γεύση και οσμή).

Η Αλήθεια για την Σταύρωση και την προδοσία του ΙούδαΠολλοί κατηγορούν τον Ιούδα για την Σταύρωση του Κυρίου, κάτι που είναι απολύτως ανακριβές. Ένα απαράδεκτο έθιμο που έχουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά και εφαρμόζεται σε πολλά μέρη του κόσμου, ακόμα και σε Ορθόδοξες, αλλά και Καθολικές Εκκλησίες, είναι το κάψιμο ή το λιντσάρισμα του Ιούδα.
Η Σταύρωση, αλλά και η Προδοσία επήλθαν από την επιρροή του Εωσφόρου. Για να γίνω πιο σαφής, δόθηκε θέληση στον Ιούδα να λάβει τα Τριάκοντα Αργύρια της Προδοσίας με έλεγχο του νου, ακριβώς όπως είχε συμβεί και με τους Πρωτόπλαστους. Παρόμοια δόθηκε θέληση, στις υπερβολικά άθλιες ψυχές των αρχιερέων της Εβραϊκής, πρόδρομης της σημερινής Ιουδαϊκής θρησκείας, να δικάσουν και να καταδικάσουν τον Κύριο. Ανάμεσα στους Αρχιερείς αυτούς υπήρξαν αρκετοί που δεν σώθηκαν. Αυτό συνέβη γιατί δεν είχαν ίχνος Μετανοίας. Καταδίκασαν ένα παντελώς ΑΘΩΟ άνθρωπο, χωρίς να έχει κάνει το παραμικρό παράπτωμα. Ο Εωσφόρος λοιπόν είναι αυτός που πραγματικά Σταύρωσε τον Κύριο και όχι ο Ιούδας και οι Αρχιερείς. Αυτοί άκουσαν τον Εωσφόρο (δεν μπορούσαν να πράξουν διαφορετικά), αλλά ήξεραν τι ήταν αυτό στο οποίο συμμετείχαν. Αν είχαν Μετάνοια, όχι μόνο θα σώζονταν, αλλά και Άγιοι θα μπορούσαν να γίνουν.
Μετά την Σταύρωση, ορίστηκε Φύλακας Άγγελος ,ακόμα και για αυτές τις ψυχές, αν και δεν θα σώζονταν. Την ίδια στιγμή που ανέλαβαν, έμαθαν από τον Κύριο τι θα συμβεί σε αυτές τις ψυχές και έλαβαν την εντολή να εγκαταλείψουν. Την ίδια στιγμή όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση, κάθε Φύλακας Άγγελος ζήτησε και παρέμεινε μέχρι το τέλος της θνητής τους ζωής.
Πάντα είχα την απορία, πως είναι δυνατόν ο Κύριος να μην συγχωρέσει τον ίδιο Του τον μαθητή, έναν άνθρωπο με τον οποίο είχε ζήσει μαζί, όταν έχει συγχωρέσει τον εγκληματία στον Σταυρό του Μαρτυρίου.
Έλαβα την απάντηση λοιπόν, ότι όχι μόνο θα είχε συγχωρεθεί αλλά θα γίνονταν Άγιος. Ο λόγος που θα συνέβαινε αυτό ήταν η υπερβολικά μεγάλη Μετάνοια που είχε για αυτό που διέπραξε. Αν και είχε ενημερωθεί ότι αυτό θα συμβεί υπό την επιρροή του Εωσφόρου, ο Ιούδας δεν άντεξε την ντροπή της προδοσίας και αυτοκτόνησε. Η αυτοκτονία είναι που δεν επιτρέπεται.
Ο Ιούδας συγκαταλέγεται στην ειδική κατηγορία των ψυχών, που αυτοκτόνησαν λόγω Μετανοίας και θα έχει την δεύτερη ευκαιρία, στο χρόνο που έχει ορισθεί, όπως αναφέρεται σε σχετικό κεφάλαιο. Θα λάβει μάλιστα λόγω τις υπερβολικά μεγάλης Μετάνοιας που είχε, το αμέσως επόμενο Αξίωμα από αυτό που άξιζε. Το Αξίωμα αυτό είναι το Αξίωμα του Οικουμενικού Πατριάρχου της Αιωνίου ζωής.

Ο Μισθός της Αμαρτίας
Για κάθε Αμάρτημα που υποπίπτει ο άνθρωπος στη Γη, έχει οριστεί ο ανάλογος Μισθός. Ο Μισθός αυτός είναι υλικός, ποιοτικός αλλά και ποσοτικός. Τη στιγμή που Αμαρτάνει ο άνθρωπος, έρχεται και εισέρχεται το υλικό απ’ ευθείας στην ψυχή. Έτσι η Αμαρτία πραγματικά λερώνει την ψυχή. Υπάρχει και η περίπτωση που ο άνθρωπος λερώνεται, από την ηθική αυτουργία σε αμαρτήματα συνανθρώπων του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Αμαρτία του φόνου. Σε περίπτωση διαταγής εκτέλεσης τότε ο ηθικός αυτουργός χρεώνεται το 100% της Αμαρτίας του φόνου καθώς και επιπλέον 10% εξαιτίας της έμμεσης αφαίρεσης ζωής. Ανάλογα υπάρχει ηθική αυτουργία σε πολλές περιπτώσεις, όπως έχει ορίσει ο Θεός. Ηθική αυτουργία, αποτελεί η περίπτωση της διαστρέβλωσης των Ιερών κειμένων, όταν οδηγεί άλλους στην Αμαρτία. Κάθε φορά που αμαρτάνει κάποιος που πίστεψε διαστρεβλωμένο κείμενο, ο Μισθός της Αμαρτίας λαμβάνεται από αυτές τις ψυχές, είτε έχουν εξασφαλίσει την σωτηρία τους είτε όχι, ακόμα και μετά τον θάνατό τους. Έτσι, όταν κάποια από αυτές τις ψυχές έχει σωθεί, ο Θεός καθαρίζει συνεχώς την Αμαρτία που τον βρίσκει ακόμα και στην κατάσταση ύπνου.
Αυτός ο Μισθός είναι που καίει της αισθήσεις της ψυχής. Η αφαίρεση αυτού του Μισθού, αποτελεί την συγχώρεση που δίδεται για τα Αμαρτήματά μας.
Εκτός από τον Μισθό της Αμαρτίας, υπάρχει και ο Μισθός της Ανομίας, ο οποίος επίσης λερώνει, αλλά πολύ λιγότερο από την μικρότερη Αμαρτία, που είναι το ψέμα.
Η αφαίρεση του Μισθού της Αμαρτίας αλλά και της Ανομίας, γίνεται για την ζωή μας με το ανθρώπινο σαρκίο, μέσω της Αληθινής Μετάνοιας, της εξομολόγησης και της Θείας Μετάληψης για όλους τους Χριστιανούς, από όποια αίρεση και αν προέρχονται, αρκεί στο τελετουργικό τους να ορίζεται (να έχει απομείνει) αυτή. Για τους αλλόθρησκους, αρκεί η Αληθινή Μετάνοια, αν βέβαια αυτή πηγάζει, από τα βάθη της ψυχής. Η αφαίρεση του Μισθού της Αμαρτίας γίνεται από το Πνεύμα το Άγιο. Όταν υπάρχει η Θεία Μετάληψη, το Πνεύμα το Άγιο αποστέλλεται από τον Κύριο κατά την ώρα που λαμβάνεται αυτή, σε εκείνες τις ψυχές που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την Αγία Τριάδα. Παρομοίως όταν εκπληρώνονται οι ίδιες προϋποθέσεις από αλλόθρησκους, αλλά και από ομόθρησκους που δεν έχουν λάβει για οποιοδήποτε λόγο την Θεία Μετάληψη, τότε αποστέλλεται και πάλι το Πνεύμα το Άγιο, στον χρόνο που ορίζεται, πάντα από την Αγία Τριάδα.
Θυμίζω ότι το Ευαγγέλιο έχει κηρυχθεί σε όλα τα Έθνη και δεν πίστεψαν όλοι. Η Χάρη όμως δίδεται το ίδιο, σε όλους τους ανθρώπους που υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρξουν στη Γη, μέχρι να έρθει το τέλος κόσμου με το φθαρτό σαρκίο, όπως έχει ορίσει ο ΠΑΝΔΙΚΑΙΟΣ ΘΕΟΣ.

Ο πολιτικός Γάμος, η αυτοκτονία και η αντιμετώπισή τους από τους οι Ιερείς μαςΠολλοί Ιερείς μας, δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια, δεν δίνουν την ευλογία τους σε όσους έχουν τελέσει πολιτικό Γάμο, ούτε διαβάζουν τις απαραίτητες προσευχές σε όσους αυτοκτονούν. Αυτό το γεγονός, έχει εξοργίσει τον Κύριο και είναι πολύ αυστηρός απέναντι τους, κατά την ώρα που λογοδοτούν. Στην καινή διαθήκη, στις επιστολές των Αποστόλων συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ο κύριος θέλει, να συγχωρούνται όλα τα αμαρτήματα στην Γη.
Στην περίπτωση της αυτοκτονίας τα πράγματα είναι σοβαρά. Αναφέρεται στο σχετικό κεφάλαιο η σοβαρότητα της αυτοχειρίας. Η κρίση όμως του Θεού, δεν έχει καμία σχέση με τις ευχές που ΠΡΕΠΕΙ να δίνονται, σε κάθε περίπτωση νεκρού. Ο ίδιος ο Πατέρας Όλων, πηγαίνει στον ξεχωριστό χώρο όπου κοιμούνται αυτές οι ψυχές και δίνει σε όλους την Ευλογία Του. Πηγαίνει εκεί όπου έχουν εξοριστεί οι δαίμονες και ο ένας Άγγελος που δεν έχουν μετανοήσει και προσεύχεται στον εαυτό Του, μια που δεν έχει να προσευχηθεί σε κάτι ανώτερο, να μετανοήσουν και οι υπόλοιποι. Ελάτε λοιπόν να προσευχηθούμε και εμείς να έχουν περισσότεροι άνθρωποι ή δαίμονες, την πολυπόθητη για τον Πατέρα Όλων Μετάνοια. Ελάτε να προσευχηθούμε, να έχει μεγαλύτερη Μετάνοια, μια που ακόμα η Μετάνοια του Βενιαμίν (ο Άγγελος που μένει ακόμη στον τόπο εξορίας), δεν έχει ανέλθει στον επιθυμητό βαθμό, ώστε να επιστρέψει, όπως επέστρεψε ο Άγιος Αδάμ ο Δεύτερος.
Πως είναι δυνατόν λοιπόν, εμείς οι ανάξιοι δούλοι Του να μην συγχωρούμε;
Γιατί οι Ιερείς μας να θεωρούν αυτές τις ψυχές απόβλητα και να μην συγχωρούν;
Με αυτό τον τρόπο μεγαλώνει ο πόνος των γονέων και των συγγενών των ψυχών, που επέλεξαν να δώσουν ένα τέλος στην ζωή τους. Η τελετή της ταφής καθώς και τα Τρισάγια, αποτελούν προσευχές συγχώρεσης των ψυχών που έφυγαν. Υπάρχουν αξιοθαύμαστοι Ιερείς, που παρανομούν σε συνεργασία με τους ειδικούς για την περίπτωση Ιατρούς και με κάποιο χαρτί, καταφέρνουν και δεν δημιουργούν νέα προβλήματα, στους συγγενείς των αυτοχείρων. Σε αυτή την περίπτωση, το γεγονός αποτελεί Ανομία για τους συμμετέχοντες στην διαδικασία αυτή και έχει ορισθεί ο ανάλογος Μισθός Αγάπης που δίδεται από τον ΠΑΝΔΙΚΑΙΟ Θεό, για τις ευχές που δίνουν, παρά τις αντίθετες εντολές ανωτέρων τους.
Ανάμεσα στους αυτόχειρες, υπάρχουν ΠΑΝΑΓΝΕΣ ψυχές, που αξίζουν Αξίωμα στην αιώνια ζωή, αλλά θα κοιμούνται μέχρι να ολοκληρωθεί η νέα δημιουργία.
Το θέμα της περίπτωσης του Πολιτικού Γάμου είναι πολύ πιο απλό. Η τέλεση του Μυστηρίου είναι η επιθυμητή από την Αγία Τριάδα αλλά σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί αυτό Αμαρτία. Αν συνέβαινε αυτό, τότε θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στις ψυχές που έφυγαν πριν έρθει ο Κύριος στη Γη, καθώς και στους αλλόθρησκους. Ο Πανδίκαιος Θεός έχει ευλογήσει τον Γάμο στην Παλαιά Διαθήκη, όταν δεν ορίζονταν καμιά τελετή. Ο Πολιτικός Γάμος αποτελεί Ανομία και μόνο.
Πως είναι δυνατόν λοιπόν, να μην συγχωρείται η Ανομία από Ιερείς που δίνουν τις περισσότερες φορές την συγχώρεση με την απαραίτητη απαλλακτική ευχή για τις Αμαρτίες;

Το θέμα της ενδυμασίας
Άλλο ένα θέμα με το οποίο πολλοί πιστοί ασχολούνται, είναι το θέμα της ενδυμασίας. Ο Κύριος δεν έχει πρόβλημα, αν ακόμα και γυμνός εισέλθει κάποιος στην εκκλησία. Η έκφραση όλοι μας είμαστε γυμνοί στα Μάτια του Θεού, αναφέρεται στο γεγονός ότι ξέρει τι θα σκεφτούμε πριν το σκεφτούμε, ξέρει πως θα ενεργήσουμε πριν ενεργήσουμε.
Το γεγονός ότι κάποιοι από τους πιστούς, σκανδαλίζονται όταν οι κυρίες ντύνονται ελαφρά, δεν πρέπει να απασχολεί τους Ιερείς μας. Αυτοί από την πλευρά τους, πρέπει να φροντίζουν να μην σκανδαλίζονται οι ίδιοι. Αυτό επιτυγχάνεται εύκολα με τον σχετικό πνευματικό αγώνα. Οι πιστοί από την πλευρά τους, πρέπει να αφιερώνονται στην προσευχή και ποτέ να μην ξεχνούν, ότι ο Ναός αποτελεί οίκο προσευχής και μόνο. Οι Κυρίες από την άλλη, ορθό είναι να ντύνονται αξιοπρεπώς σεμνά, μια και θα βρεθούν στον οίκο του Θεού.

Το θέμα των ταυτοτήτων
Το θέμα της μη αναγραφής του Θρησκεύματος που προέκυψε, είναι παντελώς απαράδεκτο. Ο Ένας και Μοναδικός Θεός, δεν ξεχωρίζει τα παιδιά Του σε Ορθόδοξα και μη. Ούτε η Εθνικότητα, αλλά ούτε η Θρησκεία, αποτελούν γνωρίσματα τα οποία πρέπει να χωρίζουν τους ανθρώπους.
Κάποτε φώναζα και έλεγα ότι, είτε αναγράφεται το Θρήσκευμα είτε όχι, εγώ πάλι Ορθόδοξος Χριστιανός θα είμαι. Τώρα ξέρω πως η Ορθοδοξία δεν είναι θρήσκευμα, αλλά Πίστη. Πίστη στην Αιώνια ζωή και στην Αγάπη του ενός και Μοναδικού Θεού. Η πίστη δεν αποτυπώνεται σε καμιά ταυτότητα. Υπάρχει μέσα στην καρδιά μας και ορίζει το ύψος της αγάπης μας προς τον Πατέρα όλων.

Το θέμα της ταφής των νεκρώνΗ περίπτωση της ταφής των νεκρών, είναι η πιο απλή περίπτωση που υπάρχει και δεν μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο γίνεται τόση φασαρία. Το σώμα που έχει ο άνθρωπος σήμερα, είναι το φθαρτό σαρκίο το οποίο εξολοκλήρου σαπίζει. Εξαίρεση αποτελεί το σώμα των Αγίων, το οποίο δεν λιώνει επειδή επεμβαίνει ο Κύριος, για να σηματοδοτήσει έτσι την Αγιοποίηση κάποιου Μοναχού ή Ιερωμένου οποιασδήποτε θρησκείας. Υπάρχουν πολλοί Άγιοι, οι οποίοι από σεμνότητα ζητούν και το αίτημα τους δεν γίνεται δεκτό πάντα, να λιώσει το σώμα για να μην τους προσκυνά κανείς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Άγιος Πορφύριος, ο οποίος ζήτησε μάλιστα να διασκορπιστούν τα κόκαλά του, για να σηματοδοτήσει έτσι, την ανούσια εμμονή πολλών Ιερωμένων στο θέμα της ταφής των νεκρών. Επίσης είναι πολλές οι περιπτώσεις Λαϊκών, που δεν λειώνει κάποιο μέλος ή και ολόκληρο το σώμα, έπειτα από την ίδια Ευχή που δίδεται σε κάθε περίπτωση από τον Κύριο. Με το Θαύμα αυτό ο Κύριος σηματοδοτεί την Αγιοποίηση της ψυχής του συγκεκριμένου Λαϊκού για λόγους που εμείς δεν γνωρίζουμε. Στις περισσότερες των περιπτώσεων πρόκειται για σηματοδότηση της αμφισβήτησης του αξιώματος που λαμβάνει ο Λαϊκός στον οποίο ανήκει το σώμα. Η αμφισβήτηση μπορεί να παρουσιαστεί τόσο στην θνητή όσο και στην αιώνια ζωή. Η Αγιοποίηση της ψυχής λαμβάνει χώρα σε όλα τα Αξιώματα της αιωνίου ζωής. Όταν λέμε ότι μια ψυχή Αγιάζει εννοούμε ότι αυτή η ψυχή απαλλάσσεται του Μισθού της Αμαρτίας.
Όπως αναφέρεται και σε άλλο κεφάλαιο, στην αιώνιο ζωή θα δοθεί άλλο σώμα, το οποίο θα αποτελείται από άλλη ύλη, δεν θα υπόκειται σε φθορά και θα είναι συνεπώς αιώνιο.
Αν το σώμα είναι πραγματικά απαραίτητο, τότε θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με εκατομμύρια νεκρών, που το σώμα τους κάηκε στην πυρά ή καταστράφηκε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, πολλοί από τους οποίους είχαν το Βάπτισμα του Χριστιανού. Επίσης τα μωρά των εκτρώσεων και των αποβολών τι σώμα θα λάμβαναν;

Σχετικά με την εκκλησιαστική περιουσίαΗ τεράστια εκκλησιαστική περιουσία είναι ένα αγκάθι στον χώρο της εκκλησίας. Είναι πολλοί αυτοί που φωνάζουν, καθόλου άδικα, για την συγκέντρωση από αυτήν όλο και περισσότερων χρημάτων αλλά και εκτάσεων. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και έρχεται πραγματικά σε αντίθεση με την διδασκαλία του Κυρίου.
Πριν αναφερθεί οτιδήποτε, πρέπει να έχει υπόψη του κανείς ότι μετά την Δευτέρα Παρουσία, το σύμπαν όπως αναφέρεται στην Αποκάλυψη θα καταρρεύσει. Ακόμα πρέπει να ξέρει ότι τα πάντα ο Δημιουργός τα έδωσε στον άνθρωπο και έδωσε εντολή να μοιράζεται όλα τα επίγεια αγαθά.
Σχετικά με την ακίνητη περιουσία που αφήνουν πολλοί πιστοί, είναι πολλοί οι Ηγούμενοι Μοναστηριών που επικαλούνται την θέληση αυτών να περιέλθει αυτή, στην δικαιοδοσία της Μονής τους. Αυτό είναι απολύτως σεβαστό, αλλά κανείς δεν τους υποχρεώνει να πουλήσουν ή να χαρίσουν, ότι δωρίστηκε από κάποιο πιστό. Υπάρχουν πολλές εφικτές λύσεις που δυστυχώς δεν εφαρμόζονται πάντα.
Οι προτεινόμενες λύσεις είναι πολλές. Εγώ προσωπικά θα ήθελα να διανεμηθεί αν είναι δυνατόν σε ακτήμονες γειτονικών οικισμών. Αυτό βέβαια, μόνο αν δεν καλλιεργείται από Μοναχούς, με μοναδικό σκοπό να εξασφαλιστούν τα αναγκαία έξοδα της Μονής και την προσφορά σε αγαθοεργίες της περίσσειας αυτών. Άλλη λύση είναι η ενοικίαση με συμβολικό ενοίκιο σε φτωχούς κατοίκους κατ’ επιλογήν για να βγάλουν τα αναγκαία προς το ζην. Άλλη λύση, η οποία ακούστηκε τηλεοπτικά είναι η ίδρυση επιχειρήσεων κοινής ωφελείας, π.χ. ξενοδοχειακών συγκροτημάτων τα οποία θα προσφέρουν ένα σημαντικό αριθμό κλινών για τους άστεγους και θα συντηρούν αυτούς επιδιώκοντας την συντομότερη ένταξή τους και πάλι στο υγιές και παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας εξασφαλίζοντάς τους ακόμα και την εργασία. Παρόμοιες προτάσεις, είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πάμπολλες από τους Μοναχούς, οι οποίοι είναι πολύ ευαίσθητοι στα θέματα κοινωνικής αδικίας, αλλά δυστυχώς πολλές φορές δεν βρίσκουν ανταπόκριση από την διοικούσα αρχή η άλλες φορές, δεν θέλει η διοίκηση αντιπαραθέσεις με επιχειρηματίες.
Σε περιπτώσεις όπου η τοπική κοινωνία αντιμετωπίζει προβλήματα, οι δικαστικές διαμάχες για θέματα ακίνητης περιουσίας, είναι παντελώς απαράδεκτες. Προέχει για την εκκλησία η επιβίωση των κατοίκων, από την συγκέντρωση όλο και περισσοτέρων χρημάτων, ακόμα και αν αυτά δοθούν σε αγαθοεργίες. Στις μέρες μας, όλο και περισσότερα τέτοια φαινόμενα παρουσιάζονται στην δημοσιότητα, με αποτέλεσμα να πληγώνεται μεγάλη μερίδα ευαίσθητων πιστών, που πιστεύουν ότι ο ρόλος της εκκλησίας πρέπει να είναι καθαρά κοινωνικός. Αυτό έχει ως τελικό αποτέλεσμα, τον κλονισμό της πίστης πολλές φορές ανεπανόρθωτα. Προσωπικά εγώ, είχα έρθει σε αντιπαράθεση με τον Ιερέα του χωριού μου, τον οποίο διαπίστωσα τότε ότι πλήγωσα. Ο Παπα-Δημήτρης ήταν πολύ ευαίσθητη ψυχή και το χωριό μου ήταν πολύ τυχερό που είχε αυτόν Ιερέα. Είχαμε την τύχη μάλιστα να έχουμε πραγματικά άξιους Ιερείς στα χρόνια που υπάρχω.
Σχετικά με την περιουσία που συγκεντρώνεται από τάματα, η κατάσταση δεν είναι διαφορετική. Στην πραγματικότητα σε κανένα Μοναστήρι δεν είναι απαραίτητα τα κοσμήματα και τα χρυσαφικά. Θα ήταν ευχής έργο, να λαμβάνονταν η άδεια από τον δωρίζοντα, για να διατεθούν αυτά σε αγαθοεργίες. Ακόμα και αν δεν υπάρχει η άδεια, ο Κύριος όχι μόνο δεν θα κατηγορούσε αυτόν που θα έβρισκε το θάρρος να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, αλλά θα τον επαινούσε και θα τον επιβράβευε. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που ηγούμενοι έχουν αυτό το θάρρος και διανέμουν πράγματι πολύ μεγάλο μέρος της περιουσίας.

Ο χρηματισμός των ΙερέωνΟι περιπτώσεις άξιων Ιερέων, είναι αναρίθμητες και είναι πραγματικά κρίμα να πληγώνεται η μεγαλύτερη μερίδα του κλήρου, από τα φαινόμενα κερδοσκοπίας στο χώρο της εκκλησίας. Ο χρηματισμός των Ιερέων για την τέλεση Μυστηρίων, καθώς και για τις πραγματικά πολύ απαραίτητες ευχές προς τους νεκρούς μας, είναι παντελώς αντίθετος προς την διδασκαλία του Κυρίου που είπε: «Δωρεάν πήρατε δωρεάν δώστε». Εξαίρεση αποτελεί, το οικειοθελές φιλοδώρημα που δίδετε από ορισμένους, του οποίου το ποσό σε καμιά περίπτωση δεν το ορίζει ο Ιερέας. Υπάρχουν πανάξιοι Ιερείς, που αν και δεν το επιθυμούν, λαμβάνουν το φιλοδώρημα από τους πιστούς, για να μην τους προσβάλουν και αφήνουν μεγάλο μέρος από αυτό στον Ναό, για τις καθημερινές ανάγκες ή το διαθέτουν σε αγαθοεργίες. Το ίδιο συμβαίνει με πολλούς ιεροψάλτες που αμείβονται και διαθέτουν την αμοιβή τους ανάλογα. Όπως είναι το ορθό, δεν λέει κανείς για την διάθεση της αμοιβής του.
Τα φαινόμενα χρηματισμού σχολιάζονται αρνητικά από πολλούς και είναι πολλών η πίστη κλονισμένη γι’ αυτό το λόγο. Ο σχολιασμός όμως από την άλλη αποτελεί Αμαρτία, αφού υπάρχει ο Μοναδικός Κριτής ο οποίος είναι πολύ αυστηρός με αυτά τα φαινόμενα. Οι ανάξιοι Ιερείς που υποβιβάζονται στα Αξιώματα ή στις Τάξεις των Λαϊκών είναι πολλοί. Οι πιστοί το μόνο που οφείλουν να πράττουν, είναι να προσεύχονται να δοθεί Μετάνοια στους διεφθαρμένους Ιερείς μας, για να συνετιστούν.
Στην περίπτωση των Ιερέων, των Ιεροψαλτών καθώς και όλων όσων εργάζονται σε Ναούς υπάρχει Μισθός αγάπης, που ορίζεται ανεξάρτητα από την αμοιβή που λαμβάνουν σε αυτή τη ζωή. Για όποιο υλικό αγοράζει κανείς π.χ. εικόνες, θυμίαμα, κεριά και οποιοδήποτε προϊόν παράγεται και διατίθεται στα Μοναστήρια και οπουδήποτε αλλού, ορίζεται Μισθός του διπλού της αξίας του προϊόντος. Ανάλογα για οτιδήποτε αφήνει ο πιστός στους Ναούς, επίσης θα λάβει διπλό Μισθό. Τέλος για οποιαδήποτε αμοιβή ή φιλοδώρημα Ιερέα πάλι ο Μισθός αγάπης που θα λάβει είναι διπλός.
Στην περίπτωση των Ιερέων, η ανιδιοτέλεια παίζει καθοριστικό ρόλο στην θέση, που αυτοί θα λάβουν στην αιώνιο ζωή.
Ο μόνος Αρμόδιος Κριτής σε κάθε περίπτωση είναι ο Μοναδικός Αρχιερέας, ο Κύριος Ιησούς Χριστός ο οποίος ορίζει τα πάντα στον χώρο της εκκλησίας.

Η νηστεία, η εξομολόγηση και πως πρέπει να γίνεται. Οι ποινές που ορίζουν οι καθολικοί, αλλά και αρκετοί Ορθόδοξοι Ιερείς
Η νηστεία, είναι το μόνο μέσο που έχουμε, για να πολεμήσουμε τον πονηρό μας εαυτό. Εφόσον συνοδεύεται από μεγάλη Μετάνοια, τότε λειτουργεί ευεργετικά στον πόλεμο κατά της Αμαρτίας.
Ποιο σκοπό έχει λοιπόν η Μετάνοια αν δεν υπάρχει η θέληση να σταματήσουμε να Αμαρτάνουμε;
Σίγουρα δεν είναι δυνατόν να σταματήσει ο άνθρωπος να Αμαρτάνει. Μπορεί όμως να ελαχιστοποιήσει την Αμαρτία. Αυτό είναι ένας μεγάλος Πνευματικός Αγώνας. Η Αμαρτία όπως έχει ήδη αναφερθεί λερώνει την ψυχή. Ο Μισθός τις Αμαρτίας επίσης είναι αυτός που καίει τις αισθήσεις αφού πρόκειται για τα οξέα του σύμπαντος.
Η εξομολόγηση, είναι το μόνο μέσο που έχουμε, για να καθαρίσουμε την ψυχή μας. Όταν η Μετάνοια οδηγεί στην εξομολόγηση και στην απαλλακτική ευχή του Ιερέα, που έχει χριστεί Πνευματικός, τότε ακολουθεί η Θεία Μετάληψη. Αυτή είναι που καθαρίζει τελικά από την Αμαρτία αφού, είναι «Σώμα και Αίμα Κυρίου». Είμαστε πολύ τυχεροί που γεννηθήκαμε και βαπτιστήκαμε Χριστιανοί, αφού με αυτό τον τρόπο έχουμε το μέσο να καθαριστούμε από την Αμαρτία.
Υπήρξαν και θα υπάρξουν Ιερείς, που παραβαίνουν την εντολή του Κυρίου για την μυστικότητα της Εξομολόγησης, γεγονός που είναι κατακριτέο και ο Κύριος είναι πολύ αυστηρός μαζί τους κατά την ώρα της απολογίας τους, με το πέρασμα στην αιώνιο ζωή. Αυτό το γεγονός εμποδίζει πολλούς πιστούς να αποφασίσουν την Εξομολόγηση, ένας από τους οποίους ήμουν και εγώ.
Αν και δεν είναι ορθό, προτείνω την εξομολόγηση σε κάποιο Ιερέα μακριά (για όσους φοβούνται την μη τήρηση της μυστικότητας), που δεν σας γνωρίζει, όπως έκανα εγώ αναζητώντας απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα που είχα. Έτσι οδηγήθηκα σε κάποιο Μοναστήρι, όπου εμπιστεύτηκα τον Δεσπότη που λειτουργούσε εκεί. Αυτό συνέβη του Αγίου Σπυρίδωνος το έτος 2004. Άκουσα μόνο ένα κήρυγμα και λίγα λόγια από τον Γέροντα Δεσπότη. Τα Άγια λόγια του με έπεισαν να τον εμπιστευτώ.
Οδηγήθηκα εκεί αναζητώντας μια συμβουλή από την Θεολόγο καθηγήτριά μου, η οποία ήταν και είναι Μοναχή εκεί. Αυτή με συμβούλευσε και απολογήθηκα. Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να το αποφασίσω, αλλά ήθελα να καθαριστώ από την Αμαρτία και έτσι πήρα την πραγματικά δύσκολη απόφαση. Δεν ήξερα όμως τι να πω, αφού δεν γνώριζα σχεδόν το σύνολο των αμαρτημάτων. Ακολούθησαν όνειρα που μου έδωσε ο Άγιος Νεκτάριος, την παρουσία του οποίου είχα αντιληφθεί νωρίτερα, όταν αυτός με οδήγησε στα Ιερά κείμενα του Αγίου Μάξιμου του Ομολογητού και φυσικά στην Καινή Διαθήκη. Τα όνειρα αυτά είχαν παραπομπή στο παρελθόν και με Άγιο τρόπο με οδήγησε να θυμηθώ τις σημαντικότερες από τις Αμαρτίες μου. Με αυτό τον τρόπο οδηγήθηκα σε ακόμα μεγαλύτερη Μετάνοια.
Κάποια στιγμή στο παρελθόν, έπεσε τυχαία στα χέρια μου η Καινή Διαθήκη. Ήταν ένα παλιό Βιβλίο που είχε σκιστεί. Την περιμάζεψα με ευλάβεια, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό γιατί την ξέχασα για αρκετό καιρό στο ράφι. Έτσι κάποια στιγμή ο Άγιος με οδήγησε και αγόρασα καινούργια την Καινή Διαθήκη, βιβλιοδετημένη μάλιστα σε Αγιοποιημένο και πεπαλαιωμένο ξύλο.
Το ορθό είναι να απολογείται ο πιστός για όλα του τα Αμαρτήματα, αλλά αυτό είναι αδύνατο, γιατί κανείς άνθρωπος δεν είναι δυνατό να τα θυμάται όλα. Αν κάποιος έχει γνώση της Αμαρτωλότητας του, δεν χρειάζεται να απολογηθεί, αλλά απλά να ζητήσει την απαραίτητη απαλλακτική ευχή.
Το γεγονός της ταπείνωσης κατά την εξομολόγηση είναι επιθυμητό, αλλά για να συμβεί αυτό χρειάζεται να έχει προηγηθεί η Μετάνοια. Αν υπάρχει Μετάνοια η ταπείνωση έρχεται μόνη της.
Τι γίνεται όμως με τους αλλόθρησκους;
Για τους αλλόθρησκους, ορίζει απ’ ευθείας ο Θεός και καθαρίζονται οι πραγματικά Αγνές ψυχές από την Αμαρτία πριν βρεθούν στην αιώνια ζωή. Η απαραίτητη απαλλακτική ευχή δίδεται από τον Κύριο. Το ίδιο συμβαίνει για όσους φεύγουν αναπολόγητοι.
Οι ποινές που καθορίζουν οι Ιερείς μας (Καθολικοί ή Ορθόδοξοι) είναι παντελώς απαράδεκτες. Η αναζήτηση μεγαλύτερης Μετανοίας μπορεί να γίνει με άλλο τρόπο. Η εξομολόγηση αποτελεί μέσο καθαρισμού από την Αμαρτία και οι ποινές όταν ορίζονται, μόνο ως μέσο τιμωρίας μπορεί να τις εκλάβει κανείς. Κατά την διάρκεια της εξομολόγησης ο Πιστός ζητάει άφεση Αμαρτιών και η Συγχώρεση με την τιμωρία δεν συμβαδίζουν.
Επαναλαμβάνω, ότι ο Κύριος Θέλει όλα τα Αμαρτήματα να συγχωρούνται στη Γη και όχι στους ουρανούς.
Εδώ κάπου θέλω να προσθέσω ότι οι Καθολική εκκλησία χρησιμοποιεί το παραβάν όπου μένει κρυμμένο το άτομο που εξομοληγείται. Αυτό είναι ΣΦΑΛΜΑ τεραστίου μεγέθους γιατί ΑΠΟΔΕΙΧΝΕΙ πίστη αδύναμη. Ο Ιερέας πρέπει να παίρνει στον τάφο μαζί του όσα ακούει και αυτό γίνεται στις περιπτώσεις των Καθολικών Ιερέων όπως και των Ορθοδόξων στην συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων. Το άτομο που εξομολογείται έχει αδύναμη πίστη αφού δεν πιστεύει στον λειτουργό από τον οποίο ζητάει την απαλλακτική ευχή. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ να φοβάται ο εξομολογούμενος αφού όσα λέει αν τα λέει με ΠΙΣΤΗ και με ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗΣ τότε το κέρδος του θα είναι ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ εφόσον η Μετάνοια τον οδήγησε στην εξομολόγηση. Αυτός που λέει την αλήθεια δεν έχει να φοβηθεί ΤΙΠΟΤΑ. Το ψέμα ΠΑΝΤΑ αποκαλύπτεται και ο Θεός ΠΡΟΓΝΩΡΙΖΕΙ κάθε κρυφή προδιάθεση που μπορεί να υπάρχει στα εσώψυχα όλων μας.-
Οι σύγχρονοι διωγμοί και η σημασία αυτών
Με δεδομένο ότι οι Χριστιανοί διώχθηκαν τα πρώτα χρόνια αλλά και προκάλεσαν διωγμοιύς ειδολολατρών είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το γεγονός των σύγχρονων διωγμών των αιρετικών από τους Ναούς αλλά και οι διαμάχες σχετικά με την ένωση των εκκλησιών.
Το παράδοξο των ευχών "ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΣ" που δίνονται την ώρα της Θείας Λειτουργίας ξεχνούν πολλοί Ιερείς μας και ΕΙΔΙΚΑ στο Άγιο Όρος όπου ΜΑΧΟΝΤΑΙ το οικουμενικό Πατριαρχείο στο οποίο ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΕ όλοι μας αφού είναι η ΚΟΡΥΦΗ ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ της εκλησίας του Κυρίου στη Γη.
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ;
ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ;
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ;
Έχουμε λοιπόν το σύγχρονο φαινόμενο των διωγμών Ορθοδόξων από Ορθοδόξους με το ΠΑΡΑΔΟΞΟ της ΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ αφού ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ και ΖΗΤΟΥΝ κάτω από την σκέπη τους ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ να γίνει η ένωση. Ζητούν λοιπόν την υποταγή των άλλων όταν αυτοί έπρεπε να υποτάσσονται.

Η αξία της Μετανοίας
Για να γίνει κατανοητό, πόσο σημαντική είναι η Μετάνοια για τον Πατέρα όλων, θα αναφερθεί η πιο μεγάλη περίπτωση Μετανοίας η οποία υπάρχει και θα υπάρχει αιώνια και ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί αυτή.
Πρόκειται για τον ένα από τους δύο Αγγέλους που αποστάτησαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι δύο αυτοί Άγγελοι δεν έχασαν τις δυνάμεις τους όπως ο εωσφόρος. Άραγε υπάρχει μεγαλύτερη ΑΓΑΠΗ από αυτή του ΠΑΤΕΡΑ ΟΛΩΝ. Όπως έχει ήδη ορισθεί, οι μετανοούντες δαίμονες και ο ένας Άγγελος, θα λάβουν θέση κατώτερη του ανθρώπου και θα τον υπηρετούν. Ο ένας αυτός Άγγελος έχει υποπέσει ανάμεσά τους. Η ειδική αυτή κατηγορία πλασμάτων, ζει και θα ζει αιώνια, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους όμοιους τους, που θα κοιμηθούν μετά την Δευτέρα Παρουσία αιωνίως και θα χάσουν το δικαίωμα Μετανοίας για να σωθούν.
Η Μετάνοια αυτού του Αγγέλου είναι τόσο μεγάλη, που από την στιγμή που αποφάσισε να εγκαταλείψει τα δαιμόνια, ζει και θα ζει αιώνια ζωή ¨εν Μετανοία¨. Προσεύχεται στον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΙΤΗ, τον Κύριο Ιησού Χριστό, να τον συγχωρήσει αν και δεν αξίζει κάτι τέτοιο και θα προσεύχεται επιπλέον να Μετανοήσουν και οι υπόλοιποι.
Ο Άγγελος αυτός, λόγω της Μετάνοιας που έχει και θα έχει στην αιωνιότητα, θα τύχει μιας πολύ μεγάλης εύνοιας από τον Πατέρα. Θα κερδίζει σταδιακά θέση στην άλλη ζωή και θα λάβει τελικά κάποια στιγμή πολύ αργότερα και πάλι το Αξίωμα που κατείχε.
Όταν θα συμβεί αυτό, θα του δοθεί νέο όνομα από τον Πατέρα. Θα ξεχάσει το παράπτωμα και θα ενσωματωθεί και πάλι στην κοινωνία των Αγγέλων. Με την γέννησή του και πάλι ως Άγιου Αγγέλου του Θεού θα λάβει εκ νέου 3000% Μισθό Αγνότητος.
Και θα επαναλάβω υπάρχει μεγαλύτερη ΑΓΑΠΗ από αυτήν του Θεού;
Η Βάπτιση και η σημασία αυτής
Ο Κύριος Βαπτίστηκε και με τον τρόπο αυτό όρισε, ότι πρέπει να καθαρίζεται κάθε ψυχή στη Γη, από το προπατορικό Αμάρτημα.
Στη σύγχρονη εποχή, πολλοί είναι που αμφισβητούν την ορθότητα του Βαπτίσματος από την παιδική ηλικία. Εδώ τίθεται το ερώτημα: αν δεν καθαριστεί μια ψυχή από το προπατορικό Αμάρτημα, λίγο μετά την γέννησή της, πότε πρέπει να καθαριστεί ;
Ο Μισθός της Αμαρτίας του προπατορικού Αμαρτήματος, έχει την προέλευσή του από την Τιμωρία, που ορίστηκε ταυτόχρονα με την πτώση του ανθρώπου και με την Βάπτιση, απαλλάσσεται του Μισθού κάθε πραγματικά ΑΘΩΑ ψυχή.
Το γεγονός ότι ο Κύριος Βαπτίστηκε σε μεγάλη ηλικία, είναι αυτό που μπερδεύει αρκετούς, καθώς και το γεγονός ότι ένα παιδί, δεν είναι σε θέση να διαλέξει θρησκεία. Για το τελευταίο, έχει ήδη αναφερθεί η Ορθοδοξία δεν αποτελεί θρησκεία, αλλά Πίστη.
Ο κύριος δεν είχε να καθαριστεί από τίποτα, γιατί Γεννήθηκε από το πνεύμα το Άγιο και με την Βάπτισή Του, έλαβε όλο το Πνεύμα το Άγιο. Και όμως δεν αρνήθηκε, αλλά επέμενε να βαπτιστεί από τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή. Δεν σταμάτησε ποτέ στην ζωή του ως άνθρωπος, να αναδεικνύει την ανθρώπινη φύση Του. Είναι ο Υιός του Θεού, αλλά τις περισσότερες φορές έλεγε αναφερόμενος για το Άτομο Του: «ο Υιός του ανθρώπου».
Όσο για την επιλογή της θρησκείας, η Ορθοδοξία δεν αποτελεί θρησκεία. Αποτελεί Πίστη στον Ένα και Μοναδικό Θεό και μόνο.
Στους αλλόθρησκους, καθώς και σε όσες ψυχές φεύγουν πριν γεννηθούν, η Βάπτιση γίνεται από τον Φύλακα Άγγελο. Στα παιδιά που δεν προλαβαίνουν να γεννηθούν, το όνομα ορίζεται από τον Θεό ανάλογα με τις συνήθειες κάθε λαού. Τα παιδιά αυτά, θα γνωριστούν με τους οικείους τους μόλις ξυπνήσουν, αμέσως μετά την Δευτέρα Παρουσία.

Περί ομοφυλοφιλίαςΗ ομοφυλοφιλία, αποτελεί Αμάρτημα και μόνο ως Αμάρτημα θα μπορούσε κανείς να το αντιμετωπίσει. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός θέλει όλα τα Αμαρτήματα να συγχωρούνται στη Γη.
Εξαιρετική περίπτωση αποτελεί η αλλαγή φύλου. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, όλες η ψυχές πλην των Αγίων στην άλλη ζωή ζευγαρώνουν. Η μη αποδοχή του φύλου, το οποίο καθορίζεται παντελώς τυχαία και σύμφωνα με τους κανόνες της γενετικής που γνωρίζουμε, τιμωρείτε από τον Ένα και μοναδικό Θεό. Η τιμωρία οφείλεται στο γεγονός ότι δεν ξέρει πώς να τους αντιμετωπίσει, δηλαδή ως προς το φύλο που η γενετική καθόρισε τυχαία ή ως προς το φύλο που οι ίδιοι διάλεξαν. Σε πρώτη φάση θα μείνουν μόνοι και στον χρόνο που έχει ήδη καθορίσει ο Θεός, αφού ερωτηθούν όλοι σχετικά με το τι πρέπει να γίνει, θα τους γίνει γνωστή η ΠΑΝΔΙΚΑΙΗ απόφασή Του.

Ο Καζαντζάκης και ο κώδικας Ντα Βίντσι. Τα σκίτσα του ΜωάμεθΗ συγγραφή ενός μυθιστορήματος, δεν αποτελούσε ούτε αποτελεί πρόβλημα για την Πίστη μας. Η Ορθοδοξία δεν είναι θρησκεία απλώς, είναι πολύ περισσότερα. Είναι Πίστη στον Ένα και Μοναδικό Θεό. Είναι Πίστη στην σωτηρία του ανθρώπου, μα κυρίως είναι ορθή λατρεία στο Θεό και στην ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΓΑΠΗ που πηγάζει από αυτόν. Ο Θεός είναι ΑΓΑΠΗ.
Όταν υπάρχει συγγραφή ενός κειμένου, είτε είναι μυθιστόρημα είτε είναι σενάριο, δεν πρέπει απλά να χρησιμοποιούνται Ιερά πρόσωπα, ούτε πρέπει να αλλοτριώνεται η Αλήθεια. Η Αλήθεια δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Οι ενέργειες αυτές όμως, δεν παύουν να αποτελούν Αμάρτημα και σαν απλό Αμάρτημα πρέπει να αντιμετωπίζονται και να συγχωρούνται βεβαίως. Ό πόλεμος και η διαμάχη για αυτά τα ζητήματα δεν ωφελεί κανένα. Όταν όμως κάποιος γίνεται υπερασπιστής του διαστρεβλωμένου κειμένου, τότε ενώνεται με την συγκεκριμένη Αμαρτία και εκείνος και βοηθάει έτσι στην διαστρέβλωση της Αλήθειας.
Στα μυθιστορήματα αυτά, περιγράφεται μια σχέση που δεν υπήρξε ποτέ. Η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή και ο Κύριος, είχαν τη μόνη σχέση που μπορεί να υπάρξει, ανάμεσα σε κάποια εξομολογούμενη ψυχή και σε οποιοδήποτε Ιερέα. Ήταν η πρώτη εξομολόγηση που έγινε ποτέ και τότε ο Κύριος όρισε το Πετραχήλι, ως το Άμφιο κάτω από το οποίο δίδεται η Απαλλακτική Ευχή, καθώς και την Ευχή αυτή.
Η περίπτωση των σκίτσων του Αγίου Μωάμεθ, είναι άλλη μια καταδικαστέα πράξη. Στην περίπτωση αυτή οι πέντε 15χρονοι νέοι, χρεώθηκαν το ένα τοις χιλίοις του Μισθού της Αμαρτίας της καταστροφής ξένης περιουσίας, καθώς και το 100% του κάθε τραυματισμού των γεγονότων και αν υπήρχε απώλεια ζωής, το 100% της Αμαρτίας του φόνου. Σε όλα αυτά τα γεγονότα, οδηγήθηκε το πλήθος εξαιτίας του φανατισμού που καλλιεργείται. Στην Ορθοδοξία δεν έχει θέση ο φανατισμός. Κακώς καλλιεργείται μερικές φορές ακόμα και από τους Ιερείς και τους Θεολόγους ένα τέτοιο κλίμα. Ο πόλεμος δεν καταπολεμείτε με πόλεμο. Όταν γίνει, αυτό φέρνει όλεθρο. Ο πόλεμος πολεμείται με την αγάπη και η αγάπη φέρνει πάντα ειρήνη.

Το ευαγγέλιο του Ιούδα και οι περιπτώσεις των διαστρεβλώσεων των Ιερών ΚειμένωνΤο Ευαγγέλιο του Ιούδα, αποτελεί άλλη μία περίπτωση διαστρεβλωμένου κειμένου. Το έγραψε κάποιος που είχε πραγματικά το όνομα Ιούδας, όπως και πολλοί άλλοι. Ο συγκεκριμένος Ιούδας ντρέπονταν για το όνομά του και ήθελε να αποκαταστήσει το όνομα και μόνο. Στις περιπτώσεις αυτές της διαστρέβλωσης του Ευαγγελίου, η Αμαρτία είναι πολύ μεγάλη και απαιτείται μεγάλη Μετάνοια για να σωθεί το άτομο. Πρόκειται για διαστρέβλωση του Λόγου του Θεού και ως γνωστόν ο Ενσαρκωθείς Λόγος του Θεού ήταν ο Κύριος.
Ο εν λόγω Ιούδας είχε λοιπόν πολύ μεγάλη Μετάνοια, αλλά χρεώνεται ακόμα τον Μισθό της Αμαρτίας της διαστρέβλωσης και ο Θεός είναι αναγκασμένος να καθαρίζει και πάλι την ψυχή του, μετά την τυχαία ανακάλυψη του διαστρεβλωμένου κειμένου. Η Μετάνοια λοιπόν σώζει σε κάθε περίπτωση, αλλά ο Κύριος θέλει όλα τα Αμαρτήματα να συγχωρούνται στη Γη και όχι στους ουρανούς, όπου συγχωρούνται ούτως ή άλλως για τις ψυχές που σώζονται.
Τι πρέπει να προσέχει ο πιστός πριν αναγνώσει την Καινή Διαθήκη
Το μόνο που πρέπει να ελέγχει ο Πιστός πριν ανοίξει το Βιβλίο της Καινής Διαθήκης, η παλαιά δεν ισχύει και κατά συνέπεια είναι παντελώς περιττή η ανάγνωσή της, ακόμα και για τους Ιερείς καθώς και για τους Μοναχούς, το κείμενο να είναι εγκεκριμένο από την ιερά σύνοδο.

Η μετενσάρκωση
Η μετενσάρκωση, λαμβάνει χώρα με την παράδοση της ψυχής στον Κύριο για να κριθεί, αμέσως μόλις εγκαταλείπει το φθαρτό σαρκίο, οπότε και ορίζεται η θέση της στην αιώνια ζωή. Τότε δίνετε νέο σώμα από άλλη ύλη, άφθαρτη αυτή τη φορά, το οποίο θα το έχει ο άνθρωπος μέχρι το τέλος της νέας δημιουργίας, πολύ αργότερα μετά από την Δευτέρα Παρουσία.
Η μετεμψύχωση που ορίζεται σε κάποιες Χριστιανικές αιρέσεις, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Η λέξη μετεμψύχωση είναι σαν λέξη μια ανόητη έννοια. Η ψυχή είναι μια και ΑΘΑΝΑΤΗ. Ολοκληρώνεται σε μία και μόνο ζωή, η οποία είναι ενιαία. Τα στάδια που πρέπει να περάσει για να ολοκληρωθεί αναφέρονται εκτός των άλλων και στα κείμενα του Αγίου του Μάξιμου του Ομολογητού (Η ασκητική φιλοσοφία). Στη Γη επιστρέφουν ΜΟΝΟ οι Άγγελοι, οι οποίοι περνούν απ’ ευθείας στην αιώνιο ζωή και δεν πρόκειται ποτέ να υποστούν, άλλη αλλαγή σώματος.
Λέγεται, ότι κάποιοι πηγαίνουν σε περιοχές άγνωστες σε αυτούς και γνωρίζουν τα πάντα για αυτές. Αυτό συμβαίνει και η αλήθεια είναι, ότι είδαν κάποιο όνειρο, δοσμένο από τον φύλακα Άγγελό τους επειδή είχαν πολύ μεγάλη αγωνία για την νέα τους ζωή. Τέτοια όνειρα δίνονται σε παιδιά κυρίως. Όταν παίρνει την άδεια ή άλλες φορές την εντολή, ο Φύλακας Άγγελος, τότε μαθαίνει ότι η προστατευόμενη ψυχή, θα έχει εξέχουσα θέση στην αιώνια ζωή. Πρόκειται για όνειρα που δείχνουν το μέλλον στις ψυχές αυτές, για να ηρεμήσουν και για να μην στεναχωριούνται.

Η μαγεία, η αστρολογία και η μαντεία και πως οι απατεώνες εκμεταλλεύονται τον κόσμοΗ μαγεία υπάρχει και προέρχεται εξολοκλήρου από ευχές που διαδόθηκαν από δαιμόνια, από τα πρώτα χρόνια της ανθρωπότητας ακόμα. Διαχωρίζεται στην Λευκή και στην Μαύρη μαγεία. Η πρώτη χρησιμοποιήθηκε από αγνούς ανθρώπους, που ποτέ δεν έβλαψαν κανένα και ποτέ δεν προκαλεί κακό. Αντίθετα, κάποιες φορές χρησιμοποιείται για καλούς σκοπούς. Η δεύτερη, προέρχεται από εξαιρετικά κακόψυχα δαιμόνια και χρησιμοποιείται μόνο για να πράττει το κακό. Οι ψυχές που την χρησιμοποιούν σπάνια σώζονται. Όλοι οι Ιερείς μας, γνωρίζουν ευχές που προστατεύουν τις ψυχές μας από τις δυνάμεις του σκότους.
Η αστρολογία και η μαντεία, έχουν τις ρίζες τους στα βάθη των αιώνων. Πρόκειται για εκμετάλλευση καθαρά της θέλησης του ανθρώπου, να γνωρίζει το μέλλον. Προέρχονται από δαιμόνια, αλλά και από ανθρώπους εξαιρετικής ευφυΐας. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστος ο τρόπος με τον οποίο ξεγελούν. Στην περίπτωση των ωροσκοπίων (ισχύουν τα ίδια για το κινέζικο), τοποθετήθηκαν με τόση επιδεξιότητα τα στοιχεία του χαρακτήρα που υπάρχουν, ώστε οι περισσότεροι από μας να βρίσκουμε τον εαυτό μας στην κατηγορία που μας κατέταξαν, ανάλογα με την ημερομηνία γέννησής μας.
Τα Άστρα τοποθετήθηκαν από τους Πρωτόπλαστους Αγγέλους, με την εντολή του Θεού, στην τροχιά που βρίσκονται σήμερα και υπάρχουν ακόμη υλικά που κυκλοφορούν ελεύθερα στο σύμπαν. Από τα υλικά αυτά δεν κινδυνεύει η Γη (βλέπε παρακάτω).
Σε καμιά περίπτωση δεν ορίζει η θέση των Άστρων τον χαρακτήρα του καθενός μας. Η ψυχή προέρχεται από την πνοή του Θεού και γεννιέται ΠΑΝΑΓΝΗ. Ο κάθε ένας από μας ορίζει από μικρός πόσο θέλει να επηρεαστεί από το κακό και πόσο θα φροντίσει να διατηρήσει Αγνή την ψυχή του. Όποιος αρέσκεται στο κακό, θα βρεθεί χαμηλότερα στην Ιεραρχία της Αιωνίου Ζωής.
Πολλοί από μας, επηρεαζόμαστε από το περιβάλλον από μικροί και έχουμε έφεση στο κακό. Οι ψυχές που θα φροντίσουν κάποια στιγμή να μην επιτρέψουν τον εαυτό τους να αφιερωθεί στο κακό, ακόμα και αν δεν έχουν Μετάνοια θα βρεθούν ψηλά στην Ιεραρχία, λόγω της αγνότητας της ψυχής που οι ίδιοι καλλιέργησαν.
Άλλη μια ευφυέστατη περίπτωση μαντείας, είναι η πρόγνωση του καιρού με την χρήση των λεγόμενων μερομήνιων. Δεν είναι δυνατόν να καθορίζεται ο καιρός του έτους από τον καιρό ορισμένων ημερών του Αυγούστου. Ο καιρός, είναι πλήρως τυχαιοποιημένο φαινόμενο και προβλέπεται μερικώς μόνο από την Μετεωρολογική υπηρεσία, με τις μετρήσεις των πιέσεων της ατμόσφαιρας και την κίνηση των ανέμων. Δεν είναι κυκλικό φαινόμενο. Αν συνέβαινε αυτό, θα είχαμε τον ίδιο καιρό κάθε ημέρα κάθε έτους και μόνο η ιστορία θα μας έδινε την πρόγνωση του καιρού. Αναφέρονται στον καιρό ενός μήνα και κατά την διάρκειά του, είναι πολλές οι πιθανότητες να συμβεί το γεγονός που προβλέπεται.

Οι Ιερείς μαςΟι Ιερείς μας, είναι και αυτοί άνθρωποι σαν και μας και σαν άνθρωποι που είναι, έχουν και αυτοί τα αμαρτήματά τους, τα οποία μερικές φορές, είναι πολύ μεγάλα. Πως είναι δυνατόν εμείς οι απλοί Λαϊκοί, να κατηγορούμε αυτούς από τη μια και από την άλλη να ζητούμε (όσοι έχουμε την στοιχειώδη Μετάνοια), την απαλλακτική ευχή της συγχώρεσης από αυτούς.
Όλοι οι Ιερείς όλων των θρησκειών, που λαμβάνουν κάποιο Αξίωμα των ρασοφόρων, καθώς και όσοι υποβιβάζονται στα Αξιώματα των Λαϊκών όταν φεύγουν από αυτή τη ζωή λογοδοτούν στον Κύριο για τα αμαρτήματα τους και λαμβάνουν όλους τους μισθούς που δικαιούνται. Όταν τελειώσει η διαδικασία της απολογίας και της απολαβής των μισθών, ευλογούν όλες τις ψυχές που υπάρχουν στη Γη, καθώς και όλες τις ψυχές που έχουν υπάρξει και έχουν κοιμηθεί, όλα τα χρόνια από τη Γέννηση του ανθρώπου μέχρι εκείνη τη στιγμή. Αν υπάρχουν ψυχές που έχουν διαπράξει έστω και το πιο μικρό αμάρτημα στο πρόσωπο τους (οποιαδήποτε κατηγορία εις βάρος των Ιερέων αποτελεί αμάρτημα), τότε δίνουν και τις απαραίτητες απαλλακτικές ευχές.
Οι Ιερείς μας, αγωνίζονται για τη σωτηρία τις ψυχής μας, αφού λειτουργώντας στο Ναό κάθε Κυριακή λέγουν, πολύ μεγάλες προσευχές, οι οποίες είναι γραμμένες από χέρι Αγίων.

Η «Αγία» Αθανασία του Αιγάλεω
Οι απατεωνίσκοι στον χώρο της εκκλησίας
Η συγκεκριμένη Κυρία δεν έγινε Αγία. Επιτέλεσε μεγάλο έργο στο όνομα της εκκλησίας και για το έργο της αυτό, θα έχει τον Μισθό Αγάπης του Πατέρα. Το σχετικό ρεπορτάζ που έχει δοθεί στην δημοσιότητα είναι σχεδόν εξολοκλήρου αληθινό. Αν γίνονταν Μοναχή και αφιέρωνε την ζωή της στο Θεό θα μπορούσε να γίνει Αγία. Αυτό βέβαια θα το πετύχαινε, αν ερμήνευε σωστά το όνειρο που της δόθηκε από την Παναγιά μας. Έλεγε λοιπόν ψευδώς ότι συνομιλούσε μαζί της. Της δόθηκε όνειρο, το οποίο την ανάγκασε να σταματήσει να λέει τα ψεύδη της, αν και ο σκοπός του ονείρου ήταν να της δοθεί Μετάνοια, για να γίνει πραγματικά Αγία.
Στο χώρο της εκκλησίας, παρόμοια φαινόμενα απάτης υπήρξαν και θα υπάρξουν πολλά, εντός και εκτός Ελλάδος. Ο Φύλακας Άγγελος των ψυχών αυτών, ζητάει πάντα την άδεια να δώσει κάποια όνειρα, τα οποία θα οδηγήσουν τους ανθρώπους αυτούς να σταματήσουν να Αμαρτάνουν, λέγοντας ψέματα ότι είναι απεσταλμένοι του Θεού.
Υπάρχουν πολλές άλλες μορφές απατεωνιάς στο χώρο της εκκλησίας, αλλά εμείς οι πιστοί πρέπει να μην σχολιάζουμε τα περιπτώσεις αυτές. Ο Μοναδικός Κριτής είναι ο μόνος αρμόδιος και αυτός είναι που κρίνει τον καθένα από μας. Ο πιστός πρέπει να αφιερώνεται στην προσευχή και να μην επιτρέπει σε κανένα να τον απορροφήσει από αυτήν, χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο.
Σήμερα στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, υπάρχουν πολλοί κληρικοί αλλά και Λαϊκοί, που επικοινωνούν ή επικοινώνησαν κάποια στιγμή με τους Αγγέλους και όσοι επικοινωνούν, έχουν επαφή ΠΑΝΤΑ με τον Κύριο. Εμείς πρέπει να αντιμετωπίζουμε με σκεπτικισμό αυτά τα φαινόμενα, γιατί μπορεί πραγματικά να συμβαίνει. Το μόνο που πρέπει να ελέγχουμε είναι αν υπάρχει ιδιοτέλεια. Συνήθως πρόκειται για ψυχές που θέλουν να προσφέρουν στον άνθρωπο.
Αν δεν υπάρχει καμία ιδιοτέλεια, τότε είναι πραγματικά πολύ πιθανό να έχει υπάρξει, να υπάρχει ή και να υπάρξει στο μέλλον, επικοινωνία.

Τα παγκάρια των Ναώνκαι η λάθος αντιμετώπιση του φαινομένου
Στα παγκάρια των Ναών πωλούνται μόνο κεριά. Το ορθό είναι, να αφήνει ο πιστός το ποσό που επιθυμεί, μια και το κόστος ενός κεριού είναι μικρό. Δεν εγκρίνεται η χρήση μεγάλου μεγέθους κεριών γιατί δεν εξυπηρετεί κανένα απολύτως σκοπό, και εκτός των άλλων το καλοκαίρι είναι επικίνδυνο να παρουσιαστούν πυρκαϊές. Ακόμη απολύτως ορθό είναι, να ανάβει ο πιστός ένα κερί μόνο για όλους, εκτός αν μετά από εντολή οικείου του, ανάβει άλλο ένα εκ μέρους του, όταν και μόνο κάποιος λόγω ασθενείας, δεν είναι σε θέση να το πράξει ο ίδιος.
Η διάθεση των χρημάτων που συγκεντρώνονται, είναι αποκλειστική ευθύνη του Ιερέα του Ναού ή του Ηγούμενου του Μοναστηριού αν πρόκειται για Μοναστήρι. Εκείνος θα λογοδοτήσει στον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΡΧΙΕΡΕΑ, αν δεν έχει διαχειρισθεί σωστά τα οικονομικά.
Κάθε άλλο μαγαζί εντός των χώρων των Ιερών Μονών, εξυπηρετεί την διάθεση προϊόντων που παράγουν Μοναχοί και Μοναχές, με την άσκηση της τέχνης που κατέχουν. Τα χρήματα που συγκεντρώνονται, χρησιμοποιούνται εξολοκλήρου για την σίτιση και τα έξοδα διαμονής τους. Αν το σχετικό ταμείο έχει περίσσευμα, τα χρήματα διατίθενται για αγαθοεργίες. Η πλειοψηφία των Μοναχών όταν εγκαταλείπει τα εγκόσμια, διαθέτει το σύνολο της περιουσίας σε αγαθοεργίες, φροντίζοντας με αυτό τον τρόπο να αυξήσουν τον Μισθό αγάπης της αιωνίου ζωής. Κατά την διαμονή στο Μοναστήρι δεν έχουν ανάγκη από χρήματα, μια και η διατροφή τους είναι εξασφαλισμένη. Η αναζήτηση Πνευματικής Τροφής είναι το ζητούμενο για κάθε Μοναχό και η Προσευχή. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ δεν έχει ανάγκη ο Μοναχός.

Τα μαγαζάκια στον περίγυρο των Ναών και πως πρέπει να αντιμετωπίζονται
Επειδή ο Κύριος στα σαρκικά χρόνια Του, εκδίωξε από τον Ναό της Ιερουσαλήμ τους λιανοπωλητές, σήμερα γενικεύεται η ενέργεια αυτή και πολύς ντόρος γίνεται. Διευκρινίζεται λοιπόν ότι την εποχή εκείνη, ο Ναός περιτριγυρίζονταν από αγύρτες και λωποδύτες.
Σήμερα αυτό εξολοκλήρου, κακώς γενικεύεται. Όλοι οι λιανοπωλητές που πηγαίνουν κοντά στους Ναούς, όταν μαζεύεται πολύς κόσμος, επιδιώκουν απλά να βγάλουν το μεροκάματό τους. Δεν είναι δυνατόν ο Κύριος, να θέλει να μείνει κάποια οικογένεια πεινασμένη. Η άσκηση του επαγγέλματος κατά τον τρόπο αυτό, δεν έχει τίποτα απολύτως το επιλήψιμο, ακόμα και αν στους Ναούς μέσα πωλούνται τα ίδια προϊόντα. Αν πρόκειται να γίνει κάποιο Θαύμα από την πίστη προς τα υλικά, τα οποία πωλούνται μέσα και έξω από τον Ναό, θα γίνει με την επέμβαση ενός Αγίου και αυτό καθορίζεται από την προσευχή και την Πίστη που διαθέτει ο κάθε προσκυνητής.

Περί μισθοδοσίας της αιωνίου ζωήςΟ πιο σημαντικός Μισθός που δίδεται στον άνθρωπο, είναι ο Μισθός της Αγνότητας. Έτσι, κάθε μισθός ορίζεται ως ποσοστό του Μισθού της Αγνότητας. Κανείς δεν φεύγει από την ζωή χωρίς Μισθό. Ο Μισθός της Αγνότητας αφορά τόσο τον άνδρα, όσο και την γυναίκα. Είναι σημαντικός, γιατί υπάρχουν Μισθοί που μειώνονται ανάλογα με το ποσοστό συζυγικής πίστης, που δικαιούται το άτομο.
Επειδή οι περιπτώσεις Μισθοδοσίας είναι άπειρες, θα αναφέρω μερικές περιπτώσεις από τις πιο σημαντικές.
Ο Μισθός της Αγνότητας, αφορά την Μισθοδοσία για την συζυγική πίστη, αν έχει υπάρξει σύζυγος. Δίδεται ολόκληρος όταν δεν έχει προηγηθεί προγαμιαία σαρκική επαφή. Μοναδική περίπτωση που δίδετε διπλός μάλιστα, είναι η περίπτωση που η γυναίκα πέφτει θύμα βιασμού. Σε αυτή την περίπτωση, η συζυγική πίστη και μόνο, αρκεί και δίδεται το 200% του Μισθού Αγνότητας. Διαφορετικά, αν δεν υπάρξει σύζυγος, σε κάθε περίπτωση 200%. Αν υπάρξει απιστία, μετά την τελετή του γάμου και μόνο, τότε διπλασιάζεται το ποσοστό που δικαιούται ανάλογα με τα χρόνια πίστης που θα ακολουθήσουν. Το ποσοστό αυτό είναι 1% για κάθε χρόνο πίστης. Αν υπάρξει βιασμός του άνδρα, όπως συμβαίνει συχνά στις φυλακές, τότε το θύμα λαμβάνει 300% του Μισθού της Αγνότητας προσθετικά, δηλαδή είναι επιπλέον Μισθός που δεν μειώνεται σε καμιά περίπτωση απιστίας.
Υπάρχει η περίπτωση της απιστίας πριν την τελετή και αφορά συζύγους που έχουν δώσει υπόσχεση Γάμου(Αρραβώνας), έστω και προφορική, είτε υπάρχει είτε όχι συνουσία μεταξύ τους, τότε δίδεται το 50% μόνο. Αν έχει χαθεί η Αγνότητα, ανεξάρτητα πάντα από το φύλο, τότε η προγαμιαία πίστη, αν διατηρηθεί και μετά το γάμο, εξασφαλίζει το 70% του Μισθού. Έχει ορισθεί σε κάθε περίπτωση (υπάρχουν πολλές ακόμα), που μεταβάλλεται ο Μισθός συζυγικής πίστης, όπως στις περιπτώσεις ενός ή περισσοτέρων διαζυγίων. Σε κάθε περίπτωση, χωρίς αθέτηση υποσχέσεως γάμου ή καμίας προγαμιαίας σαρκικής επαφής, είτε διατηρείται η Αγνότητα είτε όχι, εξασφαλίζεται ο μέγιστος Μισθός. Θυμίζω ότι η προγαμιαία σαρκική επαφή δεν αποτελεί Αμαρτία, αλλά Ανομία. Σε περίπτωση που υπάρχει αθέτηση υποσχέσεως Γάμου(είναι Αμαρτία) , αν υπάρχει προγαμιαία σαρκική επαφή τότε στα Μάτια του Θεού θεωρείται Γάμος και αν έχει υπάρξει απιστία το χρονικό διάστημα από την πρώτη επαφή μέχρι τον χωρισμό τότε ο Μισθός μειώνεται ανάλογα.
Ο Γάμος έχει ευλογηθεί τόσο στην Παλαιά όσο και στην Καινή Διαθήκη. Στην Παλαιά δεν υπήρχε τελετή με την σημερινή μορφή και σε κάθε περίπτωση ορίζεται με παρόμοιο τρόπο η απιστία, αλλά και η έναρξη ενός Γάμου. Το πρώτο κοίταγμα ενός άνδρα και μιας γυναίκας και η πρώτη σαρκική επαφή, αποτελούν τα σημεία αναφοράς για τον τρόπο με τον οποίο, ο Πανδίκαιος Θεός δίδει τους Μισθούς.
Υπάρχει ένας τεράστιος Μισθός που ορίζεται στο 500%. Αυτός είναι ο Μισθός των ατέκνων ανθρώπων. Τον λαμβάνουν όσοι δεν έχουν αποκτήσει παιδιά είτε έχουν έρθει είτε όχι “εις Γάμου κοινωνία”. Υπάρχει περίπτωση κάποιοι άνδρες, εξαιτίας της συνουσίας της οποίας βρέθηκαν, να υπάρχει κάπου ένας ή περισσότεροι απόγονοι. Αν δεν γνωρίζουν την ύπαρξη των τέκνων, τότε αν δεν έχουν αποκτήσει άλλα τέκνα, λαμβάνουν και πάλι τον τεράστιο αυτό Μισθό. Στην αιώνιο ζωή θα είναι μαζί, αν δεν υπάρχει υπαιτιότητα χωρισμού των γονέων ή των τέκνων, η οποία δεν έχει συγχωρεθεί. Ο Θεός θέλει να συγχωρούν όλοι. Στην παραπάνω περίπτωση, καθώς και σε κάθε άλλη περίπτωση, προστίθεται 20% για κάθε απώλεια τέκνου, ακόμα και αν έχει δολοφονηθεί (ο φόνος έχει πολλές συνέπειες), μέσω μια έκτρωσης. Τον Μισθό αυτό τον λαμβάνουν ακόμα και όσοι αποκτούν τέκνα μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης. Αν υπάρχει υιοθετημένο τέκνο, τότε ο Μισθός προσαυξάνεται κατά 20%, σε κάθε περίπτωση υιοθεσίας (νόμιμη ή παράνομη). Αν η παράνομη υιοθεσία έχει προκύψει χωρίς την γνώση των θετών γονέων, τότε αυτοί δεν χρεώνονται καμία Αμαρτία. Αυτοί που συμμετέχουν στην παράνομη υιοθεσία, εκτός από τον Μισθό της Αμαρτίας ο οποίος είναι μεγάλος, λαμβάνουν Μισθό για την χαρά που δίνουν στους θετούς γονείς. Παράνομη υιοθεσία είναι π.χ. αυτή που προκύπτει από αγοραπωλησία. Σε αυτή την περίπτωση, πέρα από τους Μισθούς, πρέπει να συγχωρεθούν οι θετοί γονείς από τα θετά τέκνα, αλλά και τους πραγματικούς γονείς, για να είναι όλοι μαζί. Στις περιπτώσεις εξωσωματικής, οι πραγματικοί γονείς λαμβάνουν τους Μισθούς τους επίσης, όπως έχει ορίσει ο Θεός.
Άλλη περίπτωση Μισθού, είναι ο Μισθός απώλειας αγαπημένου προσώπου. Αφορά συγγενείς Α΄ βαθμού εξ’ αίματος, αλλά και εξ’ αγχιστείας. Αυτός ορίστηκε στο 5% του Μισθού της Αγνότητος και είναι προσθετικός. Στον Μισθό αυτό, αν κάποιος φύγει πρόωρα, προστίθεται για κάθε χρόνο απώλειας ζωής, μέχρι την συμπλήρωση του 80ου έτους, 0,1% για το άτομο που έφυγε και το μισό αυτού, σε κάθε συγγενή Α΄ βαθμού. 5% Μισθό επίσης παίρνει ο καθένας μας για τον θάνατό του, ο οποίος σε κάθε περίπτωση είναι οδυνηρός για όλους μας, μια και κανείς δεν θέλει να φύγει από την ζωή. Ο Μισθός αυτός αυξάνεται, ανάλογα με το αίτιο του θανάτου, με μέγιστο το 20%. Το μέγιστο λαμβάνεται για τις περιπτώσεις π.χ. καρκίνου και aids και είναι πολύ μεγάλος Μισθός.
Μισθό 5% επιπλέον, λαμβάνει κάθε γυναίκα κατά την τεκνοποίηση, ακόμη και αν έχει την ατυχία να χάσει το παιδί της από φυσικά αίτια ή από κάθε μορφής έκτρωση (επιθυμητή ή όχι). Ο Μισθός αυτός είναι προσθετικός και αφορά κάθε γέννα. Σε περίπτωση μη επιθυμητής έκτρωσης, για λόγους υγείας της μητέρας ή του παιδιού, τότε ο γιατρός που θα ολοκληρώσει την έκτρωση και οι γονείς λαμβάνουν το ένα εκατομμυριοστό του Μισθού της Αμαρτίας του φόνου. Το παιδί λαμβάνει το Α΄ Αξίωμα των Λαϊκών και όλους τους Μισθούς που έχουν ορισθεί σχετικά. Ο γιατρός θα λάβει επίσης τον Μισθό που δικαιούται και οι γονείς επίσης όλους τους Μισθούς που έχουν ορισθεί για την απώλεια τέκνου. Αν οι γονείς δεν αποκτήσουν κανένα τέκνο, λαμβάνουν ακόμα και αν η έκτρωση είναι οικειοθελής, τον Μισθό των ατέκνων.
Για κάθε χειρουργική επέμβαση, ανάλογα με την σοβαρότητα της κατάστασης, υπάρχει Μισθός τόσο για τον άρρωστο, όσο και για τον χειρουργό. Αν ο χειρούργος σώζει ζωές, τότε για κάθε ζωή λαμβάνει 20%. Κατά την διάρκεια μιας επέμβασης συχνά χρειάζεται αίμα. Οι αιμοδότες σε κάθε περίπτωση αιμοδοσίας, λαμβάνουν Μισθό κατά πως έχει ορίσει ο Θεός. Η μετάγγιση αίματος, πολύ κακώς δεν επιτρέπεται σε κάποιες αιρέσεις, γιατί συχνά σώζει ζωές, κάτι που όχι μόνο επιτρέπεται, όχι μόνο Μισθοδοτείται, αλλά είναι και η μεγαλύτερη προσφορά αγάπης που υπάρχει.
Οι χειρούργοι, καθώς και οι εφευρέτες, οι εφευρέσεις των οποίων έχουν λειτουργήσει ευεργετικά για τον άνθρωπο, λαμβάνουν συνήθως το μέγιστο του Μισθού Αγάπης που μπορεί να λάβει κάποιος, ο οποίος είναι 3000% του Μισθού της Αγνότητας. Ανάμεσα στους Γιατρούς, ορισμένες ειδικότητες ακόμα εκτός από τους χειρούργους, οδηγούν στα μέγιστα. Τέτοιες ειδικότητες είναι οι Ψυχίατροι, οι κοινωνικοί λειτουργοί και οι Ψυχολόγοι. Σε όλες τις ειδικότητες Γιατρών, άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο, παρέχεται Μισθός για τις υπηρεσίες προς τον άνθρωπο.
Τον Μέγιστο αυτό Μισθό, λαμβάνει πληθώρα ακόμα ψυχών, από το επάγγελμα και μόνο που εξασκούν. Ανάμεσα στα επαγγέλματα που οδηγούν σε τεράστιους Μισθούς, είναι οι Πολιτικοί και οι Εκπαιδευτικοί καθώς και οι Ιερείς μας που γίνονται πνευματικοί, από την ψυχική βοήθεια που δίνουν σε μετανοούσες ψυχές. Στην πραγματικότητα ο Ιερέας δεν επαγγέλλεται, αλλά λειτουργεί και ας αμείβεται από το κράτος. Με κάποιο τρόπο πρέπει να βγάλει τα προς το ζην, όταν είναι παντρεμένος. Διαφορετικά ένα πιάτο φαγητό πρέπει να του είναι αρκετό, όπως συμβαίνει σε πάμπολλους Ιερείς του Αγίου Όρους. Όταν όμως ο Ιερέας ζει ανάμεσα στους κατοίκους, τότε υπάρχουν και άλλα έξοδα που πρέπει να καλύψει.
Οι πολιτικοί, κατά την διάρκεια της διακυβέρνησής τους, λαμβάνουν ποσοστό Μισθού από τις κοινωνικές παροχές, που οι ίδιοι θεσμοθέτησαν.
Ακόμη και οι επαναστάτες λαμβάνουν τον μέγιστο Μισθό, για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που προσέφεραν στις επόμενες γενεές, έστω και αν αυτή η ελευθερία προήλθε με αθέμιτα μέσα, όπως είναι οι πολεμικές συρράξεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι ηγέτες, χρεώνονται την Αμαρτία των φόνων που διαπράττονται και αν δεν υπάρχει Μετάνοια, οδηγούνται στις χαμηλότερες τάξεις των Λαϊκών. Τέτοιες Ψυχές, που θα λάβουν τον Μέγιστο Μισθό αλλά το κατώτερο Αξίωμα, είναι οι Πρόεδροι Μπούς, ο Κολοκοτρώνης, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Χίτλερ και πολλοί άλλοι γνωστοί και άγνωστοι ηγέτες. Οι άξιοι ηγέτες λαμβάνουν καλύτερη θέση. Κορυφαία περίπτωση γνωστή σε μας, αποτελεί ο Άγιος Κωνσταντίνος. Άλλοι κορυφαίοι πολιτικοί, που έλαβαν το αξίωμα του Β΄ Λαϊκού, ιδιαίτερα γνωστοί σε μας, είναι ο J. F. Kennedy και ο Γ. Παπανδρέου (ο Γέρος της Δημοκρατίας).
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, συγχώρεσε τον δολοφόνο του και υπήρξε Χριστιανός Ορθόδοξος. Σε ερώτηση που έθεσε στον δολοφόνο του, ζήτησε να μάθει τον λόγο για τον οποίο τον πυροβόλησε. Η απάντηση που έλαβε ήταν, ότι η πράξη έλαβε χώρα για την αμοιβή που του εδόθη. Τότε ο Πρόεδρος του είπε πως αν του ζητούσε εργασία, θα φρόντιζε ο ίδιος για την επαγγελματική αποκατάσταση του δολοφόνου του. Το γεγονός της συγχώρεσης που έλαβε ο δολοφόνος, τον οδήγησε σε πολύ μεγάλη Μετάνοια για την οποία θα βρεθεί και αυτός στο ίδιο Αξίωμα.
Η περίπτωση του Γέρου της Δημοκρατίας είναι λίγο διαφορετική. Πρόκειται για μια Πάναγνη ψυχή, που γνώριζε καλύτερα από πολλούς την Αξία της ελευθερίας. Αρνήθηκε να αναλάβει την εξουσία με στρατιωτικά μέσα, γιατί ήξερε ότι έτσι η χώρα θα οδηγούνταν μαθηματικά σε εμφύλιο και πάλι, με αποτέλεσμα να χαθούν αθώες ζωές.
Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, λαμβάνουν τους Μισθούς κατά πως ορίζει ο Θεός, για κάθε εκπαιδευόμενο, ανεξάρτητα από την αμοιβή σε αυτήν τη ζωή.
Η ειδική Περίπτωση των Θεολόγων, όπως έχει ορισθεί, κάθε ένας πτυχιούχος θα λάβει Μισθό Αγάπης, ίσο με την απώλεια των χρημάτων από την πρώτη μέρα που έλαβε πτυχίο, μέχρι το τέλος της ζωής του. Αν φύγει πρόωρα, τότε ο Μισθός ορίζεται μέχρι το 80ο έτος της ζωής του. Τον παραπάνω Μισθό, θα τον λάβει κάθε Θεολόγος είτε διορισθεί είτε όχι. Για τον αδιόριστο χρόνο, αν δεν επαγγέλλεται τότε λογίζεται διπλός.
Μισθό 20% λαμβάνει επίσης όποιος σώσει μια ζωή. Ακόμα και αν περιθάλψει κάποιος ένα τραυματισμένο θανάσιμα, έστω και αν δεν καταφέρει να του σώσει την ζωή, θα λάβει ίσο Μισθό. Η γηροκομία ενός ατόμου λογίζεται σωτηρία ζωής και έχει 20% επίσης Μισθό. Η συμμετοχή στην περίθαλψη τραυματία, καθώς και στη γηροκομία ατόμου, επιφέρει ίσα μερίδια Μισθού.
Οι εργοδότες, θα λάβουν Μισθό ίσο με το 10% των Μισθών που παρείχαν στους εργαζομένους. Παρόμοια 1‰ του ποσού που θα λάβει ο εργαζόμενος για όσο χρονικό διάστημα απασχοληθεί, θα λάβουν οι κατώτεροι διευθυντές επιχειρήσεων, καθώς και όσοι συμμετέχουν ενεργά στην εύρεση εργασίας κάποιου ατόμου.
Όπως έχει προαναφερθεί, υπάρχουν άπειροι Μισθοί Αγάπης, μερικοί από τους οποίους αναφέρονται σε άλλα κεφάλαια. Η προσφορά αγάπης στην θνητή μας ζωή , όχι μόνο είναι επιθυμητή, όχι μόνο είναι το ζητούμενο από τον Θεό (υπάρχει η εντολή: «Αγαπάτε αλλήλους»), αλλά επιβραβεύεται με Μισθό Αγάπης ο οποίος είναι πάγιος.
Άλλη μια περίπτωση προσφοράς αγάπης που αμείβεται, είναι η φιλοξενία. Στην περίπτωση της, ο Μισθός μπορεί να φτάσει στο 20%, όταν η προσφορά στέγης, σώζει τη ζωή κάποιου. Όταν η φιλοξενία περιλαμβάνει στέγη και τροφή, τότε ο Μισθός ορίζεται ίσος με την ακριβότερη διαμονή, στην ευρύτερη περιοχή. Όταν αφορά μέρος αυτών, τότε ορίζεται στο κόστος του ακριβότερου καταστήματος, για το καθετί ξεχωριστά.
Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος ορισμένων Μισθών, θα αναφερθεί ένας παραλληλισμός μισθών, στο βαθμό που είναι δυνατό αυτό. Έτσι λοιπόν, το 1% του Μισθού της Αγνότητος, ισοδυναμεί με προσφορά σε χρήμα 300.000 EURO περίπου. Σημειώνεται, ότι ο Μισθός αγάπης του Θεού δεν είναι υλικός, αλλά είναι τα πνευματικά αγαθά, που υπόσχεται ο Κύριος στην Καινή Διαθήκη.
Είναι ολοφάνερο λοιπόν, πως ο Ένας και Μοναδικός Θεός, δεν αφήνει κανένα χωρίς Μισθό. Τι είναι ο Μισθός αυτός και πόσο σημαντικός είναι, το ξέρουν μόνο όσοι τον έχουν λάβει. Ο Μισθός αυτός είναι Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Η ζωή έξω από τη Γη και οι επεμβάσεις των Αγγέλων για την διατήρησή της πάνω σ’ αυτή.Μετά την ολοκλήρωση της δημιουργίας, ο πλανήτης Γη αποτελεί τον μοναδικό τόπο ζωής για τους ανθρώπους. Η μόνη μορφή ζωής έξω από τη Γη είναι οι Άγγελοι, τα δαιμόνια και το Ένα και Μοναδικό Υπέρτατο Ον, ο Πανδίκαιος Θεός. Υπάρχει βέβαια, κάπου στα πέρατα του σύμπαντος ένα νεφέλωμα, όπου βρίσκεται ο χώρος αναπαύσεως ψυχών. Εκεί διατηρούνται σε ζωή και σε κατάσταση ύπνου, όλες οι ψυχές που έφυγαν και θα φύγουν από την δική μας ζωή.
Μερικά από τα σενάρια που υπάρχουν για την πιθανότητα ζωής έξω από την γη οφείλονται σε μύθο που δόθηκε από τον Σείριο.
Ο Σείριος είναι δαιμόνιο Μετάρσιο με μορφή Κενταύρου που παρουσιάστηκε στους Αιγύπτιους και έδωσε τις συντεταγμένες ενός πλανήτη στον οποίο τους είπε ότι εκεί υπάρχει ζωή και από εκεί ήρθε η ζωή στην γη. Ζωή με την μορφή που γνωρίζουμε δεν υπάρχει πουθενά στο σύμπαν. Έτσι η φαντασία ορισμένων τρέχει και δημιουργεί σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Η προστασία της Γης έχει ανατεθεί στους Αρχαγγέλους. Πολλές φορές στο παρελθόν (θα συμβεί και στο μέλλον), υπήρξαν βράχοι, κομήτες, πλανήτες ή άλλα μεγάλα υλικά που κατευθύνθηκαν προς τη Γη. Εκτός από μία και μόνο φορά, όλες τις άλλες τα υλικά αυτά εκτοπίστηκαν από τους Αρχαγγέλους. Έχει ήδη γραφτεί σε εφημερίδες και περιοδικά ότι υπήρξαν κομήτες, που άλλαξαν πορεία και πέρασαν σε απόσταση αναπνοής από τη Γη. Η μόνη φορά που ένας κομήτης συγκρούστηκε με τη Γη (ήταν κομήτης και όχι αστεροειδής ή μετεωρίτης, όπως έχουν ονοματιστεί τα υλικά αυτά από τους ανθρώπους), ήταν αυτή που αναφέρεται, ως η καταστροφή των δεινόσαυρων από τον κομήτη που έπεσε στην Αριζόνα. Από τη σύγκρουση, η οποία ήταν πολύ ισχυρή, η Γη άλλαξε τροχιά. Ο χρονικός προσδιορισμός της σύγκρουσης και της εξαφάνισης των δεινοσαύρων συμπίπτει. Η σύγκρουση έγινε 4 εκατομμύρια χρόνια πριν και κατά συνέπεια η χρονολόγηση από τους επιστήμονες της εξαφάνισης των στα 12 εκατομμύρια χρόνια, είναι λάθος. Ορίστηκε από τον Θεό η νέα τροχιά της Γης και συνεχίστηκε η δημιουργία, μέχρι την έλευση του ανθρώπου στη Γη. Η νέα αυτή τροχιά, καθόρισε εκ νέου την θερμοκρασία της Γης. Η προστασία της Γης θα συνεχίζεται μέχρι την ύστατη ώρα της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου Ιησού στη Γη, οπότε και αμέσως μετά, και μόνο με τον Λόγο του ΠΑΤΕΡΑ ΟΛΩΝ, θα χαθεί η ισορροπία του σύμπαντος.
Άλλη μια επέμβαση, των Πρωτόπλαστων Αγγέλων αυτή τη φορά είναι η δημιουργία όζοντος στην ατμόσφαιρα της Γης. Παρατηρήθηκε από τους επιστήμονες η διάσπαση της τρύπας του όζοντος στην εύκρατη ζώνη, στο ύψος της Ελλάδας και της Ευρώπης γενικότερα. Παρατηρήθηκε επίσης η διάσπαση της τρύπας του όζοντος πάνω από τους πόλους της Γης. Αυτό είναι έργο των χερουβείμ. Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ λοιπόν, με τους 6 Πρωτοπρεσβύτερους και τους 12 Πρεσβύτερους Αγγέλους, προκάλεσαν αυτή τη διάσπαση για να μειωθεί η βλαβερή ακτινοβολία που εισέρχεται στη Γη. Με τη διάσπαση της τρύπας, δημιουργείται ένα λεπτό στρώμα όζοντος, το οποίο προστατεύει καλύτερα. Για να γίνει κατανοητό αυτό, αναφέρω ως παράδειγμα την σήτα στο κόσκινο, η οποία επιτρέπει το νερό να εισέρχεται αργά, αλλά αν οι πολλές αυτές τρύπες ενωθούν σε μία, τότε το νερό εισέρχεται πολύ γρηγορότερα. Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει η δημιουργία όζοντος, με πρώτη ύλη το νερό το οποίο είναι άφθονο στον πλανήτη Γη.

Λίγα λόγια για την αγάπη
Κατά τα φοιτητικά μου χρόνια, προβληματίστηκα ποιας μορφής αγάπη θέλω να ζήσω. Παρακολουθώντας σχετικές τηλεοπτικές εκπομπές, καθώς και διάφορες συζητήσεις, αναρωτιόμουν και εγώ για το τι είναι πραγματικά αγάπη. Όλοι έλεγαν αγάπη είναι αυτό ή αγάπη είναι εκείνο, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν άκουσα κάποια απάντηση στο σχετικό ερώτημα, που να με γεμίζει.
Διαπίστωσα, ότι υπάρχουν πολλές μορφές αγάπης. Υπάρχει η αγάπη προς τον σύντροφο. Υπάρχει η αγάπη προς τους γονείς και τα αδέρφια μας. Υπάρχει η αγάπη προς τους ελάχιστους αληθινούς φίλους που έχει ο καθένας μας. Υπάρχει η αγάπη προς τους συναδέλφους μας, καθώς και προς τον άνθρωπο γενικότερα. Δεν πρέπει να μένουμε απαθείς προς τον πόνο του διπλανού μας.
Διαβάζοντας το «Να ζεις, ν’ αγαπάς και να μαθαίνεις» του κυρίου Λέο Μπουσκάλια, μου έκανε τρομερή εντύπωση ένα ποίημα στο οποίο αναφέρθηκε και ο συγγραφέας, μιας κοπέλας που θέλησε να μείνει ανώνυμη.
Αυτό είναι:

Θυμάσαι τη μέρα που δανείστηκα
το καινούργιο σου αυτοκίνητο και το τρακάρισα;
Νόμισα πως θα με σκότωνες, μα δεν το έκανες.
Και θυμάσαι τη φορά που επέμενα να πάμε στη θάλασσα
κι εσύ είπες θα βρέξει και έβρεξε;
Νόμισα πως θα μου έλεγες, «Στο ’χα πει». Μα δεν το έκανες.
Θυμάσαι τη φορά που φλερτάρισα με όλους τους άντρες
Για να σε κάνω να ζηλέψεις, και συ ζήλεψες;
Νόμιζα πως θα με παρατούσες, μα δεν το έκανες.
Θυμάσαι τη φορά που λέρωσα την ταπετσαρία
του αυτοκινήτου σου
με κρέμα φράουλα;
Νόμιζα πως θα με χτυπούσες, μα δεν το έκανες.
Και θυμάσαι τη φορά που ξέχασα να σου πω πως
ο χορός ήταν επίσημος κι ήρθες με μπλουτζίν;
Νόμιζα πως θα έφευγες, αλλά δεν το έκανες.
Ναι, υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που δεν τα έκανες.
Αλλά με δέχθηκες και μ’ αγάπησες και με προστάτεψες.
Υπήρχαν χιλιάδες πράγματα που ήθελα να σου ανταποδώσω
όταν θα γύριζες από το Βιετνάμ.
Αλλά δεν γύρισες.

Από το παραπάνω ποίημα, σκέφτηκα τότε πως τελικά, αγάπη είναι να συγχωρείς.
Ποια ήταν η προσέγγιση του συγγραφέα στο παραπάνω ποίημα; Θα αναφέρω μόνο μια φράση του:
«Φανταστικό συμπέρασμα. Δεν έχει σημασία ποιον έχεις πληγώσει, αν έμαθες να μην ξαναπληγώσεις. Δεν έχει σημασία τι λάθη έχεις κάνει, αν δεν τα ξανακάνεις.»
Για να συμβούν τα παραπάνω, δηλαδή για να μην υποπέσεις ξανά στα ίδια σφάλματα, χρειάζεται ο σχετικός πνευματικός αγώνας. Μόνο με αγώνα του πνεύματος, δηλαδή έχοντας στο νου σου συνεχώς, να μην στεναχωρείς (γενικώς) τα αγαπημένα σου πρόσωπα, καταφέρνεις τελικά και ανεβάζεις κατά πολύ το επίπεδο αγάπης.
Επανέρχομαι λοιπόν, στο ερώτημα τι είναι αγάπη και δίνω την τελική προσέγγιση που είχα κατασταλάξει από τότε, και για να είμαι πιο σαφής ποια είναι η αληθινή αγάπη:

Η αληθινή αγάπη λοιπόν κατά την γνώμη μου, είναι αυτή που ξέρει να συγχωρεί. Αυτή που ξέρει να δίνει και όχι να παίρνει. Η αληθινή αγάπη δεν χαρακτηρίζεται από ιδιοτέλεια.

Όταν υπάρχει ιδιοτέλεια, καταλήγει να είναι μια αγάπη που γίνεται ιδιοκτησία κάποιου και όταν αυτή χαθεί, αυτός ο κάποιος χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που τεκμηριώνει την παραπάνω άποψη είναι η ζήλια. Η ζήλια δημιουργεί μια αγάπη υπό μορφή χρησικτησίας. Ζηλεύει κάποιος που φοβάται μην χάσει τον άνθρωπο που αγαπά, και με τα καμώματα ζηλοτυπίας, καταφέρνει και δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες, που θα οδηγήσουν μαθηματικά στην απώλεια της αγάπης. Όταν μάλιστα υπάρχει και ο εγωισμός, τότε τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα. Η αληθινή αγάπη, με την ζήλια και τον εγωισμό δεν συμβαδίζουν.
Εδώ κάπου, θα διαφωνήσω με τον κύριο Λέο Μπουσκάλια ο οποίος γράφει ότι η αγάπη πληγώνει. Η αληθινή αγάπη δεν πληγώνει ούτε πληγώνεται. Δεν είναι δυνατόν κάποιος να πληγώσει τον άλλο προσφέροντας του αγάπη. Αν κάποιος πληγωθεί από την προσφορά αγάπης του άλλου, αυτό θα συμβεί γιατί δεν είναι σε θέση να δεχθεί μια τέτοια αγάπη. Απ’ την άλλη, όταν κάποιος αγαπά αληθινά, δεν πληγώνεται. Θέλει πάντα το καλύτερο για τα αγαπημένα του πρόσωπα και σέβεται κάθε τους επιθυμία. Αν αυτό συμβαίνει σε όλους, τότε η αληθινή αγάπη οδηγεί σε μια αρμονικότατη συμβίωση μεταξύ συζύγων, οικογενειών, φίλων ,συναδέλφων και κάθε μορφής συμβιούντων.
Εδώ κάπου πρέπει να διευκρινίσω την διαφορά της αληθινής αγάπης από τον έρωτα. Είναι πολλοί που από άγνοια νομίζουν ότι ο έρωτας είναι κάτι διαφορετικό. Ο έρωτας είναι η πιο δυνατή μορφή αγάπης. Ανάμεσα στα δύο φύλα τον άνδρα και την γυναίκα αναπτύσσεται μια έλξη που καμιά σχέση δεν έχει με τον έρωτα. Αυτό είναι που μπερδεύει όσους δεν έχουν μελετήσει σωστά το φαινόμενο. Η έλξη αυτή έχει σχέση με τις ορμόνες του κάθε φύλου, αλλά υπάρχει και κάτι ακόμα που ορισμένοι αγνοούν. Αυτό είναι η συμβατότητα ανάμεσα στις ψυχές. Υπάρχουν κάποιες ψυχές, που απωθούν η μια την άλλη, αλλά αυτό σε καμιά περίπτωση δεν εμποδίζει την ανάπτυξη μιας πολύ δυνατής φιλίας. Η φιλία, είναι και αυτή μια μορφή αγάπης. Εγώ προσωπικά, θεωρώ πως είναι πιο ορθό να μιλάει κανείς, για αληθινή αγάπη παρά για έρωτα. Αν ο έρωτας είναι η πιο δυνατή μορφή αγάπης, τότε και η αληθινή αγάπη, είναι η πιο σωστή μορφή αγάπης. Όταν συνδυάζονται και τα δύο, τότε το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Τότε δημιουργούνται εκείνες οι συνθήκες, που η αγάπη γίνεται αιώνια. Αυτό, γιατί οι σύζυγοι χωρίζουν μόνο για το χρονικό διάστημα, που ο ένας βρίσκεται σε κατάσταση ύπνου και ο άλλος στη θνητή ζωή. Υπάρχουν ζευγάρια, που όταν η μια ψυχή φύγει για την άλλη ζωή, η άλλη δεν αντέχει την θλίψη και φεύγει και η δεύτερη, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι ψυχές δηλαδή που ακόμα και ο θάνατος δεν μπορεί να τις χωρίσει. Θα βρουν τρόπο και θα συναντηθούν και πάλι.
Θα διαφωνήσω και με όλους εκείνους, που πιστεύουν ότι η απόσταση χωρίζει τους ανθρώπους. Για να καταλάβετε τι εννοώ σας συμβουλεύω να διαβάσετε τον Μικρό Πρίγκιπα του Σαιντ Εξυπερύ καθώς και τον Γλάρο Ιωνάθαν του Richard Bach.
Σήμερα γνωρίζω ότι, ο Κύριος αυτή την αληθινή αγάπη θέλει να έχουν όλοι. Αν στηριχθεί η κοινωνία ολόκληρη σε μια τέτοια αληθινή αγάπη, τότε μπορούμε να έχουμε την τέλεια κοινωνία που πολλοί ονειρευόμαστε. Δυστυχώς η κοινωνία μας έχει δομηθεί τόσο ισχυρά από το συμφέρον, που δεν μπορούμε παρά να ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ. Να ελπίζουμε στην Τέλεια Κοινωνία, η οποία θα προκύψει μετά το τέλος της Νέας Δημιουργίας, όπως έχει ορίσει ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ.
Κατά την διάρκεια της ζωής μου, διαπίστωσα ότι είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να αγαπήσει κανείς αληθινά. Πίστευα, ότι η αγάπη μαθαίνεται και αγωνίστηκα σε αρκετά μεγάλο βαθμό, να ανεβάσω το επίπεδο αγάπης στο οποίο βρισκόμουν. Πέτυχα σε κάποιο βαθμό, αλλά χρειάζεται ακόμα μεγάλος πνευματικός αγώνας, για να βελτιωθώ κι’ άλλο σ’ αυτόν τον τομέα. Ο Άγιος Νεκτάριος, με βοήθησε και απάλειψα τα επίπεδα εγωισμού και ζήλιας, που πολεμούσα εδώ και χρόνια. Αυτό έγινε, μέσα από μια διαδικασία κατά την οποία «έφαγα» πολύ ξύλο, για την ακρίβεια «Άγιο ξύλο».
Όλοι νομίζουν ότι αγαπούν ή ότι ξέρουν να αγαπούν. Δεν διαφωνώ. Έχω δει ανθρώπους να αγαπούν με τέτοιο τρόπο και σε τέτοιο βαθμό, που δεν ξέρω αν θα καταφέρω ποτέ να αγαπήσω.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί, ότι πολλοί δείχνουν μεγάλη αγάπη στα ζώα. Φιλόζωος είμαι και εγώ σε μεγάλο βαθμό. αλλά δεν νομίζετε και εσείς ότι, όταν ξοδεύονται περιουσίες για να συλλεχθούν και να τραφούν τα αδέσποτα ζώα, είναι προτιμότερο τα χρήματα αυτά να δοθούν για να τραφούν οι άστεγοι. Δεν είναι σε καμιά περίπτωση Αμαρτία η ευθανασία των ζώων. Τα ζώα δεν φέρουν ψυχή και η αφαίρεση της ζωής τους δεν αποτελεί φόνο. Δόθηκαν από τον Θεό στην υπηρεσία του ανθρώπου και επιτράπηκε ευθύς εξαρχής η θανάτωσή τους, για λόγους τροφής και όχι μόνο.
Η φιλοζωία δείχνει ευαισθησία ψυχής. Αν υπάρχει η ευαισθησία αυτή, διατηρηθεί και αξιοποιηθεί σωστά, οδηγεί τον άνθρωπο σε κάποιο από τα Αξιώματα, σε συνδυασμό πάντα με όσα έχουν προλεχθεί.
Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφέρω ότι πάντα πικραινόμουν όταν γνώριζα παιδιά χωρισμένων γονέων.
Αν σε κάθε ζευγάρι κυριαρχούσε μια αληθινή αγάπη, τότε δεν θα υπήρχαν διαζύγια. Σε μια αληθινή αγάπη δεν γεννιούνται λόγοι διαζυγίου, αφού κυριαρχεί ο Λόγος του Θεού, που είναι λόγος ΑΓΑΠΗΣ.
Είμαι απόλυτα πεπεισμένος, ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν ταιριάζουν. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να συμβιώσουν. Για να συμβιώσουν οι άνθρωποι, απαιτείται διαρκής συμβιβασμός. Στην περίπτωση των ζευγαριών, είναι αρκετό να θέλει πάντα ο ένας, ότι θέλει και ο άλλος. Όταν συμβαίνει αυτό σε ζευγάρι, τότε πρόκειται για ψυχές που είναι γεννημένες η μία για την άλλη. Πολύ κακώς μιλούν κάποιοι για αδερφές ψυχές. Αδερφές ψυχές δεν υπάρχουν. Κάθε ένας από μας είναι μοναδικός και απλά υπάρχουν κάποιοι που μοιάζουν μεταξύ τους. Αυτό ισχύει ακόμα και στην περίπτωση των ομόζυγων διδύμων. Στην περίπτωση αυτή συχνά παρατηρούνται φαινόμενα επικοινωνίας δυσνόητα. Η επικοινωνία αυτή οφείλεται στην ταυτόχρονη γέννηση της ψυχής τους.


Το παρελθόν έφυγε.
Ξέχασέ το.

Το μέλλον δεν ήρθε ακόμη.
Μην το σκέφτεσαι.

Το παρόν είναι εδώ.
Ζήσε το και κάνε το αιώνιο.

Άγιος Κομφούκιος

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΌταν ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο, τον έπλασε αθάνατο. Ο Αδάμ και η Εύα, είχαν μόνο μια εντολή να υπακούσουν και θα ζούσαν παντελώς ευτυχισμένοι, στον παράδεισο που λέγεται Γη. Η αιώνια ζωή και η τέλεια κοινωνία που υπόσχεται ο Παντοδύναμος, θα αργήσει πολύ να έρθει. Ο λόγος είναι, ότι πρέπει να υπάρξει εκ’ νέου δημιουργία, στον χρόνο που έχει ήδη ορίσει και αυτό δεν γίνεται από την μια στιγμή στην άλλη. Στον χρόνο που θα μεσολαβήσει, θα μπουν όλα στην τάξη τους ώστε να μην υπάρξει ποτέ άνθρωπος, που θα δυστυχήσει και πάλι. Αυτό όμως γίνεται με πολύ πόνο για τον Ίδιο, αλλά και για τους Αγίους Του. Θέλει να τους σώσει όλους, αλλά δεν μπορεί να γίνει αυτό όταν θα τεθεί σε κίνδυνο και πάλι η ανθρωπότητα. Γι’ αυτό το κακό θα συντριβεί στην ρίζα του. Δεν θα υπάρχει ούτε μια ψυχή που να θέλει να κάνει κακό στην Νέα Τάξη πραγμάτων και αυτό γιατί λίγο πριν κάνει πράξη την σκέψη του, οι Άγγελοι θα έχουν την πολύ δύσκολη γι’ αυτούς Εντολή, να συλλάβουν τον παραπτωματία και να τον οδηγήσουν στον Τριγμό των Οδόντων, μια κατάσταση πολύ οδυνηρή. Θα έχει προηγηθεί βέβαια προειδοποίηση, από τον Κύριο στο άτομο που θα υποπέσει σε παράπτωμα, να μην κάνει πράξη αυτό που σκέφτεται. Σε παράπτωμα, πολύ σοβαρό βέβαια, θα υποπέσουν ψυχές, κυρίως από τις κατώτερες τάξεις, στις οποίες θα βρεθούν λόγω της πολύ μεγάλης χάρης που έλαβαν ή θα λάβουν, στα χρόνια που απομένουν μέχρι να γίνει πράξη η προφητεία που αφορά τον Αντίχριστο.
Πολλοί είναι αυτοί που κατηγορούν τον Πατέρα Όλων, για τις ασθένειες αλλά και για ότι κακό τους βρίσκει. Αυτό είναι παντελώς ΑΔΙΚΟ για το υπέρτατο ον τον Θεό, την πηγή ΑΓΑΠΗΣ. Θα έρθει η ώρα που ο Πατέρας όλων, θα ζητήσει συγνώμη για την Τιμωρία όλων μας, που δεν υπήρχαμε την ώρα που υπέπεσαν οι πρωτόπλαστοι στο Προπατορικό Αμάρτημα. Η τιμωρία αυτή είναι ο οδυνηρός θάνατος του ανθρώπου. Όταν δόθηκε η Τιμωρία ορίστηκε η Παλαιά Διαθήκη (συμφωνία), που όριζε την Μετάνοια ως μόνο μέσο Σωτηρίας, καθώς και η προφητεία ότι θα γεννηθεί ο Υιός του ανθρώπου, η θυσία του οποίου θα αποτελέσει την σωτηρία του ανθρώπινου γένους γενικότερα. Με την Θυσία του Κυρίου ορίστηκε η Καινή Διαθήκη η οποία ορίζει τα σχετικά.
Οι ασθένειες όλες, οφείλονται στην πτώση του ανθρώπου, από την αθάνατη κατάσταση στην οποία βρισκόταν στην θνητή. Υπέπεσε στην κατάσταση των αμέσων κατώτερων όντων, των ζώων και κατά συνέπεια εξαιτίας της πτώσης του, άρχισε να προσβάλλεται από πολλούς μικροοργανισμούς. Οι μικροοργανισμοί αυτοί είναι το αίτιο όλων των ασθενειών, πλην των παθήσεων που οφείλονται στην γήρανση.
Ο καρκίνος και το AIDS αποτελούν τις μεγαλύτερες πληγές του ανθρώπου στις μέρες μας. Υπάρχουν πολλοί καρκινοπαθείς, αλλά και ασθενείς του AIDS, που έχουν θεραπευθεί από τους Αγγέλους, μετά από την εντολή που έλαβαν από τον Κύριο. Η δύναμη της προσευχής, αλλά και η αληθινή και βαθιά Πίστη ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ. Έχω ήδη αναφέρει, τους Μισθούς Αγάπης που δίδονται ως ανταπόδοση, στην περίπτωση των ασθενειών. Είναι τόσο μεγάλη η αγάπη Του για τον άνθρωπο, που ακόμα και όταν θεραπεύει, δίδει και πάλι τον Μισθό ολόκληρο της ασθένειας κατά περίπτωση.
Ο Θεός, είναι αυτός που όρισε την πτώση του ανθρώπου. Όρισε επίσης και την μέρα που θα επανορθώσει και θα επαναφέρει και πάλι τον άνθρωπο, στην αθάνατη κατάσταση. Αυτό από μόνο του αποτελεί την απόδειξη της μεγάλης αγάπης Του. Έχει ορίσει επίσης, την τιμωρία για τις ελάχιστες ψυχές πραγματικά που δεν θα σωθούν, καθώς και για όσους υποπέσουν σε παράπτωμα και πάλι, όταν θα λάβει χώρα η Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Υπάρχει και η περίπτωση, της πολύ μεγάλης, της αιώνιας Τιμωρίας, των ψυχών που θα οδηγηθούν στον Τριγμό των Οδόντων.
Στην περίπτωση αυτή, μπορεί να αναρωτηθεί κανείς πως η ΑΓΑΠΗ προβαίνει στις παραπάνω ενέργειες.
Η απάντηση είναι τόσο εύλογη, όσο και η ερώτηση. Δεν πρέπει με κάποιο τρόπο να προστατευτούν οι υπόλοιπες ψυχές;
Στην περίπτωση της ΠΡΩΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ που είναι η πτώση, η τιμωρία δόθηκε και αμέσως μετά ορίστηκε η μέρα, που θα αποσταλεί ο Σωτήρας της ανθρωπότητας, ο Υιός του ανθρώπου και Υιός του Θεού. Η τιμωρία αυτή, όρισε ταυτόχρονα και την Χάρη, λόγω της πολύ μεγάλης Μετάνοιας που είχαν οι Πρωτόπλαστοι, μια Μετάνοια που τους οδήγησε στο Υπέρτατο Αξίωμα, την Αγιοσύνη τους. ΝΑΙ οι Πρωτόπλαστοι, επανήλθαν στην αθανασία και όρισε ο Θεός, ότι με αυτό τον τρόπο, με την αληθινή Μετάνοια, επανέρχεται ο άνθρωπος στην αθανασία (Π. Διαθήκη).
Η πρώτη τιμωρία, περιλαμβάνει και την κόλαση, την οποία ζουν οι ψυχές που δεν σώζονται και είναι παραδειγματική, για να συνετισθούν οι παραπτωματίες.
Μεσολαβεί η Χάρη, που περιλαμβάνει τους πάντες, αφού όλες οι ψυχές που δεν σώζονται, θα κοιμηθούν αιωνίως.
Η μετάνοια οδηγεί στην Χάρη. Απόδειξη αυτού, αποτελεί η περίπτωση των δύο υιών του Αδάμ και της Εύας, που ο ένας, ο Αδάμ ο Δεύτερος Μετανόησε και επέστρεψε, ενώ ο δεύτερος, ο Βενιαμίν, ζει εν Μετανοία και θα επιστρέψει σε εκατό χρόνια, όπως αναφέρεται σε άλλα κεφάλαια.
Η Αιώνια, πολύ οδυνηρή Τιμωρία του τριγμού των οδόντων, αποτελεί την τιμωρία που θα υπάρξει και ήδη στεναχωρεί τον Πατέρα Όλων.
Είναι απειλή, και αλίμονο σε αυτούς που θα δοκιμάσουν την ΥΣΤΑΤΗ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
Ο Θεός θέλει και μπορεί να προστατέψει όλα τα δημιουργήματά Του.
Η ΑΓΑΠΗ, αγαπάει τους ΠΑΝΤΕΣ και ΘΕΛΕΙ να τους σώσει.
Πως μπορεί όμως να συμβεί αυτό όταν κάποιος δεν θέλει να σωθεί;
Πως μπορεί να σωθεί κάποιος, που έχει αφιερώσει όλη την ζωή του στο κακό;
Τι ζητάει από μας ο Κύριος;
Αυτό που μας ζητάει είναι κάτι ελάχιστο. Να πούμε, έστω και μια φορά μέσα από την ψυχή μας στην ζωή μας την θνητή:
ΘΕΕ ΜΟΥ, ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΜΕ
Για να γίνει κατανοητό πόσο μεγάλη είναι η Αγάπη του Πατέρα, σας παραπέμπω στην περίπτωση του Άγιου που αποστάτησε και την αντιμετώπιση που έλαβε και θα λάβει στο μέλλον.

Η ταπείνωσηΟ Κύριος, ζητάει την ταπείνωση των ανθρώπων, κάτι που δεν έγινε κατανοητό στους περισσότερους. Η ταπείνωση σε κάθε περίπτωση, πρέπει να πηγάζει από το άτομο που ταπεινώνεται. Η υποχρεωτική ταπείνωση στην οποία μπορεί να υποβάλλεται κάποιος από τρίτους, σε κάθε περίπτωση είναι Αμαρτία.
Για να γίνει κατανοητό πόσο σημαντική είναι η ταπείνωση, θα αναφερθεί η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ που έχει υπάρξει και ο σκοπός αυτής. Αυτό αποτελεί, άλλη μια απόδειξη της ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΟΛΩΝ.
Έχει ήδη αναφερθεί ότι επιθυμητή είναι η Μετάνοια, ακόμα και για τους δαίμονες, αλλά και για τον Αρχάγγελο Εωσφόρο. Από τους δύο Άγίους που έχουν αποστατήσει, ο ένας παραμένει ακόμα εκεί στον Τόπο Εξορίας των δαιμόνων. Ζει και αυτός «Εν Μετανοία», αλλά δεν δέχεται να επιστρέψει κοντά στον Πατέρα. Έχει ξεγελαστεί, για την ακρίβεια του έχει καλλιεργηθεί η ιδέα, ότι δεν πρέπει να ταπεινωθεί και να δεχθεί αυτός ο μεγάλος και τρανός να υπηρετήσει τον άνθρωπο. Ο Δαίμων Δίας, τον έπεισε ότι είναι προτιμότερο να φύγει με το κεφάλι ψηλά. Να προτιμήσει δηλαδή τον Αιώνιο Ύπνο, από το μεγαλύτερο ΘΑΥΜΑ που υπάρχει, την ζωή. Αιώνιος Ύπνος σημαίνει Θάνατος. Στην περίπτωση των δαιμονίων, ο χρόνος θα παίξει καθοριστικό ρόλο και όσο κοντεύει το τέλος, τόσο περισσότερα δαιμόνια θα Μετανοούν γιατί η ζωή είναι γλυκιά.
Ο δεύτερος Άγιος, είναι αδερφός του πρώτου και έχουν γονείς τους Πρωτόπλαστους. Πρόκειται δηλαδή για το 5ο και το 7ο τέκνο του Αδάμ και της Εύας. Υπήρξαν δηλαδή εκτός του Κάιν που σκότωσε τον Άβελ, άλλοι τρεις υιοί και τρεις κόρες. Εκτός τον δευτερότοκο Άβελ ο οποίος έλαβε το 2ο Αξίωμα των Λαϊκών, τα υπόλοιπα έξι τέκνα του Αδάμ και της Εύας, έγιναν Άγιοι Άγγελοι του Θεού. Ο Αδάμ και η Εύα, είχαν την ατυχία να βλέπουν δύο από τα παιδιά τους παραστρατημένα. Ο ένας τους Υιός, τους έχει δώσει την χαρά και επέστρεψε. Ο άλλος όμως ήταν σε χειρότερη μοίρα. Ζει στην Εξορία σχεδόν αυτοεξόριστος και αρνείται πεισματικά να επιστρέψει. Το διάστημα αυτό προστατεύει πολλές ψυχές με τις δυνάμεις του, η οποίες εξακολουθούν να είναι απείρως δυνατότερες του Εωσφόρου και του Δία και αυτή είναι η μόνη χρήση των δυνάμεων που έχει κάνει. Όλες αυτές, είναι ψυχές που δεν αξίζουν σωτηρία και περιπαίζονται από τους δαίμονες.
Ο Πατέρας Όλων, όπως του έχει ανακοινώσει ήδη, είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Δεν ξέρει πώς να τον αντιμετωπίσει. Αξίζει σωτηρία, αλλά μόνο αν δεχθεί να υπηρετήσει τον άνθρωπο, όπως έχει ήδη ορισθεί. Διαφορετικά είναι αναγκασμένος, να τον οδηγήσει στον Τριγμό των Οδόντων, όπου θα είναι μόνος του για αιώνες μέχρι και πάλι κάποιος να παραστρατήσει. Αυτό συμβαίνει για λόγους δικαιοσύνης. Θα λάβει το δικαίωμα σωτηρίας δικαιωματικά, αλλά η ανυπακοή του να υπηρετήσει τον άνθρωπο στο κατώτατο επίπεδο σωτηρίας που έχει ορισθεί, τον οδηγεί στην ΥΣΤΑΤΗ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Μην θέλοντας να αντιμετωπίσει την οδυνηρή κατάσταση του Τριγμού των Οδόντων, ο Βενιαμίν θα επιστρέψει, όταν ωριμάσει η Μετάνοια μέσα του.
Για να καταφέρει ο Πατέρας Όλων να πείσει τους δύο αυτούς Αγγέλους, αλλά και τα δαιμόνια να Μετανοήσουν, υπέστη την ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ.
Πήγε λοιπόν στον Τόπο Εξορίας και ΓΟΝΑΤΙΣΕ μπροστά σε όλους. Τους παρακάλεσε τότε να Μετανοήσουν. Επέτρεψε μάλιστα για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου να δουν την φιγούρα Του γονατιστή, σε στάση Προσευχής. Η πράξη αυτή επαναλαμβάνεται και είχε ως αποτέλεσμα την σωτηρία πολλών δαιμονίων. Προσεύχεται στον Εαυτό Του, μια που δεν έχει σε τίποτα ανώτερο να προσευχηθεί, να έχουν περισσότερα δαιμόνια Μετάνοια.
Αν δεν είναι ΑΓΑΠΗ αυτή η Ταπείνωση, τότε τι άλλο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΜΟΡΦΗ ΑΓΑΠΗΣ.
Μετά από όλα αυτά, ποιος θα μπορούσε ποτέ να πει ότι ο Θεός τιμωρεί. Η τιμωρία προκύπτει, επειδή εμείς αρνούμαστε πεισματικά να αποδώσουμε αγάπη, προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο. Αυτός που επιθυμεί την σωτηρία και την αιώνια ζωή, πολύ εύκολα την εξασφαλίζει, αρκεί να το ΘΕΛΕΙ. Ο Κύριος, αρπάζει ακόμα και τις πιο άθλιες ψυχές που υπάρχουν, και τις σώζει, αρκεί να έχουν δείξει κάποιο ελάχιστο σημάδι Μετάνοιας ή αγάπης.
Ο Νίκος Καζαντζάκης είπε: «Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα».
Έτσι, και ο Θεός ζωγράφισε τον παράδεισο και άφησε όλα τα πλάσματά του ελεύθερα και ζήτησε από αυτά απλά να αγαπούν. Όσοι διαλέγουν να υπηρετήσουν την αγάπη, θα αμειφθούν με τον Μισθό αγάπης. Όσοι διαλέγουν με όλη τους την ψυχή και μόνο να υπηρετήσουν το κακό, χάνουν το δικαίωμα στην Αιώνιο Ζωή.
Εσείς τι διαλέγετε, να υπηρετείτε την Αγάπη που είναι ο Θεός ή το κακό με όλες τις συνέπειες που επισύρει αυτό;
Τι διαλέγετε να ζωγραφίσετε λοιπόν;

Πως η ταπείνωση εξυψώνει τον χαρακτήρα και γιατί ζητείται από τον Θεό.
Όταν κάποιος έχει φτάσει στην ταπείνωση τότε θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία των αγαπημένων του με όλες τις αρετές της αγάπης πάνω του. Η ταπείνωση αποτελεί την κορύφωση των πνευματικών αγώνων και είναι τελικά η κορυφή.
Τα στάδια που χρειάζεται για να περάσει η ψυχή είναι 11. Αυτά είναι:
Η αοργησία, η οκνηρία, η μνησικακία, το ψεύδος, η ακηδία, η γαστριμαργία, η κενοδοξία, η περηφάνια,η ταπεινοφροσύνη,η διάκριση και τέλος η απάθεια.
Μετά την ταπεινοφροσύνη στη σειρά είναι η διάκριση. Όταν φτάσει κάποιος στην ταπείνωση και έχει περάσει και νικήσει σε όλα τα προηγούμενα στάδια έχει την ικανότητα να ξεχωρίσει το καλό από το κακό και έχει πλέον την διάκριση. Χρειάζεται άσκηση σε αυτήν για να μην λανθάνει. Η κορύφωση τελικά είναι το αποτέλεσμα και εκεί όταν φτάσει κανείς εκεί ο αγώνας είναι πιο απλός μια που πρέπει πλέον να διατηρήσει τα κεκτημένα. Η απάθεια για ορισμένους έχει το νόημα του αναίσθητου αλλά στην πραγματικότητα είναι η κατάσταση κατά την οποία ο άνθρωπος όταν φτάσει πλέον αισθάνεται την αγάπη στα μέγιστα της επίπεδα και είναι έτοιμος να παρουσιάσει φαινόμενα υπέρβασης αγάπης. Δεν αισθάνεται όλα τα αισθήματα που προκύπτουν από την αίσθηση του μίσους. Εκεί είναι έτοιμος και πλέον αρχίζει και παρέχει υπηρεσίες αγάπης. Η εξύψωση στα μάτια του Θεού γίνεται με την μέγιστη απόδοση αγάπης στον συνάνθρωπο. Η επιβράβευση του Θεού δίνεται γιατί ο άνθρωπος πλέον είναι σε θέση να υπηρετήσει τον συνάνθρωπό του με ανιδιοτέλεια. Έτσι όποιος φτάσει ψηλά στους πνευματικούς αγώνες και έχοντας την ταπείνωση θα υπηρετήσει τον άνθρωπο από την θέση που θα του ορίσει ο Θεός. Δεν υπάρχει πλέον καμία πιθανότητα για ένα τέτοιο άτομο να σφετεριστεί την εξουσία και την Δύναμη που θα του δοθεί αφού θα την χρησιμοποιήσει για το κοινό καλό.
-
Δημιουργία και Θεϊκό σχέδιο
Κατά την δημιουργία ο Θεός αποφάσισε όλα όσα είχαν να κάνουν με την ΑΡΝΗΣΗ των πλασμάτων να αποδεχθούν τις εντολές αγάπης που έθεσε. Πριν ξεκινήσω θα αναφέρω περιληπτικά το σύνολο της Δημιουργίας μέχρι την δημιουργία του ανθρώπου καθώς και να προσδιορίσω χρονικά τα γεγονότα.

Περίπου 10 εκατομμύρια πριν ξεκίνησε η Δημιουργία με τον Λόγο του Θεού να λέει γενηθήτω φως και να γίνεται. Στη συνέχεια έπλασε τους τρεις Αρχαγγέλους και ακολούθησαν οι 12 Πρωτοπρεσβύτεροι και οι 24 Πρεσβύτεροι. Ακολούθησε η πλάση των πλασμάτων που ονομάζονται Πτερωτά και έπειτα στη σειρά ακολούθησαν τα Μετάρσια, τα Πολυόμματα και τα Εξαπτέρυγα. Συνολικά τα πλάσματα αυτά αριθμούν 112 χιλιάδες από κάθε κατηγορία.

Συνολικά δηλαδή 448.000 άτομα εκτός των αγγέλων τα οποία είναι αθάνατα αφού η ύλη που συνθέτει το σώμα τους πηγάζει από το Φως που περιβάλει τον Θεό και είναι ορατό σαν φωτεινή ομίχλη από όσους έχουν συναντηθεί με Αυτόν. Μερικοί νομίζουν ότι είναι το Άγιο Πνεύμα αλλά δεν είναι αυτό αφού το Άγιο Πνεύμα είναι ο ΝΟΥΣ του Ενός Θεού πλέον αφού Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα συνθέτουν την ΜΙΑ ΘΕΟΤΗΤΑ την Αγία Τριάδα. Σκέφτονται και λειτουργούν ΕΝΙΑΙΑ με ΕΝΑ ΝΟΥ δηλαδή ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ και ΜΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ενέργεια από όποιον από τους δύο ενεργεί κάθε φορά. Δηλαδή συμβασιλεύουν και ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΠΟΤΕ.

Στη συνέχεια είχε σκοπό ο Θεός να χρησιμοποιήσει τους πάντες για να ολοκληρώσει το σχέδιό Του αλλά περίπου 70 χιλιάδες των πλασμάτων εκτός των Αγγέλων αποστάτησαν καθώς και ο ένας Αρχάγγελος ο γνωστός Εωσφόρος. Από αυτά αμέσως μετά την σταύρωση και αφού είδαν την ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΓΑΠΗ του Κυρίου επέστρεψαν κοντά στον Θεό οι 65.000 περίπου και σήμερα είναι αποστατημένα περίπου τρεις χιλιάδες άτομα. Κάθε 28 ημέρες του ανθρώπου η Αγία Τριάδα επισκέπτεται τον Τόπο Εξορίας όπου τοποθετήθηκαν ΟΛΟΙ αμέσως μετά την Σταύρωση του Κυρίου όταν ο Εωσφόρος του "άγγιξε την πτέρνα" ενώ Εκείνος τον ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ και τον εξόρισε μαζί με όσους τον ακολουθούσαν. Συνεχώς επιστρέφουν Μετανοημένα όντα και έτσι ο αριθμός συνεχώς μικραίνει και αυτός είναι και ο σκοπός της επίσκεψης αυτής. Η Αγία Τριάδα παρακαλεί και ΔΕΝ ΔΙΑΤΑΖΕΙ την επιστροφή και Μετάνοια όλων στα πλαίσια της ελευθεροβουλίας που έχει ορίσει ότι πρέπει να υπάρχει. Όσο πλησιάζει η ώρα του αιωνίου ύπνου τόσο περισσότεροι θα επιστρέφουν.

Σήμερα εν έτει 2008 και ημέρα 9η του μηνός Μαρτίου οι εξόριστοι απαριθμούν 2892 άτομα αποστατημένα και συνολικά 79.386 άτομα ανθρώπους που ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ σωτηρία.

Τα δαιμόνια όσο πλησιάζει η ώρα της Δευτέρας Παρουσίας την οποία γνωρίζουν ΑΚΡΙΒΩΣ χρονικά πότε θα συμβεί, όλο και περισσότερα θα Μετανοήσουν και τελικά θα μείνουν ΜΟΝΟ 73 άτομα από τις τέσσερις κατηγορίες πλασμάτων που κακώς ονομάζονται δαιμόνια. Αυτά τα 73 άτομα θα κοιμηθούν ΑΙΩΝΙΩΣ και ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ και ανά αιώνες αιώνων θα τους ξυπνά ο Θεός προσπαθώντας να τους πείσει να έχουν Μετάνοια κάποια στιγμή. Έχει ήδη λεχθεί από τον Πατέρα όλων ότι από τα 73 άτομα κάποιοι θα έχουν την πολυπόθητη Μετάνοια κάποια στιγμή αιώνες αιώνων αργότερα αφού η ζωή είναι γλυκιά. Ο Θεός ΔΕΝ ΕΙΠΕ ακόμη πόσοι είναι αυτοί που θα μείνουν τελικά σε κατάσταση ύπνου αλλά είπε ότι ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ όλοι αν και είναι αυτή η επιθυμία Του.

Αυτοί οι άνθρωποι που δεν αξίζουν σωτηρία ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ από τον ΕΝΑ Άγγελο από τους δύο που αποστάτησαν και δεν προσμετράτε και δεν περιπαίζονται από τους κακόψυχους που έχουν αποστατήσει και έχουν αρνηθεί την ΑΓΑΠΗ που είναι ο Πατέρας και Δημιουργός τους. Σε εκατό χρόνια περίπου ο Άγιος Βενιαμίν θα επιστρέψει αφού από ντροπή αλλά και εξύψωση εαυτού όπως έχουμε περιγράψει ήδη μένει εκεί και προστατεύει.

Οι ψυχές αυτές έζησαν την κόλαση και θα ζήσουν ακόμη εντονότερη κατάσταση όταν επιστρέψει ο Άγιος Βενιαμίν και πάψει να προστατεύει αναγκαστικά.

Τα αίτια που ζουν αυτήν την κόλαση τα άτομα αυτά θα περιγραφούν σε άλλο κεφάλαιο στη συνέχεια.

Με όσους απέμειναν συνέχισε την δημιουργία ορίζοντας Αυτός και εκτελούσαν οι υπόλοιποι με αρχηγούς πλέον τους δύο Αρχαγγέλους. Όρισε τις αποστάσεις μεταξύ των γαλαξιών και το ηλιακό σύστημα στο οποίο θα γεννιόνταν οι κατώτερες μορφές ζωής.

Στη συνέχεια ανέλαβε ο ίδιος και έπλασε τις πρώτες μορφές ζωής με τα ζώα τεραστίων διαστάσεων καθώς και τους μικροοργανισμούς στους οποίους έδωσε την δυνατότητα να προσβάλλουν τους ανώτερους Οργανισμούς. Τελευταία πήρε τον πηλό και έπλασε τον άνθρωπο όπως νωρίτερα είχε πλάσει τα ζώα στα οποία έδωσε ζωή ΜΟΝΟ με τον Λόγο Του.

Στον άνθρωπο ήθελε να δώσει αθανασία και έτσι του έδωσε ζωή με την Πνοή Του η οποία αποτελεί την ψυχή του ανθρώπου και ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΕ να τον προσβάλουν οι μικροοργανισμοί.

Τα παραπάνω έχουν τελεστεί σε διάστημα έξι ημερών αλληγορικά αφού σε έξι στάδια ολοκληρώθηκε η Δημιουργία τα οποία είναι αυτά που περιγράφονται στο βιβλίο της Γεννήσεως.

Η εξαφάνιση των δεινοσαύρων

Επειδή πολλά έχουν γραφεί για την χρονολόγηση της εξαφάνισης εδώ θα προσδιορίσω ΑΚΡΙΒΩΣ την χρονολόγηση της εξαφάνισης καθώς και τα αίτια που επιτράπηκε η τεράστια καταστροφή από τον κομήτη που επιτράπηκε να συγκρουστεί με την ΓΗ.

Πριν από 4.117.113 χρόνια του ανθρώπου ΑΚΡΙΒΩΣ έγινε η περιβόητη σύγκρουση της Γης με τον κομήτη. Επιτράπηκε για να εξαφανιστούν τα τεράστια ζώα που ο άνθρωπος ονόμασε δεινόσαυρους για να αποκατασταθεί μια νέα ισορροπία στον πλανήτη μέχρι να έρθει η ώρα να πλαστεί ο άνθρωπος.

Η εξαφάνιση των ζώων αυτών γεννάει μια απορία.Γιατί τα έπλασε ο Θεός αφού ΠΡΟΓΝΩΡΙΖΕ ότι θα επιτρέψει την εξαφάνιση αυτών;
Η απάντηση είναι απλή και έχει να κάνει με τις παρεξηγήσεις που θα προέκυπταν στο μέλλον από τον άνθρωπο με αφετηρία την νηστεία και τις υπερβολές αυτής καθώς και τις ΑΝΟΗΤΕΣ θεωρήσεις ότι τα ζώα έχουν ψυχή όταν έχει λεχθεί κατά κόρον ότι αυτό δεν συμβαίνει.

Τόσο οι υπερβολές στην νηστεία όσο και η θεώρηση ότι τα ζώα έχουν ψυχή έχουν αφετηρία στα χρόνια της Παλαιάς Διαθήκης και προέρχονται από ψεύδη που δόθηκαν στον άνθρωπο από τα πλάσματα που αποστάτησαν.

Τα περισσότερα από αυτά έχουν ζωικές μορφές και έτσι δείχνοντας αγάπη στις κατώτερες αυτές μορφές ζωής θέλησαν να τα αθανατοποιήσουν κοντράροντας και πειράζοντας τον δημιουργό και φυσικά αγνοώντας τις ΔΥΟ ΕΝΤΟΛΕΣ που αρχικά είχε δώσει και που είναι και οι δύο που αναγράφονται και στην Καινή Διαθήκη.

Αυτές είναι:

"Αγάπα τον Δημιουργό σου και Θεό σου όπως τον εαυτό σου"

και
"Αγαπάτε αλλήλους".

Έτσι σηματοδότησε και ΕΠΕΤΡΕΨΕ την θανάτωση των ζώων για λόγους τροφής και όχι μόνο, αφού και ο ίδιος δεν λυπήθηκε να εξαφανίσει τα τεραστίων διαστάσεων είδη τα οποία έπλασε ευθύς εξαρχής θνητά.
Ομοίως και στην νηστεία όρισε ότι δεν είναι δυνατόν να αμαρτάνει ένα μωρό όταν πρέπει να τραφεί για να ζήσει.

(Είναι αυτονόητο ότι τα παραπάνω εύκολα παρερμηνεύονται από όσους δεν έχουν σχετική γνώση και έτσι είναι προτιμότερο να ρωτά ο καθένας τον Πνευματικό του για θέματα νηστείας κυρίως).

Το θεϊκό σχέδιο
Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται για ποιους λόγους ο Θεός κατέστρεψε πόλεις δημιούργησε σεισμούς και καταποντισμούς με κορύφωση τον κατακλυσμό. Ταυτόχρονα τίθεται η ερώτηση πως είναι ΑΓΑΠΗ ο Θεός όταν σκοτώνει ανθρώπους.

Η απάντηση είναι απλή.
Ο Θεός είναι ζωοδότης. Έχει ορίσει την πτώση του ανθρώπου στην θνητή κατάσταση όταν τον δημιούργησε ΑΘΑΝΑΤΟ. Αν δεν τον ήθελε αθάνατο θα τον δημιουργούσε από την αρχή θνητό και στην κατηγορία των ζώων. Έτσι και επειδή υπάκουσε σε αποστατηθέντα άτομα αλλά και γιατί επέλεξε πολλές φορές το μίσος από την αγάπη όρισε την θνητότητα αρχικά για να δείξει την σοβαρότητα μιας ανυπακοής αλλά και την ΥΣΤΑΤΗ ΤΙΜΩΡΙΑ για την ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ που θα υπάρχει μετά την Δευτέρα Παρουσία. Τότε όρισε να δώσει την αιώνιο ζωή σε όσους έχουν δείξει σημάδια αγάπης και Μετανοίας σύμφωνα με όσα έχουν οριστεί με τις δύο Διαθήκες και ειδικά με την Καινή που συμπλήρωσε και ολοκλήρωσε την συμφωνία ΑΓΑΠΗΣ και ΑΙΩΝΙΟΥ ΖΩΗΣ.

Οι αποστασίεςΟ Θεός προγνώριζε ότι θα γίνουν αποστασίες. Έτσι για αιώνες αιώνων δεν προχωρούσε στην δημιουργία και σκέφτονταν πόσο σκληρός θα αναγκαστεί να γίνει για να καταφέρει τελικά και να δημιουργήσει μια ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ανάμεσα σε άτομα διαφορετικών ειδών και δυνάμεων που αναγκάστηκε να αποφασίσει αν και ήθελε ευθύς εξαρχής να πλάσει άτομα ΙΣΟΤΙΜΑ και ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΙΣΑ.

Έτσι επέλεξε να αποδώσει τιμές και δυνάμεις ανάλογα με το ύψος αγάπης και ταπεινότητας των πλασμάτων που δημιουργούσε τα οποία από την αρχή έπλασε με συγκεκριμένες δυνάμεις σε κατηγορίες και ΟΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ την άνοδο όσων αγαπούν ΑΛΗΘΙΝΑ και δεν πράττουν ΚΑΝΕΝΑ κακό. Η ανισότητα αυτή και η άνοδος με την επιλογή της αγάπης έδειχνε τον δρόμο ΑΝΟΔΟΥ προς όλους ακόμη και αυτούς που δεν φρόντιζαν να αποβάλλουν κάθε ιδιοτέλεια.

Η ελευθεροβουλία και η ελευθερίαΟ Θεός όρισε από την αρχή ότι θα υπάρχει ελευθεροβουλία. Δεν ήθελε υποχείρια όντα που να τα διατάζει αλλά όντα να είναι ταγμένα στο καλό του κοινωνικού συνόλου που αποτελούν και να αποδώσουν αγάπη ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ και ΟΧΙ όντας σε διατεταγμένη υπηρεσία. Όπως έχω ήδη αναλύσει στο κεφάλαιο της Ιεραρχίας οι Άγγελοι που λαμβάνουν την ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΤΙΜΗ ανακοινώνουν ότι τίθενται ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ στην υπηρεσία του Θεού και αναλαμβάνουν τις αποστολές αγάπης.

Η ελευθεροβουλία παραβιάστηκε ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ από τα αποστατηθέντα πλάσματα κατά τα χρόνια της Παλαιάς ΚΑΙ ΜΟΝΟ Διαθήκης. Επειδή οι άνθρωποι δεν ήθελαν να πράξουν κακό τους δίνονταν έντονη θέληση προς την κατεύθυνση αυτή καθώς και άμεση ενέργεια σε πολλές των περιπτώσεων. Στις περιπτώσεις που οι άνθρωποι δεν λειτουργούσαν αυτοβούλως χρεώθηκαν τον ελάχιστο Μισθό Αμαρτίας που ήταν ανάλογα με την περίπτωση το 10% ή το ένα εκατομμυριοστό σε περιπτώσεις πλήρους ελέγχου επειδή απλά δεν είχαν όση προσευχή απαιτούνταν για να τους προστατέψει.

Κάπου εδώ θέλω να τονίσω ότι στα χρόνια που ακολούθησαν της Σταύρωσης ΟΥΔΕΜΙΑ δαιμονική επιρροή υπάρχει αφού έχει τοποθετηθεί Φύλακας Άγγελος αλλά και έχει οριστεί η εξορία από την οποία ΚΑΝΕΙΣ δεν φεύγει αφού αν το πράξει θα οδηγηθεί στον Τριγμό των Οδόντων. Από φόβο ΚΑΝΕΙΣ δεν φεύγει από εκεί.

Πολλοί Ιερείς ξεχνούν τον ορισμό του Φύλακα Άγγελου και καταφεύγουν σε εξορκισμούς καθώς και σε ΑΔΙΚΗ κατηγορία των δαιμόνων για Αμαρτήματα που πράττουν ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ. Ορθό είναι να εντείνουν τους αγώνες κατά της Αμαρτίας με ΜΟΝΟ ΟΠΛΟ την ΠΡΟΣΕΥΧΗ. Η συνοδεία με την Νηστεία της προσευχής ΑΠΟΔΙΔΕΙ τα μέγιστα στους σχετικούς Πνευματικούς αγώνες.

Ελευθερία πλήρης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Προγνωρίζοντας ο Θεός ότι θα πλάσει άτομα που θα επιλέξουν να υπηρετούν το μίσος το οποίο συνυπάρχει στις αισθήσεις ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ όρισε κάποιους ελάχιστους περιορισμούς με τους οποίους θα ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΝ οι ψυχές επιλέγοντας αρχικά την ΥΠΑΚΟΗ. Ταυτόχρονα δίδαξε ΣΕ ΟΛΟΥΣ με πιο τρόπο θα πολεμήσουν τις αδυναμίες της ψυχής τους τις οποίες έπρεπε να πολεμήσει και ο ίδιος και να επιλέξει ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ και να μην καταστρέψει όποιον του αντιστέκονταν. Στα πλαίσια αυτά παρουσίασε πολλές φορές στα χρόνια της Παλαιάς διαθήκης ενδείξεις μίσους αφού εκτέλεσε εν ψυχρό ανθρώπους για παραδειγματισμό.

Όταν έπερνε μια ζωή ανθρώπου ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ φρόντιζε και οδηγούσε ο ίδιος τις ψυχές στον χώρο όπου θα έμεναν μέχρι την Σταύρωση αρχικά και μέχρι την Δευτέρα Παρουσία τελικά οπότε και θα τους δώσει και πάλι την αθανασία δηλαδή την αιώνιο ζωή.

Στα πλάσματα που έπλασε ευθύς εξαρχής αθάνατα ζήτησε από αυτά να Μετανοήσουν όσα αποστάτησαν και όρισε ότι ΠΟΤΕ δεν θα έχουν δεύτερη ευκαιρία. Είναι ιδιαίτερα αυστηρός με αυτά γιατί τα έδωσε ευθύς εξαρχής την ΦΩΤΙΣΗ και τις δυνάμεις να επιλέξουν την αγάπη και όσοι επέλεξαν να χλευάζουν τον Δημιουργό και να αυτοεξυψωθούν ως θεοί θα ΚΟΙΝΗΘΟΥΝ ΑΙΩΝΙΩΣ και αιώνιος ύπνος σημαίνει ΘΑΝΑΤΟΣ. Η ψυχή είναι ΑΘΑΝΑΤΗ και έτσι ο Θεός θα κλαίει αιωνίως όσους επιλέξουν να μην έχουν Μετάνοια αφού είναι αναγκασμένος να ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ όλους τους άλλους.

Η Τιμωρία των ανθρώπωνΗ δεύτερη ευκαιρία θα δοθεί σε όσους έχουν περάσει την κόλαση και έχουν δοκιμάσει το ΠΥΡ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟΝ αφού μετά την πρώτη Τιμωρία έχουν δείξει σημάδια Μετανοίας στον χώρο εξορίας όπως έχει ήδη εξηγηθεί και αναφερθεί.

Ομοίως για λόγους δικαιοσύνης θα δοθεί η δεύτερη ευκαιρία στους αυτοκτονούντες όπως έχει προλεχθεί σε ειδικά αφιερωμένο κεφάλαιο.

Ας επιστρέψουμε στην Τιμωρία του ανθρώπου την οποία θα αναλύσουμε διεξοδικά.

Αρχικά όρισε την θνητότητα την οποία θα ζήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ έτσι ώστε να γνωρίζουμε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί ο Θεός ΚΑΙ ΜΟΝΟ με τον λόγο Του να μας αφανίσει. Αυτό θα συμβεί ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ προκαλέσουμε την Οργή Του.

Στη συνέχεια αν και ΣΥΧΝΑ αναγκάζονταν να εκδιώξει τα αποστατηθέντα άτομα που παρουσιάζονταν στον άνθρωπο παρουσιάζονταν φαινόμενα να δηλώνουν ΤΥΦΛΗ υποταγή στην κακοψυχία που τους οδηγούσαν αυτά. Συχνά για να σώσει κάποιους αναγκάζονταν και ΑΦΑΙΡΟΥΣΕ ΖΩΕΣ στα χρόνια της Παλαιάς Διαθήκης και ΟΡΙΖΕ εκτός από ΔΙΠΛΟΥΣ όλους τους Μισθούς που δικαιούνταν τα άτομα που ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΝ από την ΑΦΑΙΡΕΣΗ ζωής όριζε και επιπλέον Μισθούς για όσα άτομα Μετανοούσαν από ΦΟΒΟ μην τους πάρει ο Θεός. Παρόμοια φαινόμενα παρουσιάστηκαν στα χρόνια της Καινής Διαθήκης όταν αφαιρέθηκε απότομα ζωή από κάποιους που ΔΕΝ ΑΞΙΖΑΝ σωτηρία αφού είχαν προηγηθεί προσευχές ανθρώπων με δάκρυα ψυχής για την σωτηρία αυτών.

Η πιο γνωστή περίπτωση είναι του Αρείου για την Καινή Διαθήκη ενώ για την Παλαιά υπάρχει πληθώρα παραδειγμάτων.

Στην περίπτωση καταστροφής πόλεων καθώς και του κατακλυσμού δόθηκαν ΔΙΠΛΟΙ όλοι οι Μισθοί ΑΓΑΠΗΣ του Θεού.

Ο κατακλυσμός
Η καταστροφή αυτή επιτελέστη για δύο λόγους:
Ο πρώτος λόγος ήταν η σωτηρία ΟΛΩΝ των πλανεμένων ψυχών από τα δαιμόνια και ο δεύτερος αφορούσε τις εκ νέου συνθήκες δημιουργίας κοινωνίας της αγάπης από τον Νώε και τους υιούς του που αποτελούσαν ότι πιο αγνό διέθετε η τότε κοινωνία. Επειδή δεν ήταν οι μόνοι οι υπόλοιποι έλαβαν ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΔΙΚΑΙΑ όπως είχε ορίσει αρχικά ο Θεός αλλά και όπως θα όριζε ο Κύριος αμέσως μετά την Σταύρωση Αυτού. Επίσης ΟΛΕΣ οι ΑΔΙΚΑ αφαιρεθέντες ψυχές έλαβαν τα δέοντα όπως αναφέρθηκε ήδη.

ΣυμπερασματικάΕίναι ολοφάνερο λοιπόν ότι ο Θεός όρισε την Τιμωρία για όλους αλλά και την χάρη για όσους δεν παρουσιάζουν Μετάνοια με στόχο αργά ή γρήγορα να τους οδηγήσει σε αυτή για να δημιουργηθούν εκείνες η προϋποθέσεις όπου η ΤΕΛΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ θα έχει τα πιο γερά θεμέλια. Εκεί μάλιστα θα διαφυλάσσει την ηρεμία και αγάπη όλων με την απειλή της ύστατης Τιμωρίας του Τριγμού των Οδόντων όπου όποιος την δεχθεί θα ξέρει ότι εκεί θα παραμείνει για ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα πρέπει να ζητά επίμονα και με προσευχή την επιστροφή αλλά έχοντας ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ η ψυχή του από τα 11 στάδια που πρέπει να περάσει θα είναι ΜΟΝΟ δική του επιλογή η Τιμωρία αφού θα έχει την Φώτιση και την γνώση και δεν θα υπάρχουν πλέον τα ελαφρυντικά της αγνοίας που υπάρχουν σε πολλούς τώρα.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτοι που θα οδηγηθούν στην ΥΣΤΑΤΗ ΤΙΜΩΡΙΑ θα είναι από το πρώτο Αξίωμα των Λαϊκών το οποίο λαμβάνεται κυρίως με την διατήρηση της αγνότητας τόσο από άντρες όσο και από γυναίκες. Υπάρχουν Ιερείς και Μοναχές αλλά και οι κακώς χειροτονηθείσες Ιέρειες ακόμη και στην ΠΑΝΑΘΛΙΑ περίπτωση του Δωδεκάθεου που υποβιβάζονται σε αυτή το Αξίωμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση των αλλόθρησκων και των αιρέσεων όσο πιο διαστρεβλωμένη είναι η Αλήθεια τόσο δυσκολότερο είναι να αναλάβει κάποιος ή κάποια τα Αξιώματα που λαμβάνουν δικαιωματικά οι Ιερείς αλλά και τα πρώτα δύο των Λαϊκών.

Η έβδομη Τάξη των Λαϊκών επίσης θα παρουσιάσει άτομα που θα παρουσιάσουν ανυπακοή και θα Τιμωρηθούν και θα είναι από όσους μόλις και μετά βίας σώζονται.

Η αναρρίχηση στην Ιεραρχία της αιωνίου ζωήςΗ αναρρίχηση στην Ιεραρχία της αιωνίου ζωής θα γίνεται ανά διακόσια έτη για όσους δικαιούνται να αναρριχηθούν αφού κάποιες επιλογές τους του υποβίβασαν σε Τάξεις Κυρίως λόγω απουσίας Εξομολόγησης αλλά και Θείας Μετάληψης καθώς και πολλοί πολέμαρχοι που διάλεξαν να δολοφονούν για να μας δώσουν εμάς αλλά και άλλους λαούς την ελευθερία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο Μέγας Αλέξανδρος που ΔΕΝ ΗΤΑΝ πολεμοχαρής αλλά ήθελε την εξαφάνιση του κινδύνου από τους Πέρσες της εποχής εκείνης αλλά και ο Κολοκοτρώνης και τέλος ο Τσε Γκεβάρα που χαρακτηρίζεται από πολλούς όχι άδικα ο πατέρας της τρομοκρατίας. Έδρασε τρομοκρατώντας για να επικρατήσει δικαιοσύνη και να εκλείψει η πείνα στις φτωχές μάζες όπως είναι ήδη γνωστό. Οι τρεις αυτοί μεγάλοι ηγέτες υποβιβάστηκαν στην έβδομη τάξη των Λαϊκών με την επιλογή του πολέμου αν και διέθεταν εξαιρετικά δείγματα αρετής και καλοψυχίας. Η επιλογή των φόνων τους υποβιβάζει γιατί πρόκειται για ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ πολύ σοβαρά ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ τεραστίου μεγέθους. Η περίπτωση των φόνων εν βρασμό ψυχής επιδέχεται μεγαλύτερη επιείκεια γιατί απλά σε αυτές τις περιπτώσεις ακολουθεί Μετάνοια ενώ στους πολέμαρχους έχει επιλεχτεί η σκληροκαρδία η οποία τους υποβιβάζει τελικά.

Εδώ κάπου αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχει κάποια λεγόμενη Τιμή που λαμβάνουν τα Αξιώματα των Λαϊκών. Αυτή είναι τεσσάρων συνολικά κατηγοριών που δείχνει και μεγαλύτερη Τιμή από τον Θεό ακόμη και σε όσους λαμβάνουν το ίδιο Αξίωμα. Είναι η Τιμές Ιερέα, Δεσπότη, Πατριάρχου και οικουμενικού Πατριάρχου της αιωνίου ζωής.
Η Τιμή αυτή περιλαμβάνει την θέση που θα φτάσει κάποια στιγμή ο Λαϊκός που λαμβάνει κάποιο από τα Αξιώματα με άνοδο μιας κατηγορίας κάθε διακόσια χρόνια και εφόσον βέβαια δεν έχει πράξει κάτι κακό στο κάθε χρονικό διάστημα. Η Τιμωρία για μικρά παραπτώματα είναι απλά υποβιβασμός που μπορεί να είναι μόνιμος και ανεξάρτητος από προηγούμενες Τιμές αλλά στο απώτερο μέλλον να υπάρχει εκ νέου άνοδος αν υπάρχει βέβαια Μετάνοια για τα Μελλοντικά αυτά παραπτώματα της αιωνίου ζωής. Η Τιμωρία για πολύ μεγάλα παραπτώματα είναι η ΟΔΥΝΗΡΗ κατάσταση του Τριγμού των Οδόντων.

Γιατί ανακοινώθηκαν τόσο μελλοντικές αποφάσεις και δράσειςΗ εξήγηση είναι απλή και έχει να κάνει με την ΑΠΑΙΤΗΣΗ πολλών Λαϊκών για ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ που εκφράζεται με μορφή αμφισβήτησης του Πατέρα Όλων.
Πρόκειται για την γνωστή ειρωνική ερώτηση από πολλούς:

"Γιατί αφού είναι Παντοδύναμος δεν προστατεύει";

Έτσι μετά τις δυο γνωστές λέξεις (ελευθεροβουλία και αγάπη) που πρέπει να έχει κάποιος όταν προσπαθεί να κατανοήσει την Καινή Διαθήκη πρέπει να ξέρει και να έχει υπόψη του ότι ο Θεός θα ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ αιώνια στον χρόνο που έχει ορίσει και έχει ανακοινώσει στους Αγγέλους Του από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε η Καινή Διαθήκη από το Στόμα του Κυρίου δηλαδή τις τρεις μέρες που δίδαξε το Ευαγγέλιο ΧΩΡΙΣ ΑΛΗΓΟΡΙΕΣ στους ανθρώπους που ξύπνησαν για τον σκοπό αυτό αλλά και για να λάβουν ότι δεν είχαν λάβει και λαμβάνουν οι άνθρωποι που φεύγουν από την θνητή ζωή τα χρόνια που ακολούθησαν της Ανάστασης του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού..

Κλείνοντας την ενότητα αυτή θέλω να τονίσω ότι η απόφαση κάποιου να Αμαρτάνει είναι ΕΠΙΛΟΓΗ αυτού και δεν έχει να κάνει με την πεποίθηση ότι μπορεί να Αμαρτάνει αφού κάποτε θα σωθεί. Ο Λόγος του Θεού είναι ΛΟΓΟΣ ΑΓΑΠΗΣ και ΖΗΤΑ να μην πράττουμε ΠΟΤΕ κακό. Έτσι αν κάποιος αποφασίσει να εκμεταλλευτεί την χάρη για να δράσει τώρα γνωρίζοντας ότι θα συγχωρεθεί ούτως ή άλλως καλλιεργεί ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ κακοψυχία και η θέση του θα είναι ΠΟΛΥ κατώτερη από αυτή που θα ήταν αν διέθετε πλήρη άγνοια. Είναι φανερό ότι η άγνοια αποτελεί μεγάλο ελαφρυντικό αλλά έχει οριστεί και το ύψος ελαστικότητας αυτής που ορίζει και την τελική Κρίση του Κυρίου.
-
ΕΠΙΛΟΓΟΣΣτο κείμενο που προηγήθηκε, υπάρχουν όλες οι απαντήσεις για την αιώνια ζωή. Είναι η Αλήθεια που μου δόθηκε, γραμμένη με τον πιο περιληπτικό τρόπο. Εύχομαι να λάβατε τις απαντήσεις σε όσα ερωτηματικά είχατε.
Θα ήθελα πριν κλείσω να αναφέρω, ότι όλοι ζούμε σε μια κοινωνία εξαιρετικά άδικη. Μια κοινωνία γεμάτη ανισότητες. Μια κοινωνία όπου πολλοί είναι αυτοί, που στερούνται όλες τις ομορφιές της ζωής. Μια κοινωνία που όπως έχει διαμορφωθεί, οδηγεί όλο και περισσότερες αγνές ψυχές προς την απέχθεια προς την ζωή. Μια απέχθεια από την οποία δεν ήμουν μακριά ούτε και εγώ. Δεν ήθελα την ζωή στην μορφή που την έφεραν οι πρόγονοί μας. Στην πραγματικότητα, η ευθύνη βαραίνει το ίδιο και εμάς τους ίδιους, γιατί έχουμε χάσει την ελπίδα, αλλά και γιατί δεν προσπαθούμε εμείς οι ίδιοι να βελτιωθούμε και να αλλάξουμε την κοινωνία, ξεκινώντας πρώτα από τον εαυτό μας. Σήμερα ξέρω ότι η απομάκρυνση από τον Θεό, μας οδηγεί στην απομάκρυνση από την ελπίδα. Παλαιότερα πίστευα, ότι μια τέλεια κοινωνία μπορεί να υπάρξει μόνο, αν αυτή είναι μια κοινωνία της ΑΓΑΠΗΣ. Και αυτή η κοινωνία της αγάπης είναι η Χριστιανική κοινωνία.
Έχοντας λάβει γνώση της Αλήθειας, είμαι πεπεισμένος πλέον ότι η τέλεια κοινωνία θα υπάρξει. Έχω απόλυτη πίστη στον Θεό. Εκείνος έστειλε τους Αγγέλους Του και επέλεξε ανάμεσά τους τον Άγιο Νεκτάριο, να μου δώσει την φώτιση σχετικά με την τέλεια κοινωνία, την οποία αναζητούσα και όχι μόνο. Η παρουσία ενός Αγίου, ενός οποιουδήποτε Αγίου, από μόνη της αποτελεί απόδειξη της αιωνίου ζωής. Εύχομαι ολόψυχα σε όλους σας να δείτε ή να ακούσετε κάποιον Άγιο σε αυτή τη ζωή και όχι μετά την Δευτέρα Παρουσία. Είναι αξέχαστη εμπειρία. Πιστέψτε το και θα γίνει. Να είστε σίγουροι πως ο Θεός θα σας δείξει έστω ένα Σημάδι Του. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να έχετε τα μάτια αλλά και τα αυτιά σας, ανοιχτά. Το σημάδι αυτό μπορεί να είναι ένα φως, μπορεί να είναι ένα σημαδιακό όνειρο, μπορεί ακόμα να είναι ένα θαύμα. Το θαύμα μπορεί να είναι η θεραπεία ενός αγαπημένου σας προσώπου. Επειδή πολλοί αμφισβητούν τα θαύματα, συμφωνώ ότι όλες οι θεραπείες δεν είναι θαύματα. Υπάρχουν όμως άπειρες θεραπείες από Αγγέλους. Ακούτε όλοι σας καθημερινά για κάποια θεραπεία ανθρώπου που έγινε, αν και «οι Γιατροί είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά».
Κλείνοντας, θα ήθελα να κάνω μόνο μια παράκληση προς όλους σας. Να αγαπάτε. Να αγαπάτε τον Πατέρα Όλων. Να αγαπάτε τον Κύριο και την Μητέρα του, την Υπεραγία Μαρία. Να αγαπάτε όλους τους Αγίους, που έρχονται συνέχεια και μας δίνουν απλόχερα, την Ευλογία τους. Χωρίς την βοήθεια τους, εγώ ο ανάξιος δούλος του Θεού, δεν θα μπορούσα να ολοκληρώσω το κείμενο αυτό. Και τέλος, να αγαπάτε όλους τους ανθρώπους, ξεκινώντας από τους οικείους σας. Η αγάπη είναι το στήριγμα τις οικογένειας. Εκνευρίζομαι και στεναχωριέμαι, όταν βλέπω οικογένειες διαλυμένες ή αδέρφια μαλωμένα. Γιατί να επιτρέπουμε εμείς οι ίδιοι, στον εγωισμό και το ατομικό συμφέρον να μας οδηγούν σε αντιπαραθέσεις, πρώτα απ’ όλα μέσα στην οικογένεια αλλά και στην κοινωνία ολόκληρη γενικότερα. Γνωρίζω πολύ καλά, πόσο δύσκολο είναι να απαρνηθεί κανείς τον εγωισμό του, αλλά και πόσο πολύς αγώνας χρειάζεται, για να παραμερίσει κανείς το ατομικό του συμφέρον. Μπορείτε να κάνετε στον βαθμό που εσείς θέλετε, τους πνευματικούς σας αγώνες και να είστε σίγουροι πως μόνο κερδισμένοι μπορείτε να βγείτε.
Θυμίζω τρεις λέξεις που επαναλάμβανε συχνά, ένας αξέχαστος πολιτικός μας.

Αγώνας - Αγώνας –Αγώνας



ΥΓ. Συγχωρέστε με για την ανωνυμία. Το κείμενο εκδόθηκε στο σπίτι εντελώς ερασιτεχνικά αλλά επώνυμα. Η ανωνυμία οφείλεται στους χλευασμούς που δέχθηκα, αν και αυτός που λέει την αλήθεια δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Απλά θέλω την ησυχία μου. Θέλω επίσης μέσα στα τόσα διαστρεβλωμένα κείμενα να υπάρχει και ένα αληθινό. Γιατί είναι το κείμενο αληθινό; Δεν είμαι σε θέση να αποδείξω κάτι το οποίο δεν είναι δυνατόν να γίνει πιστευτό. Μου έδωσαν δύναμη οι ελάχιστοι πραγματικά που με πίστεψαν και συνεχίζω.

Οποιαδήποτε αναπαραγωγή, μεταπώληση ή απλά διάθεση του κειμένου ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ, ΑΡΚΕΙ να μην αλλάξει ούτε μια λέξη εκτός από κάποια τυπογραφικά ή ορθογραφικά λάθη που έχει.
Τα συγγραφικά δικαιώματα ανήκουν στους Άγιους Πάντες.
Καλύτερα να μην προσπαθείτε να ερμηνεύετε τα ΙΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ αλλά να συμβουλεύεστε την γνώμη των ειδικών.
Αν τυχόν κάποιος με αναζητήσει είμαι σίγουρος θα με βρει γι αυτό επικαλούμαι την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Τέλος δεν συμπαθώ ιδιαίτερα την δημοσιότητα και τον τρόπο που οι δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν διάφορα θέματα. Κάποτε πρέπει να καταλάβουν πως η ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ. Απλά ενημερώνει τον κόσμο χωρίς να θέλει να ερμηνεύσει τα γεγονότα με στόχο τον έλεγχο των μαζών. Όταν η ενημέρωση είναι σωστή και έχει στόχο να ξυπνήσει τον νου των ανθρώπων, τότε λειτουργεί όπως πρέπει να λειτουργεί.
Τέλος, επειδή έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν κάποιος που λέει την ΑΛΗΘΕΙΑ σχετικά με θέματα πίστης να χαρακτηριστεί ως αιρετικός, καλύτερα να το σκεφτεί καλά κανείς πριν προβεί σε μια τέτοια ενέργεια. Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί το παράδειγμα της Μοναχής Νεκταρίας που χαρακτηρίστηκε αιρετική τηλεοπτικώς. Όσοι δεν γνωρίζουν καλύτερα να μην βιαστούν να βγάλουν συμπεράσματα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

43 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε θα γράψεις τίποτα άλλο;

gexrag είπε...

Στο μέλλον έχω σκοπό να συγκεντρώσω, αν βέβαια βρω χρόνο, όσα έχουν καταχωρηθεί με το όνομά μου στα διάφορα φόρουμ και περιέχουν στοιχεία ή διευκρινήσεις που δεν υπάρχουν στο κείμενο των Αγγέλων που προηγείται. Αυτά είναι όλα όσα έχουν καταχωρηθεί στα πέντε συνολικά φόρουμ από μένα είναι αυτά που θέλησαν και επέτρεψαν οι άγγελοι να καταχωρήσω. Υπάρχουν ελάχιστες προσωπικές προσθήκες και στο μέλλον όσοι με παρακολουθείτε θα διαπιστώσετε ότι το προσωπικό μου ύφος είναι τελείως διαφορετικό.

Τα φόρουμ όπου μετείχα είναι:

Focus, MusicHeaven, Reiki, Filosofia.gr και Multiforum.

Από το MusicHeaven και το Reiki έχω διαγραφεί. Στο Reiki είχαν κάθε λόγο να με διαγράψουν αφού ήταν εκτεθιμένοι με κάθε αποκάλυψη της Αλήθειας εκεί. Χρησιμοποιούν το όνομα του Κυρίου και έχουν κάθε δικαίωμα να το επικαλούνται αλλά δεν έχουν δικαίωμα να παρασύρουν ανθρώπους μακριά από την Εξομολόγηση και την Θεία Μετάληψη.
Στο MusicHeaven παρουσιάστηκε το φαινόμενο της καταχραστικής διαγραφή μου στο όνομα της εξουσίας που έχει ο διαχειρηστής και κατά παράβαση των κανονισμών που ο ίδιος έχει θεσπίσει. Μετά την διαγραφή μου δέχθηκε από εμένα μια σειρά από προτάσεις βελτίωσης μερικές από τις οποίες έχει εφαρμόσει ήδη χωρίς να μου πει ούτε ένα ευχαριστώ. Φρόντισα εγώ και είμαι τώρα ανεπίθύμητος σε σημείο να τους πιάνει αλλεργία όταν ακούν ή διαβάζουν gexrag. Αυτό έγινε για να έχει νόημα η διαγραφή μου και για να μην είναι εκτεθιμένοι. Έτσι τώρα μπορούν για διάφορους λόγους να δικαιολογούν (εκ των υστέρων)την διαγραφή που προηγήθηκε.

Τους δόθηκαν Θεικά σημάδια με την διάσπαση ενός κυλιόμενου κωδικού που άλλαζε ανά δευτερόλεπτο. Οι πιο έμπειροι χάκερ δεν θα ήταν σε θέση να πετύχουν κάτι τέτοιο και το πέτυχα εγώ που δεν ξέρω να κατεβάζω ούτε μια φωτογραφία ακόμη. Αναρτήθηκαν σχόλια σε ορισμένα Blog επτά συνολικά ατόμων και φυσικά αγνών ψυχών αφού επιτράπηκε με την επέμβαση των αγγέλων. Αναφέρω τα ονόματα (ψευδόνυμα αυτών):
1.Tren, παρουσιάζει ένα έργο τέχνης στο MusicHeaven που είναι κατά πολύ ανώτερο από την συνολική παρουσίαση του site.
2. neeri, είναι μια γλυκιά ψυχούλα που ξεχειλίζει από αγάπη για τον άνθρωπο γενικότερα.
3.Jorge, ο πρωτεργάτης της ΠΑΝΑΔΙΚΗΣ διαγραφής μου και μια ευαίσθητη ψυχούλα που επέλεξε απλά άσχετους σε θέματα επικοινωνίας και δικαιοσύνης για συντονιστές.
4. Orfeus, έχει επίσης διαμορφώσει ένα έργο τέχνης στο Blog του. Έχει άγνοια σε θέματα επικοινωνίας και ενώ του μιλάς για το κρεμύδι μερικές φορές αυτός καταλαβαίνει καρότο.
5. Astron, ένα εξαιρετικό παλικάρι που παρασύρθηκε από τις ευθύνες του ως συντονιστής και σε συνεργασία με άλλους έχουν καταντήσει τις συζητήσεις στο site βα ρέεουν όσο τα στάσιμα νερά. Υποβιβάσαν το επίπεδο των συζητήσεων πολύ χαμηλότερα από όσο αξίζει σε ανθρώπους της τέχνης αλλά και των γραμμάτων αφού αυτά συμβαδίζουν μερικές φορές.
6. Voyliakis, έχει μικρή συμμετοχή στην διαγραφή μου αλλά μεγάλη στην πτώση του επιπέδου των συζητήσεων.
7, Gate, ότι πιο αγνό υπάρχει στο site, είναι αυτή η κυρία.

Είναι φανερό ότι σπάνια θα προσθέτω στοιχεία. Στο κείμενο θα προστεθούν μόνο όταν φύγουν από την ζωή όσα τυπώθηκαν στο πρωτότυπο που μοίρασα σε συγγενείς κυρίως και φίλους. Αυτά αφορούν τόσο την καθηγήτριά μου καθώς και μια παλιά τραγουδίστρια που είναι Μοναχές και Αγιάζουν σήμερα στα Μοναστήρια όπου διανέμουν.
Οι άτυπες μορφές του βίου των Αγίων αυτών Μοναχουσών θα προστεθούν ΜΟΝΟ αν λάβω την σχετική άδεια από τις ίδιες.

Αν κάποιος θέλει κάποια διευκρίνηση από εμένα μπορεί να μου στείλει email και αν είμαι σε θέση θα απαντήσω στα σχετικά.
Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Το διάβασα μονορούφι!
Ουάου!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σε προσκυνώ Άγιε Φιλόσοφε!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Έκανες μεγάλο κόπο για να τα γράψεις όλα αυτά, αλλά κατάλαβες τόσα λίγα!Κρίμα, έχεις καλή πρόθεση αλλά κάθε φορά που θα αρρωστείνεις να ξέρεις ότι αυτό ωφείλεται στα λανθασμένα συμπεράσματά σου.

Ανώνυμος είπε...

Το οτι την έπεφτες στα γκομενάκια συνεχώς γιατί δεν το αναφέρεις; Διεστραμμένε.

Ένα θύμα σου

gexrag είπε...

Φίλε μου που νομίζεις ότι όταν αρωσταίνω θα οφείλετε σε λανθασμένα συμπεράσματά μου να ξέρεις πως οι ασθένειες ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ από τον Θεό γιατί απλά ο Θεός είναι ΑΓΑΠΗ και δεν είναι δυνατόν να δίνει ασθένειες. Οι αθένειες προέρχονται από την πτώση του ανθρώπου στην θνητή κατάσταση

gexrag είπε...

Φίλε μου Astron
Γνωρίζω ότι είσαι αρσενικός και την έπεσα μόνο σε εσένα και τον Ορφέα για να σας πειράξω και να διασκεδάσω τις εντυπώσεις. Ήταν στα πλάίσια της ανάδειξης μιας αδυναμίας του MusicHeaven που προέτρεπε όσους θέλουν να αλλάζουν όνομα να δημιουργούν νέα σελίδα.
Έτσι αφού δεν σας άρεσε το όνομα που χρησιμοποιούσα δημιουργούσα νέα σελίδα με την προτροπή σας και γνωρίζοντας την απειλή σας πως ότι γράφω θα διαγράφεται έστελνα μόνο ένα μύνημα στα φόρουμ κάθε φορά και προσωπικά μυνήματα που ήταν διάφοροι αστεισμοί καθώς και αλληγορικά μυνήματα για το μέλλον με προτροπή των Αγγέλων των οποίων την δύναμη έχετε γνωρίσει όταν ξεκλείδωσαν μόνο τον τομέα σχολίων σε Blog για να σας δοθεί ΕΝΑ ΣΗΜΑΔΙ το οποίο αγνοήσατε και αγνοείτε ακόμη.

Διαγράψατε τρεις συνολικά φορές μία καταχώρηση στο θέμα περί αξιοπρέπειας δείγμα της αναξιοπρέπειας που σας διακρίνει.

Η συμπεριφορά σας καθώς και κάθε εισερχόμενου που μπορεί να καταχωρήσει ειρωνικά σχόλια δεν με αγγίζει γιατί απλά συγχωρώ τους πάντες.

Δεν κλείνω την σελίδα των σχολίων και δεν διαγράφω ΚΑΝΕΝΑ σχόλιο γιατί απλά δεν θα εκθέτει εμένα αλλά τον γράφοντα, ακόμη και αν διατηρείται ανώνυμος.

ΕΧΕΤΕ την αγάπη μου ΟΛΟΙ.

Ας είναι ο δρόμος της αγάπης ανοιχτός για όλους.

Να έχετε την ευλογία των Αγγέλων

Ανώνυμος είπε...

Πότε θα γίνουμε άγγελοι να βγάλουμε φτερά;;;;;

gexrag είπε...

Οι Άγγελοι ίπτανται αλλά δέν φέρουν φτερά. Είναι πλασμένοι κατ΄οικόνα και καθ΄ομοίωσιν.

Εμείς θα έχουμε σώμα όμοιο με των Αγγέλων αλλά όχι δυνάμεις όμοιες αμέσως μετά την Δευτέρα Παρουσία.Εξαίρεαση αποτελούν όσοι έχουν το πέρασμα στην αιώνιο ζωή αμέσως μετά από αυτήν και είτε γίνονται Άγιοι Άγγελοι του Θεού όπως περιγράφεται στο Κείμενο είτε λαμβάνουν κάποια από τα αξιώματα.

Στο MusicHeaven θα με ξαναδείτε μόνο αν μου ζητήσει συγνώμη ο διαχειρηστής.

Ανώνυμος είπε...

Κάποια στιγμή θα διαβάσω το κείμενο γιατί φένετε πως περιέχει σημαντικά πράγματα.

Νά 'σαι καλά αδερφέ!!!

pol

Ανώνυμος είπε...

O leontas είπε...
Αγαπητέ μου, χωρίς να έχω διαβάση το κείμενο σου αλλά με συναίσθηση καταλαβαίνω γιατί τα έγραψες.
Δικαιώνομαι στην ιδέα πως δεν είμαι ο μόνος που έχω καταλήξει (με την βοήθεια του Θεού) να σκέφτομαι οτι η μόνη αλήθεια είναι αυτή που μας λέει η ΕλληνοΟρθοδοξεία και τα λέει συνεχώς και αδιαλήπτως.
Πραγματικά Δεν με απασχολεί αν στο τέλος θα είμαι στους εκλεκτούς Του..,μα Ευχαριστώ τον Θεό, που με την μακροθυμία και μεγαλοψυχία Του με λυπήθηκε και φώτισε με το φώς της αλήθειας το σκοτάδι στο οποίο βρισκόμουν όλα αυτά τα χρόνια και έδωσε νόημα και σκοπό στην ζωή μου.

gexrag είπε...

ΝΑΙ φίλε μου leontas

Η Ορθοδοξία και όχι ιδιαίτερα ΕλληνοΟρθοδοξία αφού υπάρχουν Ορθόδοξοι ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους λαούς του κόσμου. Υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ κρυφοορθόδοξοι στην Τουρκία ανάμεσα στους φανατισμένους Μουσουλμάνους που ξεχνούν ότι ο Θεός είναι ΑΓΑΠΗ. Στην Ελλάδα μέ λύπη παρατηρώ ότι ξεχνούν πολλοί Ιερείς και πιστοί ότι ο Θεός είναι ΑΓΑΠΗ καθώς και την διδασκαλία ΑΓΑΠΗΣ που δίδαξε ο Κύριος. Είναι το πιο λυπηρό φαινόμενο αφού χαρακτηρίζουν εύκολα αιρετικούς όσους υποστηρίζουν πολλά από αυτά που αναφέρω στο κείμενο.

Επικοινωνία με Αγγέλους υπάρχει σε πολλούς πιστούς άλλων θρησκειών που επιλέγουν οι ίδιοι αν θέλουν να ακολουθήσουν την Ορθοδοξία. Είναι πολλοί που παραμένουν στην θρησκεία ή αίρεση που τυχαία βρέθηκαν ή γεννήθηκαν και διδάσκουν όσα έχουν διδαχθεί με όμοιο τρόπο που διδάχθηκα και εγώ.

Κλείνω λέγοντας πως το πιο λυπηρό είναι ο πόλεμος των Ορθοδόξων προς τους οπαδούς της μιας θρησκείας χωρίς να κατανοούν την ανάγκη των ανθρώπων αυτών να ΜΗΝ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ φαινόμενα βίας μέσα στους πιστούς είτε είναι Ορθόδοξοι είτε αλλόθρησκοι. ΘΥΜΙΖΩ ότι ο Θεός θέλει μόνο την πίστη και ΟΧΙ τις θρησκείες.

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε με τώρα γιατί πέθανε ο Παρασκευαΐδης και δεν μπορώ καθόλου.

gexrag είπε...

Ο Αρχιεπίσκοπος καθώς και ένας Μητροπολίτης σήμερα πέρασαν στην αιώνιο ζωή και ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΑΝ. Θα κοιμηθούν σε 15 μέρες περίπου αφού τόσος χρόνος χρειάζεται για να ευλογήσουν ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ, ζώντες και κεκοιμημένους.

Έλαβαν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ το Αξίωμα του Οικουμενικού Πατριάρχου της Αιωνίου Ζωής και έχουν ήδη ευλογήσει ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους της Ελλάδας.

Ο αρχιεπίσκοπος δίνει ΟΛΕΣ τις απαλλακτικές ευχές για όσους έχουν Αμαρτήματα αμφισβήτσης και κατηγορίας στο πρόσωπό του. Εκείνος μας έχει συγχωρέσει όλους και εύχεται ο επόμενος να είναι καλύτερος από αυτόν.

Το ίδιο εύχομαι και εγώ.

ΘΙυμίζω ότι υπάρχουν Μητροπολίτες που υποβιβάζονται στις τάξεις των Λαϊκών αν κριθούν ανάξιοι από τον Μοναδικό Κριτή τον Κύριο Ιησού Χριστό σαν Ιερείς.

Έτσι είναι προτιμότερο όλοι μας να αφήνουμε την Κρίση στον Κύριο και να κοιτάζουμε να Αμαρτάνουμε όσο τον δυνατόν λιγότερο. Ταυτόχρονα πρέπει να εντείνουμε τους πνευματικούς αγώνες προς την τελειοποίηση της ψυχής ανεβάζοντας το επίπεδο αγάπης προς τον συνάνθρωπο κατά το ΑΓΑΠΑΤΕ αλλήλους που είπε ο Κύριος.

ΝΑ ΑΓΑΠΑΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Άσε με Γιωργάκη μου.. Άσε με γιατί χάσαμε τον αρχιορθόδορξο!

:(

gexrag είπε...

Φίλε Jorge

Ουδείς αναντικατάστατος.

Φρόντισε να μην ασχολείσαι με τα του Αρχιεπιοσκόπου αλλά με τους κανονισμούς του ΜΗ το οποίο θα κινδυνεύσει κάποια στιγμή. Έχεις στα χέρια σου το υλικό που χρειάζεσαθι αφού στο έχω δόσει.

Δεν με ενδιαφέρουν ούτε οι συγνώμη σου ούτε η επιστροφή μου στο ΜΗ.

Με ενδιαφέρει η οικογενειακή σου γαλήνη την οποία διαταράσεις με τις αδικαιολόγητες ζήλειες σου. Με ενδιαφέρει η προστασία σου από τον Αμερικάνο χάκερ. Μια αντιγραφή είναι ρε φίλε και μερικές αλλάγές που θα κάνει η δικηγόρος σου. Η διαδικασία είναι τόσο απλή που δεν κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ.

Μια μήνυση στην Αμερική θα σου κοστίσει μερικά εκατομύρια δολάρια αν δεν κάνεις ότι σου είπα.

Όπως σου έχω ξαναπεί ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Να σε ρωτησω βρε gexrag:

Αυτα που γραφεις ολα τα πιστευεις;
ΠΡΟΣΟΧΗ!Δεν κανω πλακα , η ερωτηση μου ειναι σοβαρη. Αυτα ολα για τον Αγιο Μωαμεθ, τα Μεταρσια, τους Κενταυρους, τις Μετανοιες κλπ ποιος σου τα μετεφερε. Και αν σου τα μεταφερε καποιος τι σε έκανε να τον πστεψεις;
π.χ Διαβασα καπου που έγραφες οτι οι Δωδεκα θεοι θα μετανοησουν εκτος του Δια. Αυτα που τα ξερεις;
θα χαιρομουν πολυ αν ειχα μια κατανοητη απαντηση και απλη. Μη μου πεις οτι σου τα παν οι Μοναχοι, θα ηθελα μια πιο σαφη απαντηση.
Ευχαριστω

gexrag είπε...

Είναι σαφές φίλε μου το γεγονός ότι δεν έχεις διαβάσει και ούτε μελετήσει τα εισαγωγικά αλλά και τα τελικά σχόλια στο κείμενο που αναρτήθηκε ως Αλήθεια και ονομάζεται στην πραγματικότητα το κείμενο των Αγγέλων. φιλοξενώ απλά εγώ το κείμενο στο Blog μου αφού δέχθηκα να σας μεταφέρω τα σχετικά με την ελπίδα όχι να με πιστέψετε αλλά ΝΑ ΤΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΤΕ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΕΡΔΗ από το κείμενο και φυσικά ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΚΑΝΕΝΑ και σε ΚΑΝΕΝΑ μέρος του κόσμου για σύναξη θρησκευτική. Είμαι εδώ απλά για να απαντώ όταν έχω χρόνο σε ΚΑΘΕ ΑΠΟΡΙΑ που είμαι σε θέση να το πράξω.

gexrag είπε...

Mε εντολή των Αγγέλων δεν θα καταχωρήσω τα στοιχεία που είχα σκοπό να συγκεντρώσω και που επλέχθηκαν στα διάφορα φόρουμ.

Όποιος θέλει ας τα αναζητήσει εκεί στα έξι συνολικά φόρουμ αφού στο έκτο που είναι το Antilogos δόθηκαν ΑΛΗΘΕΙΕΣ για τις Αμαζόνες και για τις Πυραμίδες.

Ο gexrag ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ με ΕΝΤΟΛΗ των Αγγέλων. Θα αναλάβει άλλο πρόσωπο από τα τρία συνολικά που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια με τρίτο και καλύτερο τον Ιερέα που θα ζει έχοντας μιλήσει με Αγγέλους και όχι λίγο πριν το τέλος της ζωής τους όπως γίνεται συνήθως.

Στην Ελλάδα είμαι ο τρίτος κατά σειρά αφού είναι σπάνιο το φαινόμενο και δεν έχει να κάνει με την πίστη ή την συμμετοχή στα εκλησιαστικά αλλά σε παράγοντες που επηρεάζονται από την προσευχή.

Ο Ιερέας με το όνομα Γρηγόριος θα είναι ο τέταρτος συνολικά από τους ανθρώπους που ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΓΙΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Με αφορμή τον αποκλεισμό μου από το filosofia.gr έχω να πω μόνο ότι έγινε με ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ ΣΤΗΡΙΓΜΕΝΟ τρόπο.

Ζήτησα τον αποκλεισμό και τώρα ζητώ και θα ζητήσω την διαγραφή μου ως gexrag από τους καταλόγους του φιλοσοφία.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΑΠΩΝΤΑΣ

angelotious είπε...

haireto sas kata protis
se pola apo afta pou les file gexrag eheis dikio.eho mia erotisi mono na sou kano kai an thes se parakalo apantise mou.ta tis % peri misthou agapis pou ta stirizeis?den eimai kakoproeretos apla psahno opos kai esy.

gexrag είπε...

Φίλε μου angelotious

Έχεις δίκιο προς τους προβληματισμούς σου. Αρχικά θέλω να διευκρινίσω ότι εγώ πλέον δεν ψάχνω την Αλήθεια (Κύριος Ιησούς Χριστός) γιατί ενώ είχα κατασταλάξει σε αυτήν ήρθε και με βρήκε Εκείνη. Ο Κύριος έδωσε την εντολή να λάβω πλήρη ΦΩΤΙΣΗ και εγώ αυτό το γεγονός ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΛΑΖΩ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Σχετικά με τα ποσοστά των Μισθών είναι ορισμένα έτσι από τον Ίδιο τον Θεό. Εγώ προσωπικά δεν τα δίνω σημασία γιατί αν έπραττα τα πάντα με βάση τον Μισθό αιωνίου ζωής τότε θα καλλιεργούσα ιδιοτέλεια. Θέλω όμως ότι κάνω και ότι δίνω να τα δίνω μέσα από την ψυχή μου γιατί έτσι πιστεύω ότι έχει αξία αυτό που κάνεις.

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ είναι η αγάπη που δίνει και όχι που παίρνει. Αν δίνεις για να πάρεις τότε ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙΣ σε επίπεδα αγάπης.

Αναζητούσα την ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ όχι για να μου δοθεί αλλά για να την νιώσω εγώ προσωπικά δηλαδή να πετύχω να αποδίδω ΠΛΗΡΗ ΑΓΑΠΗ αφού ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ποτέ δεν πίστεψα ότι έχω φτάσει σε αυτήν την κορυφή.

Στη διάθεσή σου και όλων φυσικά θέτω και θα θέτω τον εαυτό μου από αυτήν την σελίδα μόνο πλέον.

Ανώνυμος είπε...

Για δέσιμο είσαι φίλε μου.
Άντε και καλά κρασιά.

Ανώνυμος είπε...

Ο μισθός θα έχει ΑΤΑ ή κόπηκε κι αυτή μαζί με τις άλλες περικοπές;
Και δεν μας είπες τι φορολογία θα έχουν οι μισθοί, γιατί αν δεν μας συμφέρει να μην κοπιάζουμε τζάμπα.

gexrag είπε...

Οι δύο τελευταίοι ανώνυμοι αλλά για εμένα ΕΠΩΝΥΜΟΙ που προέρχονται από το φόρουμ Άθως (το μικρό ) ακούνε στο όνομα Χρήστος και Χάρης.

Είναι ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΙ και ο μεν Χρήστος θα λάβει το δεύτερο Αξίωμα των Λαϊκών και τον ΜΕΓΙΣΤΟ ΜΙΣΘΟ που θα προέρχεται από το επάγγελμά του ενώ ο δεύτερος ο Χάρης θα έχει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΧΑΡΕΣ και ντροπές για τους χλευασμούς που μου απεύθυνε.

Χάρη
Όταν λάβεις το αγγελικό Χρίσμα έλα να μιλήσουμε εδώ σε αυτή τη σελίδα και να ανταλλάξουμε email για περισσότερα. Έχεις την αγάπη μου και την προσευχή μου προς εσέ να μην "δαιμονιστείς" πολύ. Να θυμάσαι την τοποθέτηση του Φύλακα Άγγελου και ότι υπάρχει ο Τίμιος ψεύτης ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ στους κύκλους των Μοναχών Γερόντων του Αγίου Όρους. Ρώτα να μάθεις πως λέγεται και αν σου πουν το όνομα αυτού να μου κόψεις τα μουστάκια τα ανασηκωμένα που αντέγραψες από τον Χρήστο.

Χρήστο
Το μουστάκι δεν είναι Ιερωμένου και έχει πολλές τρίχες όσες και εσύ στον νου σου που συνεχίζεις να χλευάζεις.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε,

Μία χάρη θέλω μόνο. Γράφεις αν δεν κάνω λάθος ότι μόνο 2 Κινέζοι κι 1 Έλληνας δε θα σωθούν αυτή την εποχή και μιας κι έχεις κονέ με τον Πανύψιστο ή με τους εντεταλμένους βοηθούς του, θα ήθελα να μου κάνεις τη χάρη να του διαβιβάσεις ότι ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΩΘΩ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΩ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ, αν κατάλαβα καλά τι θα "τραβήξουν" οι μη σωσμένοι.

Γίνεται; και θα σ' ευγνομωνώ αιώνια στην ανυπαρξία!

Ευχαριστώ πολύ.

gexrag είπε...

Φίλε μου δεν είμαι αγαπητός σου. Αν ήμουν δεν θα με αντιμετώπιζες με το ειρωνικό αυτό ύφος.

Έπειτα είναι ανοησία να ζητάς από εμένα να μεταφέρω μύνημα προς τον Θεό και Πατέρα όλων μας. Σαν Θεός που είναι προγνωρίζει τι θα σκεφτείς πριν το σκεφτείς και εσύ μάλιστα επειδή έχεις μεγάλη αγάπη στην καρδιά σου παρά το ειρωνικό ύφος θα έχεις εξέχουσα θέση στην Αιώνια ζωή. Αλλά, κατά το πέρασμα σε αυτήν θα νιώσεις τόσες ντροπές που σήμερα δεν έχεις νιώσει ακόμη. Αυτό παθαίνουν όσοι αμφισβητούν τον Θεό αφού παρά τα όσα ΑΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΑ λένε ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ τον ΠΑΤΕΡΑ ΟΛΩΝ, απολαμβάνουν ΠΑΝΔΙΚΑΙΑ την ΑΓΑΠΗ ΑΥΤΟΥ.

Θα έρθω κα πάλι σύντομα να σε βρω στη σελίδα από την οποία πήρες την αφορμή να με επισκευτείς.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ να πας να γράψεις χριστιανόπληκτε, αυτοί έχουν την περισσότερη ανάγκη από τη σοφία σου

http://athens.indymedia.org/

gexrag είπε...

Φίλε μου

Έχω εγκαταλείψει ΟΛΕΣ τις σελίδες γιατί ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να γράψω κάτρι παραπάνω. Ο τίτλος του Blog είναι "όσοι θέλουν ας διαβάσουν, οι λοιποί ας προσπεράσουν".

Έπειτα πολλοί από τους αναγνώστες της σελίδας όπου με παραπέμπεις ήδη έχουν διαβάσει το κείμενο που βρίσκεται εδώ.

Στο filosofia.gr έχω γράψει και έχω δώσει απαντήσεις ΓΙΑ ΟΛΑ.

Σε παρακαλώ να μην μου ξαναυποδείξεις που να γράφω γιατί θα εγκατασταθώ μόνιμα στο δικό σου Blog.

Έχω ενημερώσει ήδη ότι αποσύρθηκα ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ. Τώρα ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να με κατηγορήσει ότι προσυλητίζω, κάτι που ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΕΙ ΠΟΤΕ, αφού το Blog είναι απλά ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ και ενημέρωση από άτομα που τα ίδια το επιθυμούν.

Aggeliki είπε...

Διάβασα μόνο το σχόλιο σου στην ερώτηση μιας φοιτήτριας για το πώς αντιμετωπίζεται η απομόνωση και συμφωνώ απόλυτα με ό,τι πιστεύεις σε αυτό το θέμα.Είναι η πιο φυσιολογική στάση!

gexrag είπε...

Χρειάζεται δύναμη για να αντιμετωπίσει κανείς την απομόνωση και νομίζω ότι τι θέμα της μοναξιάς και την μοχαχικότητας το έχω αναλύσει ΤΕΛΕΙΑ στο filosofia.gr

Ανώνυμος είπε...

Να φτυνουμε και κανα κουκουτσακι....

gexrag είπε...

Το κουκουτσάκι δάγκωσα
πικρό βγήκε στην γεύση,
το έφτυσα και άφησα
στην άκρη τον μπαμπέση.

Αχ βρε μπαμπέση Κ....
σου είπα πως θα έρθω
εσύ εμέ με προκαλείς
θα τρέχεις και θα πλέκω.

Θα πλέκω εγώ τον λόγο μου
εσένα θα ντροπιάζω
γιατί δεν ξέρω εγώ
στον λόγο να κομπιάζω.

Ανώνυμος είπε...

φιλε μου δεν ξερω αν εισαι ψυχοπαθης οπως ειπε καποιος φιλος πιο πανω ή αγγελος.
μα τι σημασια εχει? προσπαθω να μη κρινω-κατακρινω κανεναν, αλλα ειναι σχεδον αδυνατο-ακατορθωτο,
δεν νομιζεις?
Απλα ενα ευχαριστω(λιγο ειναι) για το κειμενο που εγραψες.
καποια πραγματα τα εχω διαβασει ηδη σε αγιους και γεροντες,
μα καποιες λεπτομερειες μου κανει εντυπωση πως τις βρηκες,
αν και τιποτε δεν ειναι αδυνατο για τον Κυριο.
ομολογω ομως οτι αν και γενικα το κειμενο δινει ελπιδα και χαρα
(και εγω πιστευω ακραδαντα οτι ολοι θα σωθουμε στο τελος),
καποια σημεια μου προκαλεσαν φοβο!
μου θυμισαν τα χρονια που ημουν απιστος (γιατι τωρα ειμαι πιστος?)
τεσπα,δεν πιστευα στο Θεο τιμωρο,δικαστη και κριτη που μου ειχαν παρουσιασει.
αυτος ειναι ο θεος των καθολικων και αλλων αιρεσεων,τωρα καταλαβαινω τοσους αθεους σε αυτες τις χωρες.
καποια σημεια του κειμενου μου τον θυμισαν,πως μπορει να με κρινει καποιος που μου εδωσε την ελευθερια να πραξω το οτιδηποτε?
θα ηταν σαν αρρωστημενο αστειο!
ετσι προς το τελος αποκαθιστας την ισορροπια, διοτι στην πραγματικοτητα εμεις αυτοκρινομαστε
μενοντας μακρια απο τη χαρη Του.
Η παραβολη του ασωτου δεν μπορει καλυτερα να περιγραψει κατι τετοιο.
ας μου επιτραπει μια αναγωγη του αληθινου Θεου με τον ηλιο μας.
Ο Θεος λοιπον οπως και ο ηλιος δινει ζωη αλλα μπορει να μας καψει κιολας, αναλογα με το πως θα τον αντιμετωπισουμε.αν ακολουθησουμε τις εντολες-οδηγιες για καπελακι,γυαλια κλπ τοτε θα τον απολαυσουμε,
θα τον βλεπουμε ως ζωη-αγαπη.
Ετσι και οι εντολες Του ειναι σαφεις ωστε να μη τον δουμε αγριεμενο,δικαστη και τιμωρο οταν ερθει η ωρα.
θα μπορουσα να γραφω με τις ωρες αλλα ας μη καταχρηστω αλλο τον χωρο, συγνωμη για το μεγαλο post.

Ανώνυμος είπε...

πολυ καλα ολα αυτα,ευχαριστω.
να ρωτησω ομως την αποψη σου για τους λεγομενους Ελοχιμ,Νεφελιμ για τους οποιους πολυς λογος γινεται τελευταια.

gexrag είπε...

Υπάρχει το παράλληλο ιστολόγιο με τίτλο ενημερώσεις του gexrag όπου αναγράφονται τα παρακάτω καθώς και άλλα στοιχεία που έχουν αλειωθεί από ΑΝΙΔΕΟΥΣ που αφαιρούσαν ότι δεν τους άρεσε.

Επειδή πολλές ανακρίβιες γράφονται θα παρουσιάσω την ΑΛΗΘΕΙΑ περί των πλασμάτων Ελοχίμ. Οι Νεφελίμ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και είναι δημιουργήματα της φαντασίας των ανθρώπων.

Οι Ελοχίμ είναι μια ομάδα πλασμάτων που απαριθμεί 12 μέλη όπως σχεδόν κάθε κατηγορία από τα συνολικά 448.000 άτομα με ζωϊκές μορφές πολλές από τις οποίες είναι άγνωστες σε εμάς.

Είναι πλάσματα που ανήκουν στα Μετάρσια και έχουν μορφή εντόμων που μοιάζουν με ακρίδες. Αποστάτησαν αρχικά οι 10 από αυτούς και αυτοί είναι που διέδοσαν τα ΨΕΥΔΗ που είναι γνωστά για αυτούς. Τα δύο άτομα που δεν είχαν αποστατήσει προσεύχονταν ΣΥΝΕΧΩΣ για την Μετάνοια των αδερφών τους και ηρέμησαν ΜΟΝΟ όταν επέστρεψαν ΚΑΙ ΟΙ 1ο αποστάτες.

Οι Ελοχίμ δρούσαν με διάφορες μεθόδους αλλά κυρίως με ψεύδη αφού δεν ήθελαν να πράττουν κακό σε ανθρώπους όπως άλλα κακόψυχα δαιμόνια.

Maurizio Arrivavgene είπε...

Τα εξαπτέρυγα τί συμβολίζουν;
Επίσης γιατί οι χριστιανικοί ναοί μοιάζουν τόσο με τις εβραικές συναγωγές. Γιατί ο παπάς φτύνει τρεις φορές προς την πλευρά της Δύσης κατά τη βάπτιση;

gexrag είπε...

Tα Εξαπτέρυγα είναι πλάσματα με έξι φτερά 112.000 στον αριθμό. Ελάχιστα από αυτά έχουν αποστατήσει και τιμήθηκαν από την Ορθοδοξία και τον Κύριο με τον συμβολισμό αυτών των πλασμάτων (με τα αντικείμενα που έχουν χρήση όμοια με τον εικόνων) πλησίων του Σταυρού.

Είναι η κατηγορία πλασμάτων που είναι από τα πιο αγαπημένα του Κυρλιου ΑΚΡΙΒΩΣ γιατί αγωνίστηκαν ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ με νύχια και με δόντια για να αποτρέψουν νέες αποστασίες. Παρακαλούσαν και ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΜΑΖΙ για την Μετάνοια όλων των αποστατημένων ατομων.

Κατά την βάπτιση που το ΟΡΘΟ είναι να γινεται αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία την ώρα εκείνη ο ΤΟΠΟΣ ΕΞΟΡΙΑΣ των αποστατηθέντων δαιμονίων είναι προς την Δύση και φτύνει ο Ιερέας για να αποταχθεί το κακό. Εγώ θα προτιμούσα να προσεύχεται για την Μετάνοια των αποστατημένων πλασμάτων αυτών. Είναι μια απλή τυπικότητα μηδαμινής σημασίας του οποίου αξία έχει ο συμβολισμός της απόταξης και την ανυπακοής προς τον Πατέρα και αυτό είναι το ουσιαστικό.

konxrhs είπε...

Αν ηθελες,να μιλουσες κ για το βιβλιο της Αποκαλυψεως.Θα συμβουν οσα αναφερονται εκει;

gexrag είπε...

ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΝΑΙ. Αν έλεγα όχι τότε θα θεωρούσα ότι η Αποκάλυψη δεν ισχύει. Σε αυτήν την περίπτωση θα θεωρούσα ότι είναι ψεύτικη όταν ΔΟΘΗΚΕ στο χέρι του Αγίου Ιωάννου και άρα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ψεύδος σε αυτήν.

Η Αποκάλυψη είναι αληγορικά γραμμένη οπότε η ερμηνεία της είναι δύσκολη για όσους δεν διαθέτουν επαρκή γνώση. Αυτό ισχύει και για εμένα βεβαίως που μόνο δεν είμαι σε θέση να κατανοήσω όλα τα σημεία της και να τα ερμηνευσω επαρκώς.

Μαυρη Νεραιδα είπε...

θα ηθελα να διαβασω κι αλλα κειμενα σου! ευχαριστω

Μαυρη Νεραιδα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
gexrag είπε...

Κυρία μου τα υπόλοιπα κείμενα που δημοσίευσα είναι κείμενα φιλοσοφίας δύσκολο να γίνουν νοητά από τους πολλούς. Είναι οι 17 πραγματείες και μία ακόμη που θα δημοσιευτεί πριν το καλοκαίρι του 2014.

xigiorge2.blogspot.com

Μαυρη Νεραιδα είπε...

ευχαριστω για το λινκ, το εχω κοιταξει αρκετα.